Euroleague

Ο κόουτς της εξέδρας: Ξέχασε τη… συνταγή στα αποδυτήρια ο Ολυμπιακός

Τα εξαιρετικά 20 λεπτά δεν ήταν αρκετά για τον Ολυμπιακό, ειδικά απέναντι στη Ρεάλ, με αποτέλεσμα να ηττηθεί 75-67 στη Μαδρίτη.

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε δύο πρόσωπα στη Μαδρίτη και έτσι γνώρισε την ήττα 75-67 από τη Ρεάλ, χάνοντας παράλληλα την ευκαιρία για ένα μεγάλο «διπλό».

Σχεδόν τέλειο το πρώτο ημίχρονο των «ερυθρόλευκων», αλλά το δεύτερο δεν ήταν αντίστοιχο, με τη «βασίλισσα» αφενός να κυριαρχεί στα ριμπάουντ και αφετέρου να βάζει όλα τα μεγάλα σουτ, κάτι που δεν έκαναν οι Πειραιώτες.

Ο κόουτς της εξέδρας καταγράφει στο www.sportfm.gr όλα όσα έκριναν το ματς…

Πρώτα απ’ όλα ο Ολυμπιακός προδόθηκε από την άμυνά του: Στο πρώτο ημίχρονο όλα κυλούσαν ιδανικά για την ομάδα του Πειραιά, λόγω της εξαιρετικής της άμυνας. Η Ρεάλ είχε χάσει εντελώς το μυαλό της στην επίθεση, οι παίκτες του Μπαρτζώκα είχαν τον έλεγχο των ριμπάουντ και έτσι το παθητικό τους έπειτα από τα πρώτα 20 λεπτά ήταν μόλις 24 πόντοι. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έπραξε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μισό του ματς. Αντίθετα, η –προσωπική κυρίως- άμυνα χαλάρωσε, ο Ταβάρες… αλώνιζε στο «ζωγραφιστό» και έτσι η ομάδα του Λάσο πέτυχε συνολικά 51 πόντους και συγκεκριμένα 26π. στο τρίτο δεκάλεπτο και 25π. στο τέταρτο.

Μεγάλη διαφορά στα ριμπάουντ και το «σκιάχτρο» Ταβάρες: Ο Τομά Ερτέλ μπορεί να ήταν πρώτος σκόρερ για τη Ρεάλ, αλλά ο Έντι Ταβάρες ήταν εκείνος που αποτελούσε την εγγύηση για το comeback αρχικά και τη νίκη στο τέλος για τη «βασίλισσα». Ο γίγαντας από το Πράσινο Ακρωτήρι ανέβασε την απόδοσή του στο δεύτερο μέρος και αποτελούσε το «σκιάχτρο» για την ομάδα του Λάσο, με αποτέλεσμα να… σπρώξει προς τα έξω τους Πειραιώτες και αφού εκείνοι δεν ήταν αποτελεσματικοί από την περιφέρεια, να μπλοκάρουν επιθετικά. Παράλληλα, στην άλλη πλευρά του παρκέ ήταν εκείνος που έβαζε το χέρι του και είτε έπαιρνε το επιθετικό ριμπάουντ, είτε έσπρωχνε την μπάλα στους συμπαίκτες του για τις δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες. Έτσι, μοιραία η Ρεάλ μάζεψε συνολικά 42 ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 14 επιθετικά, με τους «ερυθρόλευκους» από την άλλη να μαζεύουν 27 και μόλις 3 επιθετικά.

Οι λεπτομέρειες που έκαναν τη διαφορά: Παρά την αγωνιστική άνοδο της Ρεάλ στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός έδειχνε να αντέχει στους… κραδασμούς, με το σκορ στο 65-65, στα 3:19’’ πριν από τη λήξη. Εκεί, όμως, οι «ερυθρόλευκοι»… φοβήθηκαν στην επίθεση και το πλήρωσαν. Στο διάστημα αυτό μέχρι τη λήξη, η ομάδα του Πειραιά είχε χαμένο κάρφωμα του Φαλ και λάθος από τον ίδιο στην ίδια φάση, ύστερα από επιθετικό ριμπάουντ. Με το σκορ στο 67-65 στο 1:00’’ πριν από τη λήξη, ο Γουόκαπ έκανε airball σε τρίποντο από τη γωνία, με τον Ρούντι να σκοράρει στην επόμενη επίθεση από τα 7,5 μέτρα και να κάνει το 70-65. Η τελευταία ευκαιρία του Ολυμπιακού να διεκδικήσει -έστω με τις λίγες πιθανότητες που είχε- τη νίκη ήταν το σουτ του Ντόρσεϊ έξω από τα 6,75μ., αλλά κι αυτό ήταν άστοχο, με τον Γιουλ να… λήγει οριστικά το ματς με τρίποντο που έκανε το 73-65.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x