Euroleague

Ο κόουτς της εξέδρας: Η ατσάλινη άμυνα του Παναθηναϊκού και ο «πύργος» στη ρακέτα

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 70-64 της Ζενίτ στο ΟΑΚΑ, επιστρέφοντας έτσι στις νίκες και τις καλές εμφανίσεις σε επίπεδο Euroleague μετά από πέντε αγωνιστικές.

Με... φόρα από το σπουδαίο διπλό στο ΣΕΦ επί του Ολυμπιακού στο ντέρμπι αιωνίων της Δευτέρας, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 70-64 της Ζενίτ στο ΟΑΚΑ, βάζοντας έτσι τέλος σε ένα σερί πέντε διαδοχικών ηττών στη Euroleague.

Σε ένα παιχνίδι όπου στο πρώτο ημίχρονο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά για τους «πράσινους», οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη έβγαλαν αντίδραση και... μαγκιά στην επανάληψη και έφτασαν στην τρίτη νίκη της σεζόν στη διοργάνωση.

Ο κόουτς της εξέδρας καταγράφει στο www.sportfm.gr τα στοιχεία που ξεχώρισε από το ματς…

Ψύχραιμοι και εύστοχοι όταν η μπάλα «έκαιγε»: Τα τελευταία δύο λεπτά της αναμέτρησης ήταν ένα πραγματικό θρίλερ. Ο Παναθηναϊκός απώλεσε μια διαφορά δέκα πόντων, με τη Ζενίτ μάλιστα να προηγείται 62-61.

Εκεί, ο Νέντοβιτς, όπως έκανε και προ τεσσάρων ημερών πέτυχε ένα τεράστιο τρίποντο για το 64-62, ενώ στη συνέχεια Παπαγιάννης και Παπαπέτρου ευστόχησαν ο κάθε ένας τους στο σετ βολών που εκτέλεσαν. Μάλιστα, ο Παπαγιάννης νωρίτερα στο ματς είχε 0/4 βολές! Όλα τα παραπάνω δείχνουν πως κάτι έχει αλλάξει στην ψυχολογία της ομάδας, με τους παίκτες να έχουν πλέον περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Ξύπνησε ο... γίγαντας: Ο Παπαγιάννης πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση στη Euroleague με 18 πόντους, 13 ριμπάουντ, 4 μπλοκς και 31 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης!

Ο 24χρονος σέντερ ήταν εκείνος που με δέκα πόντους στην τρίτη περίοδο έδωσε το έναυσμα για την αντεπίθεση του «τριφυλλιού». Παράλληλα, βοήθησε σημαντικά στο κομμάτι της άμυνας, τόσο με τα ριμπάουντ όσο και τα μποξ άουτ. Ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη τον καλό Παπαγιάννη, ο οποίος όταν βρεθεί στο... βράδυ του δεν έχει αντίπαλο.

«Ατσάλινη» άμυνα: Σημαντικότατο ρόλο στη νίκη του Παναθηναϊκού έπαιξε το κομμάτι της άμυνας. Με την άμυνα ζώνης του Δημήτρη Πρίφτη από τα μέσα της πρώτης περιόδου και στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, οι «πράσινοι» δέχθηκαν κόντρα στη Ζενίτ τους λιγότερους πόντους τους στη φετινή Euroleague μετά από έντεκα αγωνιστικές! Μάλιστα, αν εξαιρέσουμε τους 23 πόντους της πρώτης περιόδου, το «τριφύλλι» δέχθηκε 41 πόντους σε 30 αγωνιστικά λεπτά!

Μέσω της πολύ καλής άμυνας η ομάδα βρήκε την απαιτούμενη ενέργεια, αλλά και τον απαιτούμενο ρυθμό στην επίθεση, φτάνοντας στη νίκη χωρίς να υπερβεί τους 70 πόντους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x