Euroleague

Ο κόουτς της εξέδρας: Η αντίδραση του Ολυμπιακού, οι ασίστ και τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 90-73 της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΣΕΦ, βάζοντας τέλος σε ένα σερί δύο διαδοχικών ηττών. Ο κόουτς της εξέδρας καταγράφει τα στοιχεία που έκαναν τη διαφορά.

Ο Ολυμπιακός άφησε πίσω του τις δύο σερί ήττες από Ζενίτ και Εφές, και με σύμμαχο το απόρθητο «κάστρο» του επικράτησε με εντυπωσιακό τρόπο 90-73 της Μακάμπι Τελ Αβιβ στο ΣΕΦ!

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έβγαλαν αντίδραση, πάλεψαν από το πρώτο κιόλας λεπτό, φτάνοντας έτσι άνετα στην έβδομη φετινή νίκη του στη διοργάνωση. Το παιχνίδι ουσιαστικά κρίθηκε από το πρώτο δεκάλεπτο, εκεί όπου παίζοντας ένα ονειρικό μπάσκετ, οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 35-8.

Ο κόουτς της εξέδρας καταγράφει στο www.sportfm.gr τα στοιχεία που ξεχώρισε από το ματς…


Άμεση και πειστική αντίδραση: Κοιτάζοντας τα παιχνίδια του Ολυμπιακού διαπιστώνει κανείς το εξής οξύμωρο. Στην τελευταία περίοδο στην ήττα από την Εφές, οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν μόλις στους 3 πόντους στο χειρότερο δεκάλεπτο της ιστορίας του στην Euroleague.

Τι έκαναν οι παίκτες του Μπαρτζώκα μετά από αυτό; Έβγαλαν τρομερή αντίδραση, πάθος και μαχητικότητα, και στο αμέσως επόμενο αγωνιστικό δεκάλεπτο πέτυχαν την καλύτερη επίδοση της ιστορίας τους στον θεσμό με το 35-8 κόντρα στη Μακάμπι, παραδίδοντας... δωρεάν μαθήματα μπάσκετ.

Είναι εντυπωσιακό το πόσο γρήγορα γύρισε ο «διακόπτης» και μάλιστα μετά από δύο σερί ήττες.

Η επιτομή της ομαδικότητας: Ένα από τα στατιστικά που έκαναν τη μεγάλη διαφορά είναι σίγουρα η σχέση ασίστ-λαθών. Οι «ερυθρόλευκοι» μοίρασαν συνολικά 22 ασίστ (!) για επτά λάθη, σε αντίθεση με τις 15 τελικές πάσες της Μακάμπι και τα 9 λάθη.

Μάλιστα, το εντυπωσιακό αυτό νούμερο του Ολυμπιακού στις ασίστ παίρνει ακόμα περισσότερη αξία, αν αναλογιστεί κανείς πως οι Πειραιώτες είχαν 29 σουτ εντός πεδιάς! Πρακτικά, μόλις 7 σουτ ήρθαν μέσω ατομικής ενέργειας, σε ένα βράδυ όπου ο αλτρουισμός και οι δημιουργίες.... χτύπησαν κόκκινο!

Η αντίδραση των γκαρντ και ο εξαιρετικός Φαλ: Τάιλερ Ντόρσεϊ και Κώστας Σλούκας ήταν σχεδόν «άφαντοι» στο ματς με την Εφές, καθώς ο πρώτος είχε 2 πόντους (1/6 σουτ, 1 ασίστ) και ο δεύτερος 5 πόντους (1/6 σουτ, 2/2 βολές) και 4 ασίστ.. Απόψε όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά με τους δύο γκαρντ να προσφέρουν τα μέγιστα με 17 και 18 πόντους αντίστοιχα. Μάλιστα ο Σλούκας κατέγραψε 29 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

Πέρα από τους δύο όμως, ο Φαλ πραγματοποίησε την καλύτερη και πιο γεμάτη εμφάνισή του στη φετινή σεζόν, με 12 πόντους, 11 ριμπάουντ και 5 ασίστ, δίνοντας πολύτιμες βοήθειες και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ένας διαρκής κίνδυνος για την αντίπαλη άμυνα, αλλά και ένας ικανότατος ριμπάουντερ, που όταν έλειπε ο Ολυμπιακός «πονούσε» πάνω από τα στεφάνια.

Τα αμυντικά ριμπάουντ η μόνη... πληγή: Αναφερθήκαμε στα θετικά στοιχεία που οδήγησαν τον Ολυμπιακό στην άνετη νίκη επί της Μακάμπι, όμως θα πρέπει να σταθούμε και σε ένα αρνητικό. Και αυτό είναι πως η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα επέτρεψε στους Ισραηλινούς να μαζέψουν 21 επιθετικά ριμπάουντ!
΄
Όσες φορές προσπάθησαν οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου να μειώσουν στο σκορ και να «ροκανίσουν» τη διαφορά ήταν μέσω των δεύτερων επιθέσεων. Χαρακτηριστικό είναι πως οι 19 από τους 73 πόντους της Μακάμπι προήλθαν από τέτοιες καταστάσεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x