Euroleague

Ο κόουτς της εξέδρας: Όταν ο Ολυμπιακός έσβησε τη… φωτιά της Μπάγερν

Το πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο ώθησε τον Ολυμπιακό στη νίκη (98-88) επί της Μπάγερν, που τον διατηρεί σε τροχιά τετράδας.

Σε ένα παιχνίδι που οι επιθέσεις και των δύο ήταν «φωτιά», ο Ολυμπιακός βρήκε τον… πυροσβεστήρα στο δεύτερο μέρος και κρατώντας πιο χαμηλά την Μπάγερν, έφυγε με τη νίκη (98-88), από το Μόναχο.

Σημαντικοί παράγοντες για το ροζ φύλλο των Πειραιωτών ήταν το «κλείδωμα» του Λούτσιτς, ο «καυτός» Ντόρσεϊ, η… μοιρασιά –και όχι μόνο- του Σλούκα, αλλά και το εξαιρετικό ποσοστό στα δίποντα.

Ο κόουτς της εξέδρας καταγράφει στο www.sportfm.gr όλα όσα έκριναν το ματς…

Το κρίσιμο σερί στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου: Σχεδόν με το… τζάμπολ και οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ φουριόζες επιθετικά, αφήνοντας την άμυνα σε δεύτερη… μοίρα. Το ένα σερί διαδεχόταν το άλλο, με τον Ολυμπιακό κυρίως να ξεφεύγει και την Μπάγερν να επιστρέφει. Μοιραία το πρώτο δεκάλεπτο είχε συνολικά 57 πόντους, με τους Βαυαρούς να ήταν οριακά μπροστά (29-28). Το ίδιο συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο, με τους Πειραιώτες όμως να παθαίνουν ένα μίνι «μπλακ άουτ» και να βλέπουν τους γηπεδούχους να ξεφεύγουν στο +10 (50-40), στο 18’. Εκεί, μίλησε για πρώτη φορά ο Σλούκας, ο οποίος με καλάθια, ασίστ και ακόμη και άμυνες, έσπρωξε την ομάδα του σε ένα 8-0 και την έβαλε ξανά στη διεκδίκηση του ματς, ενώ και ο ίδιος με σουτ στην εκπνοή διαμόρφωσε το 53-50 του πρώτου ημιχρόνου.

Άλλη φιλοσοφία στο δεύτερο μέρος και «φορτωμένος» Λούτσιτς: Οι 53 πόντοι παθητικό στα πρώτα 20 λεπτά του ματς δεν πρέπει να συνεχιστούν αν κάποιος θέλει τη νίκη. Ειδικά σε εκτός έδρας ματς. Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν με άλλη φιλοσοφία στο δεύτερο μισό. Περισσότερο «κυνήγι» στον αντίπαλο, τα σουτ ήταν σχεδόν όλα μαρκαρισμένα και έτσι οι Βαυαροί έχασαν τον ρυθμό τους. Βέβαια, σε εκείνο το διάστημα ο Ολυμπιακός έχασε και πολλά αμυντικά ριμπάουντ, αλλά δεν το πλήρωσε γιατί τα κορμιά και τα χέρια ήταν εκεί που έπρεπε. Παράλληλα, το καλό νέο για τους Πειραιώτες ήρθε με το νωρίς στο δεύτερο μέρος το τέταρτο προσωπικό φάουλ του Λούτσιτς, ο οποίος ουσιαστικά βγήκε εκτός αγώνα. Μέχρι εκείνο το σημείο ο Σέρβος είχε 13 πόντους και όλους από το πρώτο ημίχρονο. Έκτοτε, η Μπάγερν δεν μπορούσε να στηριχτεί πάνω του, ούτε αμυντικά (αφού σε ακόμη ένα φάουλ θα έβγαινε εκτός), ούτε και επιθετικά αφού έχασε τον ρυθμό του και η απόδειξη ήταν ότι σημείωσε μόλις δύο πόντους ακόμη και αυτούς από ελεύθερες βολές.

Ο «λίρα 100» Ντόρσεϊ στην επίθεση και μετά ο… μαέστρος Σλούκας: Οι δύο πολυτιμότεροι του Ολυμπιακού ήταν αναμφίβολα οι Τάιλερ Ντόρσεϊ και Κώστας Σλούκας. Ο πρώτος έβλεπε το καλάθι της «Audi Dome» σαν αυτό του… σπιτιού του, παρέχοντας μεγάλη επιθετική αξιοπιστία στους «ερυθρόλευκους». Ό,τι σουτ πήρε σχεδόν το έβαλε και μάλιστα ήταν πολύ χρήσιμος από το πρώτο ημίχρονο, όπου οι Πειραιώτες «χώλαιναν» αμυντικά. Με δικά του σουτ και στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Μπαρτζώκα πήρε το προβάδισμα και το μομέντουμ και δεν κοίταξε ξανά… πίσω. Εκεί, ήταν η σειρά του Σλούκα να εγγυηθεί το ροζ φύλλο. Ο ηγέτης του Ολυμπιακού έδειξε το «καθαρό μυαλό» που χρειάζονταν οι Πειραιώτες για να φύγουν με τη νίκη, ειδικά στην τέταρτη περίοδο. Το «διάβασμά» του στο παιχνίδι ήταν εξαιρετικό και αυτό επιβεβαιώνεται από τις 10 ασίστ. Έτσι, έκανε και… μάγκα τον Μάρτιν, ο οποίος με τα «πάρε βάλε», είχε 14 πόντους με το εκπληκτικό 6/6 στα δίποντα. Πάντως, γενικά στα δίποντα οι «ερυθρόλευκοι» τα πήγαν εξαιρετικά, αποδεικνύοντας το σωστό τους παιχνίδι, αφού είχαν 26/34, δηλαδή, ποσοστό 76,5%!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x