Euroleague

Ο κόουτς της εξέδρας: Το… δόγμα του Ολυμπιακού επέστρεψε

Η πολύ σημαντική νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στη Φενέρμπαχτσε ήρθε ναι μεν με το κρίσιμο καλάθι του Σλούκα, αλλά πάνω απ’ όλα μέσα από την άμυνα.

Για πέμπτη φορά φέτος το ΣΕΦ «προστατεύτηκε».

Ο Ολυμπιακός νίκησε 67-65 τη Φενέρμπαχτσε, με τον Σλούκα να ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, πετυχαίνοντας απανωτά μεγάλα καλάθια στην τέταρτη περίοδο. Ωστόσο, εκείνο που έπαιξε επίσης πολύ σημαντικό ρόλο για το ροζ φύλλο των «ερυθρόλευκων» ήταν η εξαιρετική τους άμυνα.

Ο κόουτς της εξέδρας καταγράφει στο www.sportfm.gr όσα έκριναν το ματς…

Της αμύνης τα παιδιά: Η «ερυθρόλευκη» οπισθοφυλακή επέστρεψε. Ο Ολυμπιακός έπαιξε ξανά εξαιρετική άμυνα σχεδόν σε όλο το ματς, με μοναδική εξαίρεση κάποια 3λεπτα σε δεύτερη και τρίτη περίοδο. Όμως, η άμυνά του ήταν εκεί στο κρίσιμο τέταρτο δεκάλεπτο, κρατώντας τη Φενέρ μόλις στους 12 πόντους συνολικά, αλλά και όταν οι παίκτες του Μπαρτζώκα είχαν «κολλήσει» στην επίθεση, είχαν την ευκαιρία να μένουν για τα καλά στη διεκδίκηση του ματς. Φυσικά, το εξαιρετικό παθητικό επέστρεψε, με τους Τούρκους να βάζουν μόλις 65 πόντους, με το κάκιστο 5/22 τρίποντα.

Πέντε τελευταία λεπτά… μόνο Σλούκας: Στα 5:03’’ πριν από τη λήξη, ο Βέσελι κρατούσε τη Φενέρμπαχτσε στο +3 (59-62). Εκεί, ο Κώστας Σλούκας πήρε τον Ολυμπιακό στις… πλάτες του, βγάζοντάς τον στον «αφρό»! Κι αυτό γιατί, ο διεθνής γκαρντ πέτυχε τους 8 τελευταίους πόντους της ομάδας του Πειραιά. Πέτυχε το καλάθι και φάουλ της ισοφάρισης (62-62), το τρίποντο που έβαλε μπροστά τους «ερυθρόλευκους» (65-62), αλλά και το κρίσιμο καλάθι στα 2’’ πριν από τη λήξη, το οποίο –όπως αποδείχθηκε- αρκούσε για το τελικό 67-65.

Η κούραση κόστισε στην επίθεση: Με το παιχνίδι ολοκληρώνεται ένας μίνι… Γολγοθάς με συνεχόμενα ματς για τον Ολυμπιακό σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα. Όπως είναι φυσικό, υπήρχε μεγάλη κούραση και καταπόνηση στους «ερυθρόλευκους». Αυτό, αποτυπώθηκε και από την αστοχία. Όσο είχαν δυνάμεις στο πρώτο μέρος, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εξαιρετικοί και στις δύο πλευρές του παρκέ, έχοντας και ανάσες για να τρέξουν στο ανοικτό γήπεδο, γι’ αυτό και το σκορ ήταν στο 45-34. Στο δεύτερο μέρος, οι Πειραιώτες συνέχισαν την καλή τους άμυνα, αλλά πλέον δεν υπήρχε η… δύναμη να σηκωθούν τα χέρια στα σουτ. Για τον λόγο αυτό, οι Βεζένκοφ, Γουόκαπ και Λαρεντζάκης έχασαν πολλά ελεύθερα σουτ, που θα μπορούσαν να είχαν «κόψει» την αντεπίθεση των Τούρκων και να είχαν «τελειώσει» πρόωρα το παιχνίδι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x