Euroleague

Οι διαιτητικές αποφάσεις που εξόργισαν τον Ολυμπιακό κόντρα στον Αστέρα

Έξαλλοι με την διαιτησία του αγώνα Ευρωλίγκας με τον Ερυθρό Αστέρα για πέντε φάσεις που έκριναν το αποτέλεσμα είναι στην ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Πολλά παράπονα για τις διαιτητικές αποφάσεις των Πέρεθ, Ρόσι και Κοβάλσκι στο χθεσινό παιχνίδι Ευρωλίγκας με τον Ερυθρό Αστέρα έχουν στην ΚΑΕ Ολυμπιακός. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, εξέφρασε με… τρόπο για να μην τιμωρηθεί αυτή την δυσαρέσκεια στην χθεσινή συνέντευξή Τύπου, όμως οι «ερυθρόλευκοι» είναι έξαλλοι για τουλάχιστον πέντε φάσεις, όπου το βίντεο τους δικαιώνει πλήρως.

Είναι ξεκάθαρο πως σε περίπτωση που οι διαιτητές είχαν αποφασίσει σωστά το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό, καθώς συνολικά οι «ερυθρόλευκοι» στερήθηκαν εννέα ελεύθερες βολές από αυτά τα λάθη, ενώ δόθηκαν και άλλες δύο στην ομάδα της Σερβίας.

Πρώτη φάση

Με το σκορ 63-68 και 8΄:39΄΄ να απομένουν, ο Σλούκας κερδίζει φάουλ το οποίο σφυρίζεται απλό. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας κάνει coach challenge καθώς φαίνεται πως ο Μάρκοβιτς κρατάει από το χέρι τον διεθνή γκαρντ και δεν έχει καμία σχέση με την μπάλα και όταν οι διαιτητές πηγαίνουν στο instant replay βλέπουν γενικές φάσεις και όχι το επίμαχο σημείο, με αποτέλεσμα να μην το αναβαθμίσουν.



Δεύτερη φάση

Ο Λάζιτς κάνει ξεκάθαρο φάουλ πάνω στον Λαρεντζάκη σε προσπάθεια για τρίποντο και οι διαιτητές δεν σφυρίζουν το παραμικρό. Το σκορ σε εκείνο το σημείο είναι 75-82 και απομένουν 3’:17’’.

Οι διαιτητικές αποφάσεις που εξόργισαν τον Ολυμπιακό

Τρίτη φάση

Με το σκορ στο 77-82 και 2’:22’’ για το τέλος, ο Βιλντόζα αστοχεί σε τρίποντο και στην διεκδίκηση του ριμπάουντ, ο Πετρούσεφ σπρώχνει ξεκάθαρα τον Παπανικολάου, όμως οι διαιτητές δεν σφυρίζουν παράβαση και έτσι δεν εκτελεί δύο βολές (σ.σ. ο Αστέρας είχε συμπληρώσει τα ομαδικά φάουλ) ο διεθνής φόργουορντ.

Οι διαιτητικές αποφάσεις που εξόργισαν τον Ολυμπιακό

Τέταρτη φάση

Ο Ολυμπιακός έχει μειώσει σε 79-82, 1’:27 πριν το τέλος και ο Βιλντόζα κερδίζει δύο βολές, με τον Παπανικολάου να έχει παίξει καθαρή άμυνα και η μπάλα να δοθεί στον Ολυμπιακό γιατί χτυπάει στον Αργεντινό και βγαίνει εκτός.



Πέμπτη φάση

Το αποκορύφωμα των διαιτητικών αποφάσεων που έκριναν την εξέλιξη του αγώνα, έγινε 26’’ πριν το τέλος, με το σκορ 84-86. Ο Λαρεντζάκης έχει πάρει το αμυντικό ριμπάουντ, ο Μίτροβιτς του χτυπάει καθαρά τα χέρια με δύναμη στον αέρα και όμως πάλι δεν σφυρίζεται φάουλ για δύο βολές, που ενδεχομένως να επέφεραν την ισοφάριση.

Οι διαιτητικές αποφάσεις που εξόργισαν τον Ολυμπιακό

Για την ώρα είναι άγνωστο αν ο Ολυμπιακός προχωρήσει σε επίσημη διαμαρτυρία προς την Ευρωλίγκα, όμως συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x