Euroleague

Ο κόουτς της εξέδρας: Με Σακ… attack στα playoffs ο Ολυμπιακός!

Με πρωταγωνιστή τον ΜακΚίσικ και την εξαιρετική του άμυνα στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός νίκησε 73-66 την Μπαρτσελόνα.

Μία εξαιρετική παράσταση έδωσε ο Ολυμπιακός στο τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου, επικρατώντας 73-66 της πρωτοπόρου Μπαρτσελόνα.

Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν… δαγκάνες στην άμυνα του δεύτερου μέρους, με τον Σακίλ ΜακΚίσικ να ήταν καθοριστικός και πολλές στιγμές ακόμη και… απολαυστικός με την ανεξάντλητη ενέργεια που έβγαζε στο παρκέ.

Ο κόουτς της εξέδρας καταγράφει στο sportfm.gr όλα όσα έκριναν το ματς…

Κρατήθηκε και από το κακό του πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός: Δύο πρόσωπα παρουσίασε ο Ολυμπιακός απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Το κομβικό –όπως αποδείχθηκε- ήταν το δεύτερο, καθώς η εξαιρετική ομαδική άμυνα με τους μόλις 26 πόντους παθητικό έδωσε τη νίκη. Ωστόσο, ακόμη και το πρώτο μέρος, όπου οι «ερυθρόλευκοι» ήταν επιεικώς… μέτριοι δεν τους κόστισε πολύ. Στα δύο πρώτα δεκάλεπτα, οι Καταλανοί ήταν τουλάχιστον μία… ταχύτητα πάνω από τους Πειραιώτες. Οι παίκτες του Σάρας έκαναν ό,τι ήθελαν στη ρακέτα, παίρνοντας το ένα επιθετικό ριμπάουντ μετά το άλλο. Αυτό τους διατηρούσε σταθερά μπροστά, με τους «ερυθρόλευκους» να κυνηγούσαν συνεχώς στο σκορ. Ωστόσο, παρά τις… στραβές, την απουσία των Σλούκα και Φαλ, την αστοχία και τα λάθη, η διαφορά ήταν μόλις στους επτά πόντους στο πρώτο ημίχρονο (33-40), αφήνοντας έτσι ανοικτό το ματς για το δεύτερο 20λεπτο.

Η τρομερή άμυνα του δεύτερου μέρους έφερε ισπανικά λάθη και «ερυθρόλευκα» καλάθια: Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός άλλαξε το… τσιπάκι. Έπαιξε και έδωσε άπλετο μπασκετικό… ξύλο, με την Μπαρτσελόνα να βλέπει με δυσκολία το καλάθι. Τα πρώτα σημάδια ήταν στην τρίτη περίοδο. Για 28 λεπτά οι Πειραιώτες ήταν πίσω σκορ. Ωστόσο, εκεί έγινε το πρώτο «μπαμ». Ο Μίροτιτς έστειλε τους Καταλανούς στο +9 (38-47), με τους παίκτες του Μπαρτζώκα να απαντούν με… ξύλο και τρέξιμο στο ανοικτό γήπεδο με μπροστάρη τον ΜακΚίσικ και σημαντική βοήθεια από τον Βεζένκοφ για ένα σερί 10-0 και το πρώτο προβάδισμα (48-47), στο 28’. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο Ολυμπιακός είχε μπει για τα καλά στο ματς. Άλλη μία απόδειξη ότι η άμυνα έδειξε τον… δρόμο στους «ερυθρόλευκους» ήταν η αξιοποίηση των λαθών. Οι παίκτες του Γιασικεβίτσιους έκαναν συνολικά 19 λάθη στο παιχνίδι, με εκείνους τους Μπαρτζώκα να κερδίζουν 26 πόντους από αυτά. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός έκανε 14 λάθη, με τους Ισπανούς να παίρνουν μόλις 11 πόντους.

Το τελευταίο δίλεπτο που έκρινε το παιχνίδι: Το τέταρτο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε μεγάλο ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο μεγαλύτερο μέρος του και να ήταν ένα πολύ δυνατό «μπρα ντε φερ». Με τον Μίροτιτς να κάνει 1/2 από τη γραμμή των βολών, η Μπαρτσελόνα μείωσε στον πόντο (64-63), στο 38’. Εκεί, ήρθε η τελειωτική αντεπίθεση των Πειραιωτών με πρωταγωνιστές τους Παπανικολάου, Γουόκαπ και ΜακΚίσικ. Την αρχή έκανε ο δεύτερος, ο οποίος με μεγάλο τρίποντο έκανε το 67-63 στο 1:36’’. Στην επόμενη επίθεση, ο Σανλί πήρε το επιθετικό ριμπάουντ, με τον «Παπ» να κάνει την κρίσιμη τάπα και στο… καπάκι ο ίδιος πόσταρε τον Καλάθη και έγραψε με χουκ το 69-63, στο 39’. Η μόνη αντίδραση των φιλοξενούμενων ήταν ένα τρίποντο του Σανλί, με τον ΜακΚίσικ να διατηρεί την ψυχραιμία του από τη γραμμή των ελεύθερων βολών και με 4/4 στα τελευταία δευτερόλεπτα να διαμορφώνει το τελικό 73-66.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x