Euroleague

Ο κόουτς της εξέδρας: Πολύ… μόνος ο Ντόρσεϊ

Ο Ντόρσεϊ ήταν σε εξαιρετικό βράδυ στη Μόσχα, αλλά πάλευε σχεδόν… ολομόναχος, με τον Ολυμπιακό να γνωρίζει την ήττα από την ΤΣΣΚΑ.

Αν και επέστρεψε από το -17 ο Ολυμπιακός, η ΤΣΣΚΑ του απέδειξε ότι στο σύγχρονο μπάσκετ δεν νικούν τα «one man show» και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν 88-82.

Αναμφίβολα, κοιτώντας την στατιστική όλοι θα σταθούν στους 29 πόντους του Κλάιμπερν, ο οποίος ήταν κορυφαίος για την «ομάδα του στρατού». Ωστόσο, ο Αμερικανός είχε και συμπαραστάτες τους Λούντμπεργκ και Μπολομπόι. Σε αντίθεση με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος έκανε τρομακτική βραδιά, αλλά ένιωθε πολύ μόνος στην… τοποθεσία Μόσχα.

Ο κόουτς της εξέδρας καταγράφει στο www.sportfm.gr εκείνα που έκριναν το ματς…

Το δεύτερο δεκάλεπτο της… κατηφόρας: Μετά την εξαιρετική πρώτη περίοδο, όπου τον βρήκε στο +5 (20-25), ο Ολυμπιακός άλλαξε εντελώς την εικόνα του στη δεύτερη. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας άλλαξε εντελώς την αρχική πεντάδα των Φαλ, Βεζένκοφ, Παπανικολάου, Ντόρσεϊ και Γουόκαπ και χρησιμοποίησε τους Μάρτιν, Πρίντεζη, ΜακΚίσικ, Λαρεντζάκη και Σλούκα. Η… second unit που επέλεξε ο κόουτς των «ερυθρόλευκων» όχι μόνο δεν μπήκε όπως η πρώτη, αλλά με τη… συμπεριφορά και στις δύο πλευρές του παρκέ έδωσε στον Κλάιμπερν την «σπίθα» που ήθελε για να… εκραγεί, ενώ στην επίθεση ουδέποτε απείλησε, κάνοντας και πολλά λάθη. Το αποτέλεσμα ήταν να κάνει επιμέρους σκορ 28-13 η ΤΣΣΚΑ και να πάει στα αποδυτήρια με το +10.

Να μαζέψει τα… ασυμμάζευτα στην τρίτη περίοδο και η «πρώτη» του Ζαν-Σαρλ: Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός μπήκε με τους «βασικούς». Ωστόσο, πλέον καλούνταν να αναχαιτίσει έναν εξαιρετικό Κλάιμπερν, ο οποίος δεν είχε… αντίπαλο και η διαφορά εκτοξεύτηκε ακόμη και στο +17 (66-49), στο 27’. Εκεί, επιστρατεύτηκε για πρώτη φορά ο Ζαν-Σαρλ, ο οποίος έδειξε ότι ενδεχομένως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί νωρίτερα, αφού Μάρτιν και Πρίντεζης δεν μπήκαν ποτέ στο κλίμα του αγώνα, που δυστυχώς για τον Ολυμπιακό συνέπεσε στην «έκρηξη» των Ρώσων.

Ο Κλάιμπερν είχε βοήθεια, ο Ντόρσεϊ όχι: Γουίλ Κλάιμπερν και Τάιλερ Ντόρσεϊ ήταν οι παίκτες που έβγαζαν το «refuse to lose» για τις ομάδες τους. Ο ένας είχε 29 πόντους και ο δεύτερος 32π. Η μεγάλη διαφορά είναι πως ο Αμερικανός της ΤΣΣΚΑ είχε συμπαραστάτες τους Λούντμπεργκ και Μπολομπόι με 16π. ο καθένας, ενώ από την άλλη ο διεθνής γκαρντ μόνο τον Ζαν-Σαρλ, που ήταν ο έτερος διψήφιος από την ομάδα του Μπαρτζώκα.

Ηγέτες σε… πτήση εδάφους-εδάφους: Το μόνο κακό για τον ηρωικό Ντόρσεϊ είναι πως πήγε να πάρει μόνος τη νίκη. Οι ηγέτες του Ολυμπιακού Βεζένκοφ και Σλούκας πέρασαν σχεδόν απαρατήρητοι από το ματς. Σε 31 λεπτά που αγωνίστηκε, ο Βούλγαρος φόργουορντ είχε μόλις 6π., με 5 ριμπάουντ, αλλά με 2/6 σουτ, εκ των οποίων 0/3 τρίποντα. Από την άλλη, ο Έλληνας γκαρντ αγωνίστηκε για 12:35’’ έχοντας μόλις 2 πόντους, 1 ασίστ και 2 λάθη. Επίσης, στην… εξίσωση μπορεί να μπει και η πολύ μέτρια παρουσία του «game changer» των Πειραιωτών, Γιαννούλη Λαρεντζάκη, ο οποίος στα περίπου 10 λεπτά που πάτησε παρκέ, δεν έφερε αυτή τη φορά την ενέργεια που έδινε στα προηγούμενα ματς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x