Euroleague

Ο κόουτς της εξέδρας: Ανεπίτρεπτη κατάρρευση

Σαν ομάδα κατώτερου επιπέδου παρουσιάστηκε ο Ολυμπιακός στην τέταρτη περίοδο, δίνοντας την ευκαιρία στην Εφές να τον συντρίψει 88-69!

Ό,τι έχτιζε για τρία δεκάλεπτα, το… γκρέμιζε στο τέταρτο ο Ολυμπιακός, γνωρίζοντας μοιραία τη συντριβή 88-69 από την Αναντολού Εφές.

Ο κόουτς της εξέδρας καταγράφει στο www.sportfm.gr όλα όσα έκριναν το ματς…

Το τέταρτο δεκάλεπτο που ήταν… καταστροφή: Το επιμέρους σκορ 20-3 στην τέταρτη περίοδο τα λέει όλα για το ματς. Για τρία δεκάλεπτα, οι παίκτες του Μπαρτζώκα έπαιζαν στα… ίσα την Εφές, αλλά στο τέλος… εξαφανίστηκαν. Το 68-66 του 30’ έγινε εν… ριπή οφθαλμού 79-66 μέσα σε πέντε λεπτά στην τέταρτη περίοδο. Στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, οι παίκτες του Μπαρτζώκα δεν εκτελούσαν καν στην επίθεση, κάνοντας σωρεία λαθών και στην άμυνα ήταν πολύ σοφτ, βλέποντας τους Τούρκους να πηγαίνουν με ευκολία προς το καλάθι τους. Από εκείνο το σημείο και έπειτα το παρκέ έγινε… κατηφορικό και αφού οι «ερυθρόλευκοι» δεν έδειξαν εγωισμό, έστω να ροκανίσουν τη διαφορά, γνώρισαν τη συντριβή. Βέβαια, εάν εξαιρέσουμε το «φιάσκο» του τέταρτου δεκαλέπτου, δεν μπορεί κανείς να πει ότι ο Ολυμπιακός έδειξε αμυντική συνέπεια και στα προηγούμενα τρία, γιατί είχε δεχθεί ήδη 68 πόντους.

Σχεδόν… ανύπαρκτη η προσφορά από τα γκαρντ: Η μεγαλύτερη «ζημιά» για τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι της Κωνσταντινούπολης έγινε από τα γκαρντ. Από τη μία, τα γκαρντ της Εφές και συγκεκριμένα οι Μπομπουά (29π.), Λάρκιν (10π.) και Μίτσιτς (19π.) είχαν συνολικά 58 πόντους και από την άλλη οι Γουόκαπ (9π.), Σλούκας (5π.) και Ντόρσεϊ (2π.) είχαν όλοι μαζί 16 πόντους. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η διαφορά ήταν χαώδης και όχι μόνο στο σκοράρισμα, αλλά και στις ασίστ, με τους «κοντούς» των γηπεδούχων να μοιράζουν 12 τελικές πάσες και των Πειραιωτών αντίστοιχα 7 ασίστ.

Ο Μπομπουά και τα λάθη: Όταν δίνεις δικαιώματα με την άμυνα και ο γηπεδούχος νιώθει άνετα, τότε μοιραία το πληρώνεις. Στην προκειμένη περίπτωση ήταν ο Μπομπουά, ο οποίος δεν είναι ότι είχε 29 πόντους (ισοφαρίζοντας το ατομικό του ρεκόρ στην Ευρωλίγκα), αλλά ολοκλήρωσε το ματς με 70% έξω από τα 6,75μ. και συγκεκριμένα με 7/10 τρίποντα! Επίδοση σχεδόν… σπάνια για τα ευρωπαϊκά γήπεδα και ακόμη δύσκολο να γίνει στο ΝΒΑ ή θα το πετύχει παίκτης επιπέδου… Στεφ Κάρι. Ο Γάλλος γκαρντ είχε πάνω από τα μισά τρίποντα της ομάδας του, αφού όλη η Εφές είχε 12/33. Από την άλλη, οι δύο ομάδες είχαν μεγάλη διαφορά στην αναλογία ασίστ-λαθών. Οι πρωταθλητές Ευρώπης μοίρασαν 21 τελικές πάσες και έκαναν μόλις 6 λάθη. Από την άλλη, οι παίκτες του Μπαρτζώκα είχαν 19 ασίστ, αλλά σχεδόν τις… αναίρεσαν τα 13 λάθη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x