Euroleague

Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα: Ντέρμπι με φόντο την κορυφή στο κατάμεστο ΣΕΦ

Ολυμπιακός και Μπαρτσελόνα κοντράρονται στο ΣΕΦ για την 27η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, με φόντο την κορυφή της διοργάνωσης.

Ολυμπιακός και Μπαρτσελόνα διασταυρώνουν τα ξίφη τους (21:00, bwinΣΠΟΡ FM 94,6, sport-fm.gr), στο κατάμεστο ΣΕΦ, με τις δύο ομάδες να θέλουν τη νίκη για να μείνουν κοντά στη Ρεάλ Μαδρίτης και στην κορυφή της διοργάνωσης.

Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από τη νίκη στο φινάλε επί του Κολοσσού στη Ρόδο με 80-79, χάρη σε ένα τρίποντο του Σάσα Βεζένκοφ και θα αντιμετωπίσουν με αναπτερωμένη ψυχολογία τους Καταλανούς, μετά την ήττα-σοκ με 83-62 από τη Μιλάνο την περασμένη Παρασκευή.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, καθώς μετά από αρκετό καιρό δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα τραυματισμού.

«Πρέπει αμέσως να διαφοροποιήσουμε την προσέγγισή μας για ένα απαιτητικό παιχνίδι αύριο, απέναντι σε μια ομάδα που όλοι ξέρετε πόσο καλή είναι. Είναι σε καλή κατάσταση, έχει κάνει πέντε συνεχόμενες νίκες, παίζει πολύ καλύτερα. Η επιστροφή του Μίροτιτς έχει ανεβάσει το ταβάνι τους, ενώ και ο Χίγκινς παίζει πάρα πολύ καλά. Γενικά είναι μια ομάδα με πολύ καλή εκτέλεση και αμυντικά και επιθετικά. Για εμάς θα είναι σίγουρα δύσκολο και απαιτητικό ματς. Ο παράγοντας κούραση πρέπει γρήγορα να βγει από το μυαλό μας και εγώ και οι παίκτες. Αύριο παίζουμε σε ένα γεμάτο γήπεδό, μπροστά στον κόσμο μας και πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό» ήταν κάποια από τα λόγια του Έλληνα τεχνικού για την αυριανή αναμέτρηση.

Στον αντίποδα, η Μπαρτσελόνα πηγαίνει στο ΣΕΦ μετά την ήττα-έκπληξη από τη Σαραγόσα στο ισπανικό πρωτάθλημα, κάτι που την έριξε στο 17-4 και τη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, με τη Ρεάλ να έχει και εκεί το πάνω χέρι.

Όσον αφορά την Ευρωλίγκα, οι «μπλαουγκράνα», με την επιστροφή του Νίκολα Μίροτιτς μετρούν πέντε συνεχόμενες νίκες και θέλουν να συνεχίσουν το σερί τους στη διοργάνωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός είχε περάσει θριαμβευτικά από τη Βαρκελώνη την 1η αγωνιστική, παίρνοντας τη νίκη με 80-70, ξεκινώντας εντυπωσιακά τη φετινή σεζόν στην καλύτερη ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Την αναμέτρηση θα διευθύνουν οι Ίλια Μπελόσεβιτς (Σερβία), Μεντί Ντιφαλά (Γαλλία) και Σάσο Πέτεκ (Σλοβενία).



Αναλυτικά το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής:

Τρίτη (7/3)

Άλμπα-Ζαλγκίρις (21:00)
Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα (21:00)
Βαλένθια-Μιλάνο (21:30)
Βίρτους Μπολόνια-Παρτίζαν (21:30)
Ρεάλ Μαδρίτης-Μπασκόνια (21:45)
Μπάγερν-Βιλερμπάν (21:45)

Τετάρτη (8/3)

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Φενέρμπαχτσε (19:30)
Ερυθρός Αστέρας-Εφές (21:30)
Μονακό-Παναθηναϊκός (22:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x