Euroleague

Ο κόουτς της εξέδρας: Λίγος μπροστά στο… θηρίο ο Παναθηναϊκός

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επιβεβαίωσε με άσχημο τρόπο στον Παναθηναϊκό τη διαφορά δυναμικότητας και ετοιμότητας, φεύγοντας με ένα πολύ άνετο «διπλό» από το ΟΑΚΑ.

Όλα τα είχε απέναντί του ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ματς για το 2022.

Έπειτα από ημέρες απραξίας και σε ένα άδειο –λόγω των περιοριστικών μέτρων- ΟΑΚΑ οι «πράσινοι» υποδέχθηκαν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά γρήγορα… υποκλίθηκαν και γνώρισαν τη συντριβή με το βαρύ 98-74.

Ο κόουτς της εξέδρας καταγράφει στο www.sportfm.gr όλα όσα έκριναν το ματς…

Ένα δεκάλεπτο δεν είναι ποτέ αρκετό: Στην αρχή του παιχνιδιού, ο Παναθηναϊκός είχε τη διάθεση και τη δύναμη να προβάλει αντίσταση στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι «πράσινοι» έδειχναν να είχαν τις απαντήσεις γι’ αυτό και σε μεγάλο μέρος του δεκάλεπτου είχαν και το προβάδισμα. Ωστόσο, ο Ιτούδης έχει την πολυτέλεια και το βάθος πάγκου να ανακατεύει όσο θέλει την… τράπουλα και έτσι η ομάδα του πήρε τα ηνία μέχρι τη λήξη.

Σχεδόν κανείς δεν κατάφερε να διακριθεί: Η απραξία και ο κορωνοϊός επηρέασαν πολύ τον Παναθηναϊκό και γι’ αυτό κανείς δεν ήταν έτοιμος να τραβήξει το… κουπί. Μοναδική εξαίρεση αποτελούν οι Παπαπέτρου και Μέικον με 16π. και 15π. αντίστοιχα, αλλά η επιθετική τους συγκομιδή ήρθε κυρίως στα τελευταία λεπτά και όταν οι διαφορές στο ματς ήταν κοντά στους 30 πόντους. Από ‘κει και πέρα, ο Παπαγιάννης φάνηκε ότι δεν είχε «ανάσες» και γι’ αυτό η 25λεπτη παρουσία του στο παρκέ πέρασε σχεδόν… απαρατήρητη για τα δικά του στάνταρ, με 9 πόντους και 4 ριμπάουντ. Επίσης και ο Νέντοβιτς φάνηκε να του λείπε η φρεσκάδα και το καθαρό μυαλό, όπου σε περίπου 14 λεπτά είχε μόλις 3 πόντους, παίρνοντας μόλις δύο σουτ όλα κι όλα.

Κυριάρχησε απόλυτα η ΤΣΣΚΑ: Με βάση την εικόνα του ματς, μόνο εάν κάποιος κοιτούσε το φύλλο της στατιστικής θα μάθαινε ότι έλειπε το αστέρι της ΤΣΣΚΑ, Γουίλ Κλάιμπερν. Το γεμάτο «οπλοστάσιο» της ομάδας του Ιτούδη έκανε να μοιάζει… μικρή η απουσία του Αμερικανού. Με τον Παναθηναϊκό, λοιπόν, να μην είχε δύναμη και ενέργεια να ανταπεξέλθει στην… επέλαση των Ρώσων, εκείνοι μοίρασαν αρκετά την μπάλα και βρήκαν πολλά ελεύθερα σουτ. Συγκεκριμένα, η ΤΣΣΚΑ τελείωσε το ματς με 24 ασίστ έναντι μόλις 15, ενώ είχε και το σχεδόν… εξωπραγματικό –ειδικά για εκτός έδρας- 17/34 τρίποντα, την ώρα που οι παίκτες του Πρίφτη είχαν να αντιπαρατάξουν μόλις 5/17 σουτ έξω από τα 6,75μ., ενώ παράλληλα οι παίκτες του Ιτούδη πήραν και 12 παραπάνω ριμπάουντ (37-25).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x