Euroleague

Ο κόουτς της εξέδρας: Ο «διαβασμένος» Ολυμπιακός και ο καλύτερος… μαθητής

Έχοντας πάρει το… μάθημά του στο ντέρμπι του πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός ήταν πιο διαβασμένος στο ΟΑΚΑ, νικώντας 84-65 τον Παναθηναϊκό.

Ένας Ολυμπιακός έτοιμος για κάθε… ενδεχόμενο παρουσιάστηκε κυρίαρχος στο ΟΑΚΑ, νικώντας 84-65 τον Παναθηναϊκό.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν έτοιμοι για την άμυνα και απάντησαν με καλά σουτ από την περιφέρεια, δεν πανικοβλήθηκαν στη μεγάλη «πράσινη» επιστροφή στην τρίτη περίοδο και με… κλειδί τον ΜακΚίσικ στο τέταρτο δεκάλεπτο, έφυγαν με το ροζ φύλλο από το Μαρούσι.

Ο κόουτς της εξέδρας καταγράφει στο www.sportfm.gr όλα όσα έκριναν το ντέρμπι…

Οι «ερυθρόλευκες» βάσεις μπήκαν από τα πρώτα 13 λεπτά, με μπροστάρη τον Σλούκα: Από την αρχή του ντέρμπι, ο Ολυμπιακός έδειξε το στίγμα του. Μπορεί να έχασε με δύο γρήγορα φάουλ τον Τόμας Γουόκαπ, έναν από τους καλύτερους περιφερειακούς αμυντικούς του, αλλά ο Κώστας Σλούκας μπήκε στο παρκέ, δείχνοντας από νωρίς τις προθέσεις του. Οι υπόλοιποι «ερυθρόλευκοι»… σκέπασαν την αμυντική αδυναμία του διεθνούς γκαρντ και δίνοντάς του τον απαραίτητο χώρο στην επίθεση, η ομάδα του Πειραιά διατηρούσε ένα σταθερό προβάδισμα από το πρώτο δεκάλεπτο, ενώ στο 13’ πήγε στο +16 (23-39). Το… μαξιλαράκι αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να κρατηθεί σε απόσταση ασφαλείας και στην «πράσινη» αντίδραση, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το +13 (32-45).

Το «πράσινο» τρίτο δεκάλεπτο, αλλά στο τέταρτο ο Παπαγιάννης χρειάστηκε φιάλη… οξυγόνου: Ο Παναθηναϊκός έκανε πολύ κακό πρώτο ημίχρονο και στις δύο πλευρές του παρκέ. Όμως, στην τρίτη περίοδο βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να κάνει τη μεγάλη επιστροφή μέσα από την άμυνά του. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Παπαγιάννη, ο οποίος «σκέπασε» τα καλάθια, βγάζοντας τις άμυνες και παράλληλα τρέχοντας πρώτος στην επίθεση, χάλασε το μυαλό των παικτών του Μπαρτζώκα, με την ομάδα του Πρίφτη να κάνει επιμέρους σκορ 19-9 και να μετατρέψει το -13 του πρώτου μέρους, στο -3 (51-54), του 30’. Ωστόσο, η έλλειψη ενός ακόμη ψηλού από το «πράσινο» ρόστερ, προκειμένου να πάρει τις απαραίτητες «ανάσες» του ο Παπαγιάννης, του έφεραν μεγάλη κούραση και έτσι στο τελευταίο δεκάλεπτο ο διεθνής σέντερ δεν είχε τη δύναμη να συνεχίσει το ίδιο.

Μεγάλη διαφορά στην περιφέρεια: Πριν από έναν μήνα ο Ολυμπιακός υπέστη… σοκ από την άμυνα ζώνης του Παναθηναϊκού, ο οποίος έφυγε με το «διπλό» από το ΣΕΦ, στο ντέρμπι της Stoiximan Basket League. Όμως, όπως αποδείχθηκε οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πολύ καλά προετοιμασμένοι γι’ αυτό το ενδεχόμενο. Στο προηγούμενο παιχνίδι, οι παίκτες του Μπαρτζώκα είχαν πολλά άστοχα σουτ από την περιφέρεια. Αυτή τη φορά, οι επιλογές ήταν πιο ορθολογικές, αφού η μπάλα κυκλοφόρησε σωστά και το αποτέλεσμα ήταν τα 13/37 τρίποντα. Από την άλλη, όμως, οι Πειραιώτες δεν ξέχασαν και την καλή περιφερειακή τους άμυνα, αναγκάζοντας τον Παναθηναϊκό να τελειώσει ματς στο γήπεδό του με το «φτωχό» 6/27 έξω από τα 6,75μ.

Με την… υπογραφή του ΜακΚίσικ: Η τέταρτη περίοδος ακολούθησε μετά την «πράσινη»… καταιγίδα της τρίτης. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέλεξε να ξεκινήσει με τον ΜακΚίσικ, καθώς ήθελε την ενέργειά του. Ο Αμερικανός σαν… έτοιμος από καιρό, πήρε τους «ερυθρόλευκους» από το χέρι και τους κρατούσε επιθετικά, την ώρα που οι υπόλοιποι συμπαίκτες του έπεφταν στον «τοίχο» Παπαγιάννη. Με τα μεγάλα του σουτ, ακόμη και έξω από τα 6,75μ., αλλά και με τις διεισδύσεις του, ο ΜακΚίσικ πρόσφερε απλόχερα το «απρόβλεπτο» στην άμυνα του Παναθηναϊκού, με τον Ολυμπιακό από την άλλη να απολαμβάνει ένα σταθερό προβάδισμα, που τους έδωσε στο τέλος και τη νίκη.

Δεύτερη φορά… αρνητικός ο Μέικον: Ένα από τα βαρόμετρα του φετινού Παναθηναϊκού είναι αναμφίβολα ο Ντάριλ Μέικον. Η… απουσία του Αμερικανού από το ματς με την Μπαρτσελόνα κόστισε στους «πράσινους» και όπως φαίνεται το ίδιο έγινε και στο ντέρμπι. Μετά, λοιπόν, το αρνητικό ματς κόντρα στους Καταλανούς, ο Μέικον συνέχισε στον… στραβό δρόμο και κόντρα στον Ολυμπιακό, έχοντας 7 πόντους με 3/12 σουτ και 3 ασίστ για ισάριθμα λάθη, στα 20:48’ που αγωνίστηκε. Γι’ αυτό και η αξιολόγησή του ήταν στο μείον και συγκεκριμένα στο -8.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x