Euroleague

Ο κόουτς της εξέδρας: «Ερυθρόλευκη»… καθίζηση

Η… καθίζηση από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά –ειδικά στην άμυνα- κόστισε στον Ολυμπιακό την ήττα από τη Μονακό και τη σειρά πλέον να είναι στο 1-1.

Το κάκιστο δεύτερο δεκάλεπτο του Ολυμπιακού άφησε το… ποτάμι να φύγει και χωρίς να υπάρξει επιστροφή, ηττήθηκε 96-72 από τη Μονακό, με τη σειρά πλέον των playoffs να είναι στο 1-1.

Το μυαλό των παικτών του Μπαρτζώκα χάλασε εντελώς, με την στατιστική στο τέλος να καταγράφει 20 λάθη, αλλά παράλληλα και τρομερή αστοχία με 10/30 τρίποντα και 14/23 βολές.

Ο κόουτς της εξέδρας καταγράφει στο www.sportfm.gr όλα όσα έκριναν το ματς…

Παρασύρθηκε από το καλό πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός: Σε αντίθεση με το πρώτο ματς της σειράς, οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν καλά στο δεύτερο. Αμυντικά οι παίκτες του Μπαρτζώκα έδειξαν τρομερή προσήλωση, κρατώντας τους Μονεγάσκους μόλις στους 10 πόντους στην επίθεση. Ωστόσο, στο δεύτερο ξεκίνησε η… καταστροφή. Στα πρώτα δύο λεπτά ο Ολυμπιακός ήταν στο +6 (21-15) και από εκεί ξεκίνησε η καθίζηση. Εκεί, οι παίκτες του Μπαρτζώκα έκαναν το ένα φθηνό λάθος πίσω από το άλλο, με τη Μονακό (άλλο που δεν ήθελε) να βρίσκει ανοικτό γήπεδο και τρέχοντας ασταμάτητα στο παρκέ με πρωταγωνιστές τους Λι, Χολ και Ουατάρα να κάνει σερί 20-0, εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +14 (21-35), στο 17’. Το γεγονός αυτό πρόσθεσε περισσότερο άγχος και πίεση τους «ερυθρόλευκους» με το ταμπλό να γράφει στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου -12 (28-40).

Η «έκρηξη» του Τζέιμς στην τρίτη περίοδο που… τελείωσε το ματς: Στο πρώτο μισό του παιχνιδιού, ο Μάικ Τζέιμς είχε το καλύτερο… εισιτήριο του γηπέδου. Ήταν εντελώς εκτός κλίματος με μόλις δύο πόντους (κι αυτούς από ελεύθερες βολές) και γενικά η προσφορά του στη Μονακό ήταν σχεδόν μηδαμινή. Όμως, οι συμπαίκτες του φρόντισαν στο πρώτο ημίχρονο να πάρουν μία διαφορά ασφαλείας. Έτσι, στο δεύτερο ο Αμερικανός βρήκε και τον απαιτούμενο χώρο που ήθελε, αφού οι «ερυθρόλευκοι» έπρεπε να είχαν τον νου τους και στους άλλους (Άντζουσιτς, Μπέικον, Λι και ακόμη και στον Ουατάρα), αρχίζοντας τη δική του… καταιγίδα. Στο τέλος της τρίτης περιόδου η Μονακό ήταν στο +18 (51-69), με τον Τζέιμς να είχε σε εκείνο το σημείο 18 πόντους, να πετυχαίνει 16π.

Όταν ο φιλοξενούμενος έχει στατιστικά… έδρας δεν νικάς ποτέ: Βλέποντας κάποιος το τελικό σκορ και από την άλλη την στατιστική θα έλεγε ότι ο Ολυμπιακός έκανε μία κακή εκτός έδρας εμφάνιση. Κι όμως, οι «ερυθρόλευκοι» έπαιζαν στο ΣΕΦ, αλλά πιέστηκαν πολύ από το ξέσπασμα των Μονεγάσκων στη δεύτερη περίοδο, με αποτέλεσμα να τελειώσουν το ματς με πολύ άσχημα ποσοστά και πολλά λάθη. Συγκεκριμένα, οι παίκτες του Μπαρτζώκα είχαν 14/23 βολές (τραγικό 60,9%), 14/22 δίποντα (63,6%) και 10/30 τρίποντα (33,3%). Από την άλλη, η Μονακό ήταν σαν έπαιζε στο… Πριγκιπάτο, έχοντας το εξαιρετικό 15/16 βολές (93,8%), 21/32 (65,6%) και το εξίσου πολύ καλό 50% στα τρίποντα με 13/26! Και σαν μην έφταναν όλα αυτά, οι Πειραιώτες έκαναν 20 λάθη με τους παίκτες του Ομπράντοβιτς να παίρνουν 27 πόντους, ενώ από την άλλη τα 12 που έκαναν εκείνοι, έδωσαν 15π. στον Ολυμπιακό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x