Euroleague

Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε: Για τη ρεβάνς και την ώθηση ενόψει των playoffs οι «ερυθρόλευκοι»

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο κατάμεστο ΣΕΦ τη Φενέρμπαχτσε, με φόντο την πέμπτη θέση στην κανονική περίοδο της φετινής Ευρωλίγκας.

Με ένα ντέρμπι ρίχνει ο Ολυμπιακός αυλαία στην κανονική περίοδο της φετινής Ευρωλίγκας.

Σε ένα κατάμεστο ΣΕΦ οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται τη Φενέρμπαχτσε (12/4, 21:15, www.sportfm.gr, bwinΣΠΟΡ FM 94,6, Novasports Prime), για την 34η αγωνιστική.

Αμφότεροι έχουν εξασφαλίσει την απευθείας συμμετοχή τους στα playoffs, με τους Πειραιώτες στο 21-12, ενώ από την άλλη η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ακολουθεί με 20-13. Σε περίπτωση νίκης ο Ολυμπιακός θα τερματίσει στην πέμπτη θέση και αντίστοιχα οι Τούρκοι στην έκτη. Στην περίπτωση αυτή, οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν με μειονέκτημα έδρας κόντρα στην Μπαρτσελόνα στα playoffs.

Αντίθετα, εάν η Φενέρ φύγει με το ροζ φύλλο από το ΣΕΦ τότε εκείνη θα ολοκληρώσει την κανονική περίοδο ως πέμπτη και οι «ερυθρόλευκοι» μία θέση κάτω. Σ' αυτή την περίπτωση, η ομάδα του Πειραιά θα παίξει με τη Μονακό. Στο μεταξύ, στο ματς του πρώτου γύρου, οι Τούρκοι είχαν επικρατήσει με το οριακό 79-77, με τον Δημήτρη Ιτούδη τότε στον πάγκο.

Από ‘κει και πέρα, ο Ολυμπιακός τρέχει ένα σερί έξι νικών σε όλες τις διοργανώσεις. Στην Ευρωλίγκα, οι Πειραιώτες έχουν τρία απανωτά ροζ φύλλα, νικώντας κατά σειρά τη Βιλερμπάν εντός και την Παρτίζαν και τον Ερυθρό Αστέρα, μέσα στο Βελιγράδι. Το τελευταίο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» ήταν για το Top 6 της Stoiximan Basket League. Εκεί, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα υποδέχτηκε το Περιστέρι bwin, όπου χρειάστηκε ένα καταιγιστικό τέταρτο δεκάλεπτο για να κάμψει την αντίστασή του και να επικρατήσει 91-83.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, τις τελευταίες ημέρες ο Ολυμπιακός δουλεύει στο… φουλ. Κι αυτό γιατί, οι Νίκολα Μιλουτίνοφ και Φίλιπ Πετρούσεφ συμμετέχουν στο ομαδικό πρόγραμμα, αλλά η συμμετοχή τους είναι αμφίβολη.

Στον αντίποδα, η Φενέρμπαχτσε έρχεται με πληγωμένο γόητρο στο ΣΕΦ. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους πέρασε μία δύσκολη εβδομάδα, καθώς γνώρισε back-to-back ήττες σε ντέρμπι με την Αναντολού Εφές και μάλιστα και τα δύο μέσα στο γήπεδό της. Το πρώτο ήταν την προηγούμενη αγωνιστική της Ευρωλίγκας, όπου οι πρωταθλητές Τουρκίας επικράτησαν με το οριακό 82-80. Λίγες ημέρες μετά, οι δύο ομάδες τα είπαν για την εγχώρια λίγκα της χώρας, με εκείνη του Τόμισλαβ Μιγιάτοβιτς να νικά ξανά, αυτή τη φορά με το επιβλητικό 90-80.

Παράλληλα, ο Σάρας έχει και δύο σημαντικούς «πονοκεφάλους» στη φροντ λάιν. Εκτός από την αναμέτρηση κόντρα στον Ολυμπιακό θα είναι ο Τζόναθαν Μότλι, ο οποίος χτύπησε στο τελευταίο ντέρμπι με την Εφές και δεν ακολούθησε την αποστολή στον Πειραιά. Από την άλλη, πρόβλημα έχει και ο Σερτάτς Σανλί, ο οποίος ήρθε με την ομάδα, αλλά η συμμετοχή του θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Ματέι Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Τόμισλαβ Χορντόφ (Κροατία) και Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x