Euroleague

Ο κόουτς της εξέδρας: Έφυγε… νωρίτερα από το Μονακό ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μία πολύ άνευρη εμφάνιση στο Πριγκιπάτο, με αποτέλεσμα να γνωρίσει τη συντριβή 92-72 από τη Μονακό.

Από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά, ο Ολυμπιακός άφησε… πίσω την σκληράδα του και έτσι δεν απέτρεψε τη βαριά ήττα 92-72 από τη Μονακό.

Κατώτεροι σε όλα από τους Μονεγάσκους οι παίκτες του Μπαρτζώκα, οι οποίοι για 30 λεπτά δεν ήταν σε θέση να ματσάρουν την ενέργεια των αντιπάλων τους, βλέποντάς τους να στήνουν το δικό τους «πάρτι».

Ο κόουτς της εξέδρας καταγράφει στο www.sportfm.gr όλα όσα έκριναν το ματς…

Έφυγε ο Φαλ και άφησε… συντρίμμια: Παρά τις όποιες αμυντικές… ανορθογραφίες είχε ο Ολυμπιακός στο πρώτο δεκάλεπτο, αυτές δεν φάνηκαν τόσο πολύ. Κι αυτό γιατί, με την παρουσία του Φαλ στο παρκέ οι παίκτες της Μονακό σκόραραν με δύσκολους τρόπους, ενώ επιθετικά η ομάδα του Πειραιά είχε τον Γάλλο γίγαντα βαρόμετρο, είτε σε εκτέλεση, είτε σε δημιουργία και έτσι υπήρχε μία συνοχή. Ωστόσο, στη δεύτερη περίοδο ο Φαλ έπρεπε να βγει για «ανάσες» και εκεί… γκρεμίστηκαν όλα. Ο Μπαρτζώκας δοκίμασε τόσο τον Μάρτιν, όσο και τον Ζαν-Σαρλ στη θέση του, αλλά κανείς από τους δύο δεν μπήκε στα… παπούτσια του ούτε στο ελάχιστο. Οι ισορροπίες χάλασαν εντελώς και στις δύο πλευρές του παρκέ, με τους γηπεδούχους να ξεκινούν ένα ξέφρενο «πάρτι» και τους Πειραιώτες να δέχονται επιμέρους σκορ 29-9 και από το +3 (19-22) του πρώτου δεκαλέπτου να βρίσκονται στο -17 (48-31) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Σλούκας δεν μπήκε στο πνεύμα του αγώνα: Εκτός από μερικές εξαιρέσεις όπως Φαλ και Βεζένκοφ (κυρίως προς το τέλος), οι παίκτες του Ολυμπιακού παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων στο Πριγκιπάτο. Εκείνο όμως που «πονάει» περισσότερο τους Πειραιώτες ήταν η εμφάνιση του Κώστα Σλούκα. Ο ηγέτης των «ερυθρόλευκων» ουδέποτε μπήκε στο πνεύμα του αγώνα. Αντίθετα, από τα πρώτα λεπτά που μπήκε στο παρκέ έδειξε να ήταν εκτός… νερών. Συγκεκριμένα, στην πρώτη κατοχή που χειρίστηκε έκανε λάθος και στην επόμενη επίθεση των Μονεγάσκων έδωσε βολές στον Μπέικον. Το ίδιο άσχημα μπήκε και στη δεύτερη περίοδο, όπου έδωσε με νέο φάουλ (που ήταν το δεύτερο προσωπικό του σε μόλις λίγα λεπτά) τρεις βολές στον Πάρις Λι. Αμέσως, ο διεθνής γκαρντ αντικαταστάθηκε και τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο, καθώς ήταν και το διάστημα που ήταν στο παρκέ ο Χασάν Μάρτιν και δίχως τις ασίστ του δεν μπορεί να προσφέρει και πολλά… Κι όλα αυτές αρχές δεύτερου δεκαλέπτου, όπου εκεί ουσιαστικά χάθηκε το μισό –και παραπάνω- παιχνίδι για τον Ολυμπιακό. Επίσης, στο πνεύμα του ματς δεν μπήκαν κι άλλοι παίκτες-κλειδιά όπως ο Ντόρσεϊ, ο οποίος ήταν γενικά άστοχος και «φορτώνονταν» εύκολα φάουλ, αλλά και ο ΜακΚίσικ, ο οποίος είχε αρκετά νεύρα, που του κόστισαν ακόμη και την αποβολή του προς το τέλος της τρίτης περιόδου. Σε τελική ανάλυση, οι βασικοί (Φαλ, Βεζένκοφ, Παπανικολάου, Ντόρσεϊ και Γουόκαπ) πρόσφεραν 59 πόντους στους Πειραιώτες, ενώ όσοι ήρθαν από τον πάγκο όλοι μαζί είχαν 13π.!

Όταν νιώθει άνετα η καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης…: Αυτή την στιγμή και βάσει των αριθμών, η Μονακό διαθέτει την καλύτερη επίθεση της φετινής Ευρωλίγκας. Η ομάδα του Πριγκιπάτου πετυχαίνει κατά μέσο όρο 84,3 πόντους, με την Μπαρτσελόνα να ακολουθεί με 83,4π. Τι δεν πρέπει, λοιπόν, να κάνει ο αντίπαλός της; Μα, φυσικά να την κάνει να κυκλοφορήσει άνετα την μπάλα και να βρει ρυθμό. Αυτό, το πρόσφερε… απλόχερα ο Ολυμπιακός στους παίκτες του Ομπράντοβιτς από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά. Έτσι, οι 19 πόντοι των Γάλλων στην πρώτη περίοδο μετατράπηκαν σε 72π. στις επόμενες τρεις! Με την… αναιμική τους άμυνα οι «ερυθρόλευκοι» άφηναν τους γηπεδούχους να κυκλοφορούν εύκολα την μπάλα και γι’ αυτό ολοκλήρωσαν το ματς με 20 ασίστ και μόλις 9 λάθη. Έτσι, τελείωσαν και το παιχνίδι με το εξαιρετικό 11/21 έξω από τα 6,75μ., αφού οι επιλογές ήταν σωστές και καλές και όχι «κρεμασμένες». Στον αντίποδα, οι παίκτες του Μπαρτζώκα είχαν το κακό 8/29 στα τρίποντα, που δεν τους άφησε -όπως ήταν φυσικό- περιθώρια να διεκδικήσουν κάτι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x