Μια εξέλιξη που μπορεί να αλλάξει το μέλλον του μπασκετικού ΠΑΟΚ βρίσκεται πλέον στο προσκήνιο. Ο Δικέφαλος έχει περάσει στην επόμενη φάση της διαδικασίας για τα νέα franchises της Euroleague, κάνοντας ένα αποφασιστικό βήμα προς μια πολυετή παρουσία στη διοργάνωση.
Η Euroleague ανακοίνωσε ότι 11 οργανισμοί έχουν λάβει προέγκριση και συνεχίζουν στην τελική αξιολόγηση. Τα ονόματα δεν δημοσιοποιήθηκαν επίσημα, όμως ο ΠΑΟΚ βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς. Οι υπόλοιπες ομάδες που έχουν προκριθεί είναι οι: Χάποελ Τελ Αβίβ, Ερυθρός Αστέρας, Παρτίζαν, Μάξιμα Ρόμα, Βίρτους Μπολόνια, Dubai BC, Παρί, Λόντον Λάιονς, Βαλένθια και Νάπολι.
Για τον ΠΑΟΚ, η πιθανότητα να αποκτήσει franchise στη Euroleague για τα επόμενα δέκα χρόνια δεν είναι απλώς μια διοικητική επιτυχία. Είναι μια συμφωνία που μπορεί να αλλάξει το status του συλλόγου στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Η σταθερή παρουσία στη διοργάνωση θα ανοίξει νέους δρόμους σε οικονομικό, εμπορικό και οργανωτικό επίπεδο, δημιουργώντας τις βάσεις για έναν οργανισμό που θα μπορεί να σταθεί απέναντι στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.
Μια τέτοια συμφωνία θα έδινε στον ΠΑΟΚ τη δυνατότητα να προσελκύσει καλύτερους παίκτες, να αυξήσει τα έσοδά του, να ενισχύσει το brand του και να χτίσει μια ομάδα με σταθερότητα και προοπτική. Η συμμετοχή σε ένα κλειστό, μακροχρόνιο περιβάλλον όπως αυτό των franchises θα άλλαζε την καθημερινότητα του συλλόγου, από το αγωνιστικό μέχρι το επιχειρηματικό κομμάτι.
Το επόμενο βήμα είναι η τελική απόφαση της Euroleague, η οποία θα επιλέξει 8 από τους 11 οργανισμούς για να πλαισιώσουν τους 13 υπάρχοντες μετόχους της διοργάνωσης. Η ανακοίνωση αναμένεται στα τέλη Σεπτεμβρίου, οπότε και θα ξεκαθαρίσει αν ο ΠΑΟΚ θα μπει σε μια νέα εποχή.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






