Euroleague

Ο κόουτς της εξέδρας: Έβαλε σε πολλή… σκέψη τη Μονακό ο Ολυμπιακός

Με «όπλο» την άμυνά του ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο αποφασιστικό βήμα στα playoffs, νικώντας 71-54 τη Μονακό.

Πιστός στο… δόγμα έδρα και άμυνα ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα στη σειρά των playoffs με τη Μονακό, επικρατώντας 71-54.

Το ΣΕΦ ήταν «καμίνι», αλλά και οι παίκτες του Μπαρτζώκα ήταν άκρως συγκεντρωμένοι στο πίσω… μέρος του παρκέ, κάνοντας εύκολη τη ζωή τους απέναντι σε ένα… πυραυλοκίνητο επιθετικό σύνολο.

Όσοι αγωνίστηκαν ήταν υπέροχοι από τους Πειραιώτες, αλλά ξεχωριστεί μνεία μπορεί να γίνει φυσικά σε ΜακΚίσικ, Πρίντεζη και Γουόκαπ.

Ο κόουτς της εξέδρας καταγράφει στο www.sportfm.gr όλα όσα έκριναν το ματς…

Παρά το -7 της πρώτης περιόδου ο Ολυμπιακός έδειξε το… στίγμα του: Μπορεί το πρώτο δεκάλεπτο να μην κύλησε ιδανικά για τους «ερυθρόλευκους», αλλά από εκεί έδειξαν πως θα κυλούσε το ματς. Ο γηπεδούχος έχει πάντα την πίεση, ειδικά σε τέτοια ματς και έτσι επιθετικά ο Ολυμπιακός δεν ήταν τόσο καλός, κυρίως λόγω της νευρικότητάς του. Αυτό, επιβεβαιώνεται από τους μόλις 8 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο. Από την άλλη, η Μονακό είχε 15 πόντους, οι οποίοι ήταν και για εκείνη λίγοι, καθώς μιλάμε για μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρωλίγκας στην επίθεση, με 83,1 πόντους ανά παιχνίδι. Έτσι, κάποια στιγμή οι παίκτες του Μπαρτζώκα βρήκαν ρυθμό επιθετικά, αλλά στα μετ’ όπισθεν εξακολουθούσαν να δείχνουν τη ίδια συνέπεια. Η συνέπεια αυτή, λοιπόν, υποχρέωσε την ομάδα του Πριγκιπάτου σε 18 λάθη, από τα οποία οι «ερυθρόλευκοι» πήραν 19 πόντους. Και φυσικά, το… παράσημο ήταν οι μόλις 54 πόντοι παθητικό, καθώς έτσι το σύνολο του Ομπράντοβιτς έπεσε σχεδόν 30π. από το μέσο όρο του!

Εκτός κλίματος τα… μυαλά της Μονακό: Το χαρακτηριστικό γνώρισμα των Μονεγάσκων είναι η αθλητικότητα σε συνδυασμό με το… ένστικτο. Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς είναι σχεδόν «αλλεργικοί» στη δεύτερη σκέψη και όταν τους συμβαίνει αυτό το αποτέλεσμα δεν είναι καλό για εκείνους. Ο Ολυμπιακός στόχευσε από νωρίς να μην χάσει από τον Μάικ Τζέιμς. Ο ηγέτης της Μονακό έμεινε έξω από τα… νερά του στο ΣΕΦ και η πλημμύρα αυτή οφείλεται στους παίκτες του Μπαρτζώκα. Ο Αμερικανός είχε μεν 10π. και 4 ασίστ, αλλά ήρθαν κυρίως προς το τέλος και όταν το ματς είχε σχεδόν κριθεί. Άλλωστε, αυτό φαίνεται και από τα στατιστικά του, καθώς είχε 2/4 βολές, 1/2 δίποντα και 2/7 τρίποντα. Από ‘κει και πέρα, ο προπονητής της Μονακό δεν μπορούσε να βρει εναλλακτική στον «1» ούτε από τους Λι και Βέστερμαν, οι οποίοι και εκείνοι κινήθηκαν σε μέτρια επίπεδα. Και οι τρεις γκαρντ των Μονεγάσκων είχαν μαζί 7 λάθη.

«Ερυθρόλευκη» πολυφωνία και εμπειρία: Ο Ολυμπιακός δεν είναι ομάδα με one show, καθώς σε κάθε ματς μπορεί να βρει διαφορετικούς πρωταγωνιστές, αλλά και να νικήσει με κάθε τρόπο, είτε με την άμυνα, είτε με την επίθεση ανάλογα. Έτσι, στο ματς αυτό αρκετοί ήταν εκείνοι που έβαλαν τα… λιθαράκια τους για τη νίκη. Αρχικά, ο ΜακΚίσικ. Ο Αμερικανός εκτός από την ενέργεια που προσφέρει απλόχερα σε κάθε παιχνίδι, ήταν εκείνος που «ξεκλείδωσε» τους Πειραιώτες έξω από τα 6,75μ., με πολύ σημαντικά σουτ και γενικά στο επιθετικό κομμάτι, που δυσκολεύονταν στο πρώτο μέρος. Μετά ο Γουόκαπ. Ο Αμερικανός ήταν εκείνος που έκανε το πρώτο μεγάλο ξέσπασμα, με το οποίο αφαίρεσε αρκετό άγχος από τους συμπαίκτες του. Συγκεκριμένα, στην αρχή του δεύτερου μέρους και ενώ η Μονακό είχε πλησιάσει στο -5 (33-28) ξεκίνησε με απανωτές τρομερές προσωπικές άμυνες με κλεψίματα και παράλληλα με δικά του μεγάλα καλάθια, τα οποία έστειλαν τον Ολυμπιακό στο +14 (44-30), στο 25’. Τέλος, ο Πρίντεζης. Ο αρχηγός των Πειραιωτών περίμενε τα playoffs για να κάνει το καλύτερο φετινό του παιχνίδι, δείχνοντας την τεράστια εμπειρία του. Στην άμυνα προσπάθησε πολύ και έδωσε μάχες, αλλά στην επίθεση ο «Πριντ» ήταν ακόμη πιο συγκλονιστικός. Στα 13:20’’ που αγωνίστηκε, είχε 12 πόντους και χωρίς να αστοχήσει! Συγκεκριμένα, μέτρησε 4/4 βολές, 1/1 δίποντα και 2/2 τρίποντα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x