Euroleague

Τα απίθανα στατιστικά που δείχνουν πώς μεταμόρφωσε ο Ναν τον Παναθηναϊκό!

Ο Κέντρικ Ναν άλλαξε ριζικά τη σεζόν του Παναθηναϊκού AKTOR, κάτι που αναδεικνύεται και από δύο απίθανα στατιστικά.

Μετά από μερικά χρόνια απουσίας από τα «μεγάλα σαλόνια» της Ευρωλίγκας, ο Παναθηναϊκός AKTOR κινείται σε ρυθμούς playoffs, αφού τερμάτισε δεύτερος στην κατάταξη και θα παίξει με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για μία θέση στο Final Four.

Φυσικά, η πρόσληψη του Εργκίν Αταμάν αλλά και οι μπόλικες υψηλού επιπέδου μεταγραφές που έγιναν το καλοκαίρι, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη βελτίωση της ομάδας. Παρόλα αυτά, η κίνηση-κλειδί, που μετέτρεψε το «τριφύλλι» σε διεκδικητή, ήταν η απόκτηση του Κέντρικ Ναν λίγο μετά την έναρξη της σεζόν.

Αυτό ακριβώς αναδεικνύεται και από δύο νούμερα, στα οποία έδωσε έμφαση ο πολύ γνωστός Λιθουανός δημοσιογράφος Ντονάτας Ούρμπονας, θέλοντας να εκφράσει τον τρόπο που ο Αμερικανός γκαρντ «μεταμόρφωσε» τον Παναθηναϊκό ΑΚΤΟR.

Αναλυτικά, από τη στιγμή που ο Ναν έκανε ντεμπούτο στην Ευρωλίγκα, οι «πράσινοι» έκαναν ρεκόρ 21-7, είχαν δηλαδή ποσοστό νικών 75%, μόλις 4% κάτω από το αντίστοιχο της πρωτοπόρου Ρεάλ Μαδρίτης στο ίδιο διάστημα.

Παράλληλα, οι 15,4 πόντοι που είχε κατά μέσο όρο ο πρώην ΝΒΑer στη Regular Season, είναι οι περισσότεροι που έχει πετύχει ρούκι της Ευρωλίγκας από τη σεζόν 2014-15, όταν ο «μπόμπερ» Άντριου Γκάουντλοκ έκανε απίθανες εμφανίσεις με τη Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x