Euroleague

Ο κόουτς της εξέδρας: Η σούπερ άμυνα και ο Μέικον που θύμισε Καλάθη

Ευτυχώς ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ξυπνήσει άμεσα και κατάλαβε τι ακριβώς χρειάζεται για να πάρει τη νίκη κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου.

Έκανε το… καθήκον του ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ και κατάφερε να πάρει μία από αυτές τις νίκες που πρέπει να τις θεωρεί δεδομένες ώστε να βελτιώσει τη βαθμολογική του κατάσταση, πόσω μάλλον όταν ομάδες τύπου Άλμπα τον επισκέπτονται στο «Νίκος Γκάλης».

Ωστόσο, η αποστολή του δεν ήταν τόσο εύκολη, όσο φανερώνει το τελικό σκορ, αλλά μόνο ο Παναθηναϊκός με τις δυνάμεις ήταν αυτός που μετέτρεψε το βράδυ σε θρίαμβο.

Ο κόουτς της εξέδρας καταγράφει στο sport-fm.gr όλα όσα είδε και τελικά έκριναν ευχάριστα το βράδυ για το «τριφύλλι».

Σε 16 λεπτά 43 πόντοι, σε 24 λεπτά 24 πόντοι: Όλα ήταν θέμα άμυνας στο αποψινό ματς για τον Παναθηναϊκό και αυτό αποδείχθηκε στην ίδια τη διάρκεια του αγώνα. Για την ακρίβεια, όσο οι «πράσινοι» πίστευαν ότι μπορούν να πάνε στον ρυθμό των Γερμανών το σκορ ήταν στο 34-43. Από εκείνο το τάιμ-άουτ του Πρίφτη στο 16’ και έπειτα, το «τριφύλλι» επέστρεψε και αυτό οφείλεται στην άμυνά του. Στα υπόλοιπα 24 λεπτά, η Άλμπα είχε μόλις 24 πόντους και μερικοί εξ αυτών όταν πια το ματς είχε κριθεί. Κι όλα αυτά χωρίς Νέντοβιτς και ουσιαστικά χωρίς Παπαπέτρου, που ήταν φανερά επηρεασμένος από την ίωση που τον ταλαιπώρησε.

Θύμισε Καλάθη: Όχι, δεν είναι υπερβολή και φυσικά δεν πρόκειται για οποιονδήποτε αγωνιστικό παραλληλισμό με τον κορυφαίο Έλληνα διεθνή γκαρντ. Ο Μέικον όμως πραγματοποίησε ίσως την πληρέστερη εμφάνισή του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και για πρώτη φορά στη μετα-Καλάθη εποχή, ένας γκαρντ του «τριφυλλιού» καταφέρνει να πιάσει νταμπλ-νταμπλ με πόντους (20π.) και ασίστ (11). Ο Δημήτρης Πρίφτης φιλοδοξεί απλά να είναι μια σκηνή από τα προσεχώς.

Οι απαραίτητες «πινελιές»: Σαφώς και ήταν εξαιρετικοί οι Μέικον και Παπαγιάννης, αλλά τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα, αν στην εξίσωση δεν είχαν μπει οι Κασελάκης και Σαντ-Ρος. Οι δυο τους ήταν απαραίτητοι για την άμυνα και για να γυρίσει ο ρυθμός του αγώνα και το σημαντικότερο όλων. Φώναξαν «παρών» καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και όχι απλά με ξεσπάσματα.

Μονοδιάστατη χωρίς τον Σίκμα: Στην αρχή του αγώνα άρχισε να «πυροβολά» χωρίς έλεος η Άλμπα Βερολίνου κι όσο τα σουτ έμπαιναν, όλα ήταν καλά για τους Γερμανούς. Όταν, όμως, κλήθηκαν να βρουν λύσεις στο «5 εναντίον 5» φάνηκε ότι το στυλ παιχνιδιού τους ήταν μονοδιάστατο από τη στιγμή που λείπει ο Σίκμα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x