Euroleague

Ο κόουτς της εξέδρας: Χωρίς ρυθμό και ενέργεια ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε χωρίς ρυθμό και ενέργεια στην Κωνσταντινούπολη, γνωρίζοντας την ήττα από τη Φενέρμπαχτσε.

Πολύ κατώτερος των περιστάσεων εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός στην Κωνσταντινούπολη, με την αγωνιστική απραξία να τον κάνει… σοφτ και έτσι να γνωρίζει την ήττα με σκορ 94-80 από τη Φενέρμπαχτσε.

Ο κόουτς της εξέδρας καταγράφει στο www.sportfm.gr όλα όσα έκριναν το ματς…

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε το… κακό και στο τρίτο ολοκληρώθηκε: Δύο σημαντικές απώλειες είχε ο Ολυμπιακός στη δεύτερη περίοδο, που όπως αποδείχθηκε ήταν κομβικές για τη συνέχεια της αναμέτρησης στην Κωνσταντινούπολη. Η μία ήταν ο τραυματισμός του ΜακΚίσικ στην αρχή, με αποτέλεσμα να καθηλωθεί στον πάγκο για το υπόλοιπο. Η άλλη και ακόμη πιο σημαντική ήταν η απώλεια του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος αποβλήθηκε με δύο απανωτές τεχνικές ποινές στο 17’. Από ‘κει και πέρα, το παιχνίδι άρχισε να ξεφεύγει εντελώς από τα χέρια των «ερυθρόλευκων» από το 25’ και μετά. Εκεί, οι Πειραιώτες υπέπεσαν σε σερί «φθηνά λάθη», με τους Γκούντουριτς και Πιερ να δίνουν στη Φενέρμπαχτσε διαφορά και ψυχολογία που τα διατήρησαν μέχρι τη λήξη.

Τα βαριά… χαρτιά δεν έπεσαν στο τραπέζι: Η αγωνιστική απραξία φαίνεται πως επηρέασε αρκετά τρεις από τους βασικούς πυλώνες του Ολυμπιακού. Ο Ντόρσεϊ μπορεί να είχε 14 πόντους, αλλά οι περισσότεροι ήρθαν προς το τέλος, όταν το ματς είχε ήδη κριθεί. Ο διεθνής γκαρντ δεν ήταν μόνο άστοχος για τα δικά του δεδομένα (0/3 δίποντα, 4/7 τρίποντα), αλλά υπέπεσε και σε 7 λάθη. Πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό και ο Σάσα Βεζένκοφ. Ο Βούλγαρος ήταν πολύ διστακτικός και μέτριος επιθετικά. Παράλληλα αντιμετώπισε και πολλά προβλήματα στην άμυνα και ειδικά από τον Πολονάρα, ο οποίος ήταν κομβικός στη νίκη των Τούρκων. Τρίτος που δεν είχε την αναμενόμενη επίδραση στο παιχνίδι ήταν ο Μουσταφά Φαλ. Ο Γάλλος σέντερ μπορεί να τελείωσε με καρφώματα τις τρεις προσπάθειες που πήρε όλες κι όλες, αλλά πέρα από τα 2 ριμπάουντ δεν πρόσφερε τίποτε άλλο, δείχνοντας και εκείνος εκτός νερών λόγω της απραξίας.

Πολύ σοφτ στην άμυνα ο Ολυμπιακός: Αναμφίβολα το ρόστερ των «ερυθρόλευκων» διαθέτει μεγάλο επιθετικό ταλέντο, αλλά εκείνο που τους έχει οδηγήσει στον πολύ καλό πρώτο γύρο που έκαναν στη φετινή Ευρωλίγκα ήταν η άμυνά τους. Μέχρι στιγμής στη σεζόν, οι Πειραιώτες δέχονται κατά μέσο όρο 72,2 πόντους, αλλά η Φενέρμπαχτσε τους έβαλε 94! Κι αυτό γιατί, οι παίκτες του Μπαρτζώκα δεν έβαλαν πολύ τα κορμιά τους στη… φωτιά και επέτρεπαν στους Τούρκους να μοιράζουν εύκολα την μπάλα και να σουτάρουν με εξαιρετικά ποσοστά τόσο από κοντινή, όσο και από μακρινή απόσταση. Έτσι, η ομάδα του Τζόρτζεβιτς μοίρασε 27 ασίστ, κάνοντας και μόλις 12 λάθη, αφού δεν συνάντησε ιδιαίτερη πίεση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x