Euroleague

Η απόλυτη δικαίωση Μπαρτζώκα, 6 μήνες μετά την δήλωση για Μακκίσικ: «Δεν πουλάω τους παίκτες που με έφεραν εδώ»

Την πρόκριση στο Final Four της Euroleague πήρε ο Ολυμπιακός με πιο κομβικό παίκτη τον Σακίλ Μακκίσικ, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να δικαιώνεται απόλυτα για την δήλωση που είχε κάνει τον Νοέμβριο.

Ήταν 8 Νοεμβρίου όταν ο Ολυμπιακός είχε αρκετά προβλήματα τραυματισμών, είχε χάσει δύο πολύ σημαντικά γρανάζια του, τον Σάσα Βεζένκοφ και τον Κώστα Σλούκα και ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεχόταν κριτική και... συστάσεις πως χρειάζεται ενίσχυση με κάποιον σκόρερ. Ο προπονητής των Πειραιωτών τότε, σε καθεστώς πίεσης, είχε βάλει... πλάτη στους παίκτες που τον έχουν οδηγήσει ως εδώ και ειδικά στον Σακίλ ΜακΚίσικ, που ήταν εκείνη την περίοδο τραυματίας. «Δεν θα πουλήσω τους παίκτες μου που κατακτήσαμε όλα αυτά μαζί, δεν θα αλλάξω τον Μακκίσικ επειδή έμεινε 1-1,5 μήνα τραυματίας», ήταν τα λόγια του.



Σε μία ιστορία από αυτές που μόνο αθλητισμός μπορεί να δημιουργήσει, μισό χρόνο μετά, ακριβώς 6 μήνες από τότε, στις 8 Μαΐου, ο Αμερικάνος γκαρντ με μεγάλα καλάθια έστειλε τον Ολυμπιακό σε τρίτο συνεχόμενο Final Four της Euroleague. Ήταν εκείνος, που όταν έκαιγε η μπάλα, έβαλε 2 τρίποντα, ενώ οι Πειραιώτες μέχρι εκείνη την στιγμή είχαν 3 εύστοχα, και ένα καλάθι στον αιφνιδιασμό που σε συνδυασμό με το φοβερό του κλέψιμο λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης, οδήγησαν στη νίκη-πρόκριση.

Αυτό μοιάζει να είναι και το μυστικό της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα, που χωρίς να έχει τα μπάτζετ των υπόλοιπων κορυφαίων ομάδων στην Ευρώπη, έχει δημιουργήσει μια εξαιρετική ομάδα με παίκτες που αγωνίζονται και για τον προπονητή τους, που τους στηρίζει στα δύσκολα.

Επιμέλεια: Μάνος Πιτσάκης Μαχαίρας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x