Euroleague

Ο κόουτς της εξέδρας: Με άμυνα που… τσακίζει

Με «όπλο» την εξαιρετική του άμυνα ο Ολυμπιακός δεν άφησε περιθώρια στην Μπάγερν Μονάχου, την οποία συνέτριψε 83-60 στο ΣΕΦ.

Το ΣΕΦ αποδείχθηκε «κάστρο» και κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, με τον Ολυμπιακό να την… στραγγαλίζει με την εξαιρετική του άμυνα για 32 λεπτά και να παίρνει την άνετη νίκη με σκορ 83-60.

Ο κόουτς της εξέδρας καταγράφει στο www.sportfm.gr όλα όσα έκριναν το ματς…

Τα 32 λεπτά εκπληκτικού μπάσκετ: Ο Ολυμπιακός είναι από τις ομάδες που της αρέσει να τρέχει, αλλά για να το κάνει αυτό, θα πρέπει να δημιουργήσει εκείνος τις συνθήκες. Φυσικά, όλα ξεκινούν μέσα από την άμυνά του. Στα πρώτα 32 λεπτά του ματς, οι παίκτες του Μπαρτζώκα ήταν καταιγιστικοί και δεν άφησαν την Μπάγερν να… ανασάνει, έχοντας δεχθεί μόλις 41 πόντους. Παράλληλα, εκείνοι από την πλευρά τους είχαν πετύχει 74 πόντους. Με τον τρόπο αυτό, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν άλλη μία νίκη, καθώς «καμούφλαραν» το άσχημο ποσοστό στα τρίποντα, όπου είχαν μόλις 28,6% με 6/21. Από ‘κει και πέρα, με την άμυνά τους οι Πειραιώτες διέλυσαν σχεδόν κάθε επίθεση των Βαυαρών, οι οποίοι είχαν μόλις 10 ασίστ για 12 λάθη.

«Κλείδωσε» τα ατού και τον σούπερ σταρ της Μπάγερν: Τις τελευταίες εβδομάδες, η Μπάγερν είναι αναγκασμένη να παίζει δίχως τον φετινό πρώτο της σκόρερ, Ντάρουν Χίλιαρντ, ο οποίος τραυματίστηκε. Ωστόσο, στο διάστημα αυτό έχει κάνει καλές εμφανίσεις και έχει πάρει μεγάλες νίκες. Παρ’ όλα αυτά, με τη συγκέντρωσή του στην άμυνα ο Ολυμπιακός δεν άφησε στους Βαυαρούς να βγάλουν πρωταγωνιστές. Πρώτος και καλύτερος ο ηγέτης τους, Βλάντιμιρ Λούτσιτς, ο οποίος αγωνίστηκε για 23:09’’ και περισσότερο… βολόδερνε στο παρκέ, παρά ήταν επιδραστικός για την ομάδα του. Ο Σέρβος είχε μόλις 8 πόντους με 2/7 σουτ και μόλις 3 ριμπάουντ. Από ‘κει και πέρα, ο δεύτερος σημαντικός πυλώνας της Μπάγερν, Ντεσόν Τόμας, είχε και εκείνος μικρή συνεισφορά στο ματς, με μόλις 9 πόντους με 4/8 σουτ και 0/2 βολές. Παράλληλα, οι Γουέιλερ-Μπαμπ και Γουόλντεν στα γκαρντ πρόσφεραν μαζί 2 πόντους, 3 ασίστ και 4 λάθη.

Τρομερό ποσοστό στα δίποντα και συνέπεια ακόμη και στις ελεύθερες βολές οι παίκτες του Μπαρτζώκα: Αν υπάρχει μία λέξη που χαρακτήρισε τους παίκτες του Ολυμπιακού στη νίκη επί της Μπάγερν ήταν η συνέπεια, σε όλα τα επίπεδα. Από νωρίς, οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλεύτηκαν την υπεροχή τους στη ρακέτα και τηρώντας το... δόγμα τους μέχρι το τέλος, ολοκλήρωσαν το ματς με το τρομερό 75,8% στα δίποντα, ήτοι 25/33. Παράλληλα, η συγκέντρωση των παικτών του Μπαρτζώκα φάνηκε ακόμη και στη γραμμή των ελεύθερων βολών. Εκεί, οι Πειραιώτες είχαν το επίσης εξαιρετικό 83,3% με 15/18 και μάλιστα το… οξύμωρο είναι πως οι τρεις χαμένες βολές προήλθαν από τον –θεωρητικά καλύτερο σ’ αυτόν τον τομέα- Κώστα Σλούκα, ο οποίος είχε 2/5.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x