Euroleague

Ο κόουτς της εξέδρας: Για 23 λεπτά ήταν… Ολυμπιακός!

Για 17 λεπτά ο Ολυμπιακός ήταν πολύ κακός απέναντι στη Ζαλγκίρις, αλλά από εκείνο το σημείο και έπειτα… θυμήθηκε το μπάσκετ που παίζει και έφτασε στη νίκη.

Μία ήττα στον πόντο και στην παράταση από την Μπαρτσελόνα και ύστερα από υπερπροσπάθεια μέσα στη Βαρκελώνη δεν… χωνεύεται εύκολα. Αυτό, είχε αντίκτυπο τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά στον Ολυμπιακό στα πρώτα 17 λεπτά κόντρα στη Ζαλγκίρις.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν άσχημα, δεν εκτελούσαν το πλάνο τους και έτσι οι Λιθουανοί έκαναν… βόλτα στο ΣΕΦ. Ωστόσο, από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι παίκτες του Μπαρτζώκα έβγαλαν ενέργεια στην άμυνα, χαλώντας αφενός το μυαλό των φιλοξενούμενων και «σκοτώνοντάς» τους επιθετικά, έφτασαν στη νίκη.

Ο κόουτς της εξέδρας καταγράφει στο www.sportfm.gr τα στοιχεία που ξεχώρισε από το ματς…

Τα κρίσιμα σερί: Με την έλλειψη ενέργειας που μπήκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού έκαναν τη Ζαλγκίρις να παίζει στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων της. Για τον λόγο αυτό, οι Λιθουανοί έφτασαν στο +14 (17-31), στο 14’. Εκεί, ήρθε η πρώτη κρίσιμη αντίδραση από την ομάδα του Πειραιά, καθώς με μπροστάρηδες τους Λαρεντζάκη-ΜακΚίσικ και… ολίγη από Σλούκα, έκαναν επιμέρους σκορ 13-5, μειώνοντας στο -6 (30-36) και αυτό τους έδωσε την ώθηση να κλείσουν ακόμη πιο κοντά το πρώτο ημίχρονο (36-39). Στο δεύτερο μέρος μπήκε ο… κανονικός Ολυμπιακός, ο οποίος με «όπλο» την σκληρή του άμυνα και τους Βεζένκοφ-Γουόκαπ να βγαίνουν μπροστά έκλεισε με επιμέρους σκορ 27-10 την τρίτη περίοδο.

Τα τρίποντα: Στο πρώτο ημίχρονο η Ζαλγκίρις με την άνεσή της και τον ρυθμό που είχε βρει στην περιφέρεια πέτυχε έξι τρίποντα. Αντίθετα, με την αντεπίθεση του Ολυμπιακού στο δεύτερο μέρος, οι Λιθουανοί τα… έχασαν εντελώς και τα «έσπασαν». Απόδειξη; Ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 7/24 τρίποντα και το μοναδικό ήταν το buzzer beater του Μούντιε που διαμόρφωσε το τελικό 83-68! Από την άλλη, οι Πειραιώτες όσο έβρισκαν ρυθμό και κυκλοφορούσαν καλά την μπάλα, είχαν εξαιρετικές επιλογές και έτσι τελείωσαν το παιχνίδι με 14/28 έξω από τα 6,75μ.

Μοναδικό… αγκάθι οι ελεύθερες βολές: Ο Ολυμπιακός θέλει να παίξει γρήγορο μπάσκετ με κατοχές, ενώ διαθέτει και τους παίκτες να παίξει στη ρακέτα. Άρα, είναι πολύ πιθανό οι παίκτες του να πηγαίνουν στη γραμμή των ελεύθερων βολών. Οι 7/14 που είχε και μάλιστα μέσα στο ΣΕΦ ήταν κάτι που πρέπει να βελτιώσουν οι παίκτες του Μπαρτζώκα.

Φυσικά η άμυνα: Αν και ερχόταν από το κουραστικό παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα που κρίθηκε στην παράταση, ο Ολυμπιακός βρήκε την απαιτούμενη ενέργεια να παίξει τρομερή άμυνα. Έτσι κράτησε στους 68 πόντους τη Ζαλγκίρις. Σε ματς 40 λεπτών, δηλαδή, φέτος στην Ευρωλίγκα καμία ομάδα δεν έχει βάλει από 70 πόντους στην «ερυθρόλευκη» άμυνα. Μπασκόνια έμεινε στους 50π., Ρεάλ Μαδρίτης στους 68π., Μπαρτσελόνα στους 67π. (στην κανονική διάρκεια).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x