Euroleague

Ο κόουτς της εξέδρας: Ο Σλούκας και οι αφανείς ήρωες του Ολυμπιακού

Το τρομερό buzzer beater τρίποντο του Σλούκα έδωσε τη σημαντική νίκη στον Ολυμπιακό επί της Εφές, αλλά ο ηγέτης της ομάδας του Πειραιά δεν ήταν… ολομόναχος.

Ο Κώστας Σλούκας συγκεντρώνει –και όχι άδικα- τα φώτα πάνω του, λόγω του τρομερού buzzer beater στο τέλος της παράτασης, στη νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στην Εφές.

Όμως, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το εξαιρετικά σημαντικό ροζ φύλλο, καθώς εμφανίστηκαν κι άλλοι παίκτες, που μέχρι πρότινος δεν ήταν στα στάνταρ τους.

Ο κόουτς της εξέδρας καταγράφει στο www.sportfm.gr όλα όσα έκριναν το ματς…

Στον Σλούκα η μπάλα: Ο ηγέτης του Ολυμπιακού βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση το τελευταίο διάστημα και δεν χρειαζόταν το buzzer beater τρίποντο κόντρα στην Εφές για να το επιβεβαιώσει. Κάποτε η ατάκα ήταν «Σπανούλης η μπάλα», τώρα όμως είναι «Σλούκας η μπάλα». Ακόμη και στη μέτρια βραδιά του δεν θα φοβηθεί να πάρει το τελευταίο σουτ, όπως έκανε αρκετές φορές και φέτος, άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε όχι. Αγωνίστηκε για 38:36’’, έχοντας 23 πόντους, 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ και παρ’ όλη τη μεγάλη πίεση και την καταπόνηση του αγώνα, έβαλε το μεγάλο σουτ. Ακόμη και στην άμυνα, ο Σλούκας έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε, απόντος και του Τόμας Γουόκαπ, έχοντας να αντιμετωπίσει είτε τον Μίτσιτς, είτε τον Λάρκιν, είτε ακόμη και τον Μπομπουά.

Ο… γνωστός Βεζένκοφ και οι Ντόρσεϊ και Φαλ που επέστρεψαν: Ο Σλούκας πήρε τη νίκη, αλλά οι Βεζένκοφ, Ντόρσεϊ και Φαλ έβαλαν τις βάσεις γι’ αυτή. Ο Βούλγαρος φόργουορντ έβαλε ξανά το κορμί του στη «φωτιά», παλεύοντας και σπρώχνοντας τα «θηρία» της Εφές, γι’ αυτό και μάζεψε και 8 ριμπάουντ. Παράλληλα, στην επίθεση ήταν πάλι παραγωγικός με 16 πόντους και εάν δεν ήταν τόσο κουρασμένος, δεν θα είχε το 2/9 έξω από τα 6,75μ. Ένας από τους λόγους για να χαμογελάει ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήταν και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ο διεθνής γκαρντ άφησε πίσω του τις κακές εμφανίσεις των τελευταίων εβδομάδων, γυρνώντας στα… καλά του 2021. Σύμφωνοι έκανε ένα λάθος και έχασε το τρίποντο στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας. Αλλά χάρη σε εκείνον οι «ερυθρόλευκοι» διεκδικούσαν τη νίκη στα πρώτα 40 λεπτά, ενώ χάρη σε ένα δικό του μεγάλο σουτ το ματς ήρθε στον πόντο (84-85), στα 30’’ πριν το τέλος της παράτασης. Μετά το καλάθι του Ντόρσεϊ ήρθε και η τρομερή άμυνα του Φαλ. Και ο Γάλλος «γίγαντας» ήταν και εκείνος μέτριος τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά κόντρα στην Εφές θυμήθηκε τον καλό του εαυτό. Έδωσε και εκείνος «μάχες» κάτω από τη ρακέτα, πάλεψε στα τελευταία λεπτά διεκδικώντας το επιθετικό ριμπάουντ και φυσικά έβγαλε την τρομερή άμυνα πάνω στον Μίτσιτς στην τελευταία κατοχή της Εφές, δίνοντας την ευκαιρία στον Σλούκα να… ξεράνει τους πρωταθλητές Ευρώπης. Εύσημα μπορούν να πάνε και στον ΜακΚίσικ. Ο Αμερικανός έτρεξε, έκλεψε μπάλες και μπορεί να πέτυχε μόλις 6 πόντους, είχε παράλληλα 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ…

Καλή περιφερειακή άμυνα και ριμπάουντ: Το ταλέντο της Εφές, ειδικά στην περιφέρεια, είναι τεράστιο δίχως αμφιβολία. Άλλωστε, αυτή έκανε και τη μεγάλη «ζημιά» στον Ολυμπιακό στο ματς του πρώτου γύρου στην Κωνσταντινούπολη. Αυτή τη φορά, όμως, στο ΣΕΦ οι παίκτες του Μπαρτζώκα πίεσαν την τουρκική περιφέρεια και αυτό απέδωσε καρπούς. Η ομάδα του Αταμάν είχε 8/26 τρίποντα και με πιο αξιόπιστο παίκτη έξω από τα 6,75μ. τον Μοερμάν με 3/4! Από ‘κει και πέρα, οι Μίτσιτς (1/7), Λάρκιν (2/5) και Μπομπουά (1/4) είχαν όλοι μαζί 4/16 τρίποντα! Ωστόσο, παράλληλα οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν σωστά τις άμυνές τους, καθώς στα άστοχα σουτ της Εφές μάζευαν και τα ριμπάουντ. Αυτό, επιβεβαιώνεται με τα συνολικά 34 «σκουπίδια» έναντι 26 των Τούρκων, οι οποίοι πήραν μόλις 2 επιθετικά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x