Euroleague

Νοστιμίζει με… Μπέικον ο Παναθηναϊκός!

Με πρωταγωνιστή τον Μπέικον που έκανε ρεκόρ καριέρας, ο Παναθηναϊκός επικράτησε άνετα 77-58 της Βιλερμπάν και χάρη στην εξαιρετική εικόνα του αμυντικά και επιθετικά, έκανε το 2/2 στη «διαβολοβδομάδα».

Με έναν Μπέικον σε εξαιρετική κατάσταση και σπουδαία παρουσία στις δύο πλευρές, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 77-58 της Βιλερμπάν για τη 10η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, πράττοντας το 2/2 στη «διαβολοβδομάδα»

Κορυφαίος για τους «πράσινους» ήταν ο Ντουέιν Μπέικον με 25 πόντους. Ακολούθησε ο Ματέους Πονίτκα με 10 πόντους, 5 ριμπάουντ και 7 τελικές πάσες. Στους 8 πόντους σταμάτησε ο Ντέρικ Γουίλιαμς μαζί με 6 ριμπάουντ. Ο Γιώργος Παπαγιάννης είχε 9 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Στην αντίπερα όχθη, ο μόνος που διασώθηκε ήταν ο Άλεξ Τάιους με 10 πόντους και 9 ριμπάουντ, κινούμενος στο νταμπλ-νταμπλ.

Το ματς

Στην εναρκτήρια περίοδο πρώτο όπλο των δύο ομάδων ήταν η άμυνα τους. Τα καλάθια να μπαίνουν με το σταγονόμετρο ειδικότερα στα πρώτα λεπτά. Με σημαντικό παράγοντα το επιθετικό transition ο Παναθηναϊκός επιθετικά απέκτησε +5 (11-6) με μπάσιμο του Νέιτ Γουόλτερς και ύστερα οι δύο βολές του Ντουέιν Μπέικον ανέβασαν επιπλέον τη διαφορά.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι «πράσινοι» είδαν τη γαλλική ομάδα να πλησιάζει στους -3 (19-16), όμως από εκεί και πέρα πάτησε το… γκάζι και απέκτησε απόσταση ασφάλειες με ενέργειες των Μπέικον, Γκουντάιτις και Λι. Διψήφια διαφορά απέδωσε ο Γιώργος Παπαγιάννης (29-18) με σουτ μέσης απόστασης.

Στην επανέναρξη ο Παναθηναϊκός που κινήθηκε στα… κόκκινα έφτασε και στο +20 (46-26) με το πέμπτο εύστοχο τρίποντο του Μπέικον. Οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν να έχουν πετάξει λευκή πετσέτα, όμως το σύνολο του Ντέγιαν Ράντονιτς ήταν αποφασισμένο να μην κατεβάσει ταχύτητα ανεξαρτήτου συνθηκών, φτάνοντας στις παρυφές του +30 (64-35) με τις δύο βολές του Ματέους Πονίτκα.

Η τελευταία περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, το «τριφύλλι» έριξε σταδιακά ρυθμούς και το τελικό 77-58 υπέρ του Παναθηναϊκού είναι χαρακτηριστικό της δυναμικής που χώριζε τις δύο ομάδες.

Τα δεκάλεπτα: 15-11, 39-24, 66-37, 77-58

Η στατιστική του αγώνα εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x