Euroleague

Παναθηναϊκός-Ούνιξ: Πρίφτης και Χεζόνια απέναντι στο… παρελθόν τους

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Ούνιξ στο ΟΑΚΑ για την 9η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, σε ένα ματς με συναισθηματικές ιδιαιτερότητες για Δημήτρη Πρίφτη και Μάριο Χεζόνια.

Φωτιά στα… πράσινα! Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει απόψε (21:00, Novasports, bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr) την Ούνιξ στο ΟΑΚΑ για την 9η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Ο αγώνας πέρα από σημαντικός για αμφότερες τις ομάδες, έχει και συναισθηματικές ιδιαιτερότητες. Ο Δημήτρης Πρίφτης θα τεθεί αντιμέτωπος της ομάδας που προπονούσε την περασμένη τετραετία και ο ίδιος οδήγησε πίσω στην Ευρωλίγκα (μέσω της συμμετοχής στον τελικό του Eurocup), ενώ ο Μάριο Χεζόνια θα βρει απέναντί του την ομάδα την οποία αγαπούσε παιδιόθεν και την οποία υπηρέτησε στο δεύτερο μισό της περασμένης περιόδου.

Οι «πράσινοι», που αναζητούν την τρίτη τους νίκη, έχουν εξαιρετικά αμφίβολη τη συμμετοχή του Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Σέρβος γκαρντ δεν έχει ξεπεράσει στο 100% την ελαφρά θλάση που τον ταλαιπωρεί, χθες έκανε ένα μέρος του προγράμματος και η συμμετοχή του θα κριθεί λίγο πριν το τζάμπολ. Πάντως δεδομένου ότι ακολουθεί το ματς με την ΑΕΚ το Σάββατο και διαβολοβδομάδα με Ζαλγκίρις και Μπάγερν εκτός έδρας, το πιθανότερο είναι να μην παρθεί το ρίσκο να αγωνιστεί.

Η Ούνιξ ταξίδεψε στην Αθήνα δίχως προβλήματα και σε καλό μομέντουμ. Μετρά τρεις νίκες στην Ευρωλίγκα, όλες στο Καζάν, αναζητώντας το πρώτο της διπλό. Η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς προέρχεται από μεγάλη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την VTB League.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι ο Μιγκέλ Άνχελ Πέρεθ (Ισπανία), η Άνε Πάντερ (Γερμανία) και ο Ούρος Ομπρκνέζεβιτς (Σερβία).

Ισορροπία και… ντέρμπι

Παναθηναϊκός και Ούνιξ έχουν αναμετρηθεί τέσσερις φορές στο παρελθόν μετρώντας από δύο νίκες. Μάλιστα κανένα παιχνίδι ανάμεσά τους δεν έχει κριθεί με διαφορά μεγαλύτερη των έξι πόντων. Αναλυτικά:

25/01/2012 (Top 16): Παναθηναϊκός-Ούνιξ 83-89
29/02/2012 (Top 16): Ούνιξ-Παναθηναϊκός 63-68
30/12/2016 (Κανονική Περίοδος): Ούνιξ-Παναθηναϊκός 83-81
24/02/2017 (Κανονική Περίοδος): Παναθηναϊκός-Ούνιξ 83-82

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x