Euroleague

Ο κόουτς της εξέδρας: Οι τρεις πρωταγωνιστές, η άμυνα και το refuse to lose

Ο Ολυμπιακός πέτυχε σπουδαία νίκη απέναντι στην Αρμάνι μέσα στο ΣΕΦ και ο κόουτς της εξέδρας καταγράφει τι έκανε τη διαφορά στο ματς.

Ολυμπιακός με σπασμένα φρένα, «επέστρεψε» από το -12 κόντρα στη Μιλάνο και με τους Σλούκα-Βεζένκοφ, αλλά και τον ΜακΚίσικ από κοντά, να κάνουν μεγάλο παιχνίδι, επικράτησε 67-58 και έφυγε για τετράδα!

Ο κόουτς της εξέδρας καταγράφει στο sport-fm.gr τη ξεχώρισε από το ματς!

Ο τρομερός ΜακΚίσικ που αποτελεί παίκτη κλειδί

Πολλές φορές ένα παιχνίδι δεν πάει όπως το έχεις σχεδιάσει. Κούραση, άγχος, πίεση, όλα αυτά επιβαρύνουν την κατάσταση των αθλητών, κάτι που φάνηκε και σήμερα στο ξεκίνημα του ματς. Και κάπου εκεί ξεπετάχτηκε (για ακόμα μια φορά) ο Σακίλ ΜακΚίσικ. Ο Αμερικανός ίσως να μην είναι κάθε μέρα σε… κέφια, αλλά αν τον «πιάσει» πραγματικά δεν σταματιέται! Σήμερα, εκεί όπου ο Ολυμπιακός είχε κολλήσει επιθετικά, βάζει από του πουθενά 14 πόντους και μοιράζει 3 ασίστ, που δεν τα έχει υπολογίσει. Συχνά, δείχνει να μην τον «νοιάζει» και ιδιαίτερα η πίεση ή οι φωνές του κόσμου και εκεί είναι που ξεχωρίζει. Βασικός ούτε είναι ούτε δείχνει ότι θα γίνει, αλλά ο ρόλος του όταν έρχεται από τον πάγκο, είναι τόσο πολύτιμος που τουλάχιστον αξίζει σεβασμό.

Ολυμπιακός-Αρμάνι Μιλάνο: Ο κόουτς της εξέδρας

Ο σταθερός Βεζένκοφ και ο ηγέτης Σλούκας

Ότι κα να πούμε για τον Σάσα Βεζένκοφ είναι λίγο. Δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η δέκατη φορά φέτος που κάνει ματσάρα! Αν και δεν ξεκίνησε με καμιά τρομερή λάμψη στο σκοράρισμα απόψε, έβγαλε απίστευτες άμυνες, ενώ όταν το ματς γύρισε, ήταν εκεί για να δώσει διαστάσεις θριάμβου, απλά φανταστικός και υπερπολύτιμος. Όσον αφορά το «κεφάλαιο» Κώστας Σλούκας, που ούτε αυτό αποτελεί έκπληξη, είναι φανερό ότι πρόκειται για τον ηγέτη της μετά-Σπανούλη εποχής στον Ολυμπιακό και το δείχνει με κάθε ευκαιρία. Τα δύο σερί τρίποντα που βάζει και κάνει το 56-50 σε ένα κρίσιμο σημείο είναι… όλο το ματς, αφού κόβει τα φτερά των Ιταλών.

Ολυμπιακός-Αρμάνι Μιλάνο: Ο κόουτς της εξέδρας

Το ρεσιτάλ άμυνας και τα όνειρα που δεν έχουν ταβάνι

15, 12, 16, 15. Αυτοί ήταν κατά σειρά οι πόντοι πέτυχε η Αρμάνι στο ΣΕΦ ή για τον το θέσουμε καλύτερα, της επέτρεψε ο Ολυμπιακός να σκοράρει. Ο αριθμός 58 στην άμυνα με την Τρίτη ομάδα της βαθμολογίας μοιάζει σοκαριστικός και αποδεικνύει ότι τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία, ειδικά στο ΣΕΦ. Ναι μεν επιθετικά λίγα πράγματα στα πρώτα τρία δεκάλεπτα οι Πειριαώτες, αλλά με τη δύναμη του κόσμου έδωσαν σόου στο τέταρτο. Όλα αυτά μαζί και πολλά ακόμα που δεν έχουμε δει ακόμα ή δεν θα καταφέρουμε να δούμε ποτέ, κάνουν ένα πράγμα ξεκάθαρο. Ότι η ποιότητα που διαθέτει και το σύνολο refuse to lose που έχει δημιουργήσει ο Μπαρτώκας, δεν έχουν ταβάνι φέτος. Ναι μεν μικρότερο μπάτζετ από τους… από πάνω, αλλά όλα μπορούν αν συμβούν!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x