Euroleague

Ο κόουτς της εξέδρας: Αυτή, ναι, ήταν νοοτροπία κανονικού Παναθηναϊκού

Σπουδαία η νίκη του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ επί της Φενερμπαχτσέ, ωστόσο πιο σπουδαία η νοοτροπία σε ένα ματς που πήγαινε… στραβά για τους «πράσινους» για 39 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα.

Μια νίκη στη δεύτερη αγωνιστική της Euroleague, ελάχιστα πράγματα μπορεί να σημαίνει για τη βαθμολογική κούρσα της regular season, ωστόσο για τον Παναθηναϊκό η επικράτηση επί της Φενέρ σημαίνει πολλά περισσότερα από το 1-1 και κυρίως δείχνει πολλά εν όψει της συνέχειας της φετινής σεζόν.

Όλα στραβά! Ε και; Τα προβλήματα του φετινού Παναθηναϊκού μέχρι τώρα είναι δεδομένα και φάνηκαν και στο Μονακό και στη Θεσσαλονίκη, με τους πάντες να παραδέχονται ότι αυτή η ομάδα θέλει ακόμα πολλή δουλειά και για πολλούς, μερικά κομμάτια ακόμα στο παζλ. Ωστόσο, στο ματς της Θεσσαλονίκης φάνηκε ότι υπάρχει και θέμα νοοτροπίας. Αυτό σήμερα δεν υπήρχε. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη έμεινε πίσω στο σκορ με 9 πόντους (36-45) και με 8 (56-64), αλλά απάντησε μέσα σε ένα λεπτό επιστρέφοντας σε διαφορές του σουτ, δεν άφησε τα τέσσερα φάουλ των Πέρι και Γουάιτ να αποτελέσουν δικαιολογία και δεν παράτησε το παιχνίδι ούτε όταν αυτό φαινόταν χαμένο. Στα τελευταία 10 δευτερόλεπτα του άλλαξε και λίγο η «τύχη». Με άλλα λόγια, ο Παναθηναϊκός έκανε σήμερα μια σημαντική «μεταγραφή», που έχει μεγαλύτερη αξία και από το να έφερνε τον καλύτερο διαθέσιμο πόιντ-γκαρντ.

Νέντοβιτς, η επιστροφή: Μετά την πολύμηνη απουσία του, ο Νεμάνια Νέντοβιτς ήταν μοιραίο ότι θα ήθελε χρόνο για να βρει ρυθμό και για να ξεσκουριάσει. Απόψε έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, όχι όμως κάτι που δεν έχει ξανακάνει με την «πράσινη» φανέλα. Σε διαφορετική τροπή του αγώνα πολλοί θα στέκονταν στα 1/6 τρίποντα κι όχι στις 11/11 βολές. Το κυριότερο είναι ότι ο ίδιος φυσικά δεν χάνει αυτοπεποίθησή του και ειδκότερα το παιχνίδι αυτό μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για να δούμε τον περσινό Νέντοβιτς, μέχρι τουλάχιστον να τεθεί off.

Υπάρχει και ο Μέικον: Εκτελεστικά ο Παπαπέτρου στο δεύτερο ημίχρονο δεν έπιασε την απόδοση που είχει στο πρώτο μισό του αγώνα. Εκτός από τον Νέντοβιτς που είναι σαφές ότι βγήκε και ότι θα έβγαινε μπροστά, ένα βήμα για προς το επίπεδο της Euroleague έκανε και ο Ντάριλ Μέικον, που αυτή τη φορά σκόραρε, όταν η μπάλα «έκαιγε» κι όχι όταν το ματς είχε κριθεί όπως συνέβη στο Μονακό. Ο Αμερικανός είναι ένα πρότζεκτ που από τη σιτγμή που παίζει πρώτη φορά στην καριέρα του σε αυτό το επίπεδο, θέλει χρόνο κι αυτό πρέπει οι φίλοι του Παναθηναϊκού να το έχουν στο μυαλό τους, αφού ο Δημήτρης Πρίφτης και γενικότερα το αγωνιστικό τμήμα των «πράσινων» το γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα.

Ναι μεν, αλλά…: Προφανώς μιλάμε για μια σπουδαία νίκη του Παναθηναϊκού, αλλά δεν μιλάμε για ένα ματς στο οποίο οι «πράσινοι» είχαν και τον έλεγχο. Τέτοια φινάλε δεν συμβαίνουν συχνά και αυτό το αποτέλεσμα δεν πρέπει να αποτελέσει το «χαλάκι» για να κρυφτούν τα εμφανή αγωνιστικά θέματα. Ο Παναθηναϊκός σε ένα ματς που σκόραρε 91 πόντους (οι 27 στην τελευταία περίοδο) είχε μόλις 16 ασίστ, από τις οποίες μόλις μία από τον βασικό του γκαρντ (Πέρι) ενώ και πάλι το ποσοστό του στα τρίποντα (6/28, 21,4%) ήταν πολύ χαμηλό. Την πραγματική διαφορά ήταν η ευστοχία του στις βολές (25/27) κι επειδή δύσκολα θα ξαναβρει 9 ευκαιρίες από τη γραμμή της φιλανθρωπίας στο μέλλον σε 40’’ στη λήξη ενός ματς, η διαδικασία εξεύρεσης λύσης στα αγωνιστικά ζητήματα πρέπει να συνεχιστεί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x