Euroleague

Παπαπέτρου: «Κομβικό το παιχνίδι με τη Βιλερμπάν, θέλουμε τη βοήθεια του κόσμου»

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Ιωάννης Παπαπέτρου, αναφέρθηκε στον αυριανό (29/10) αγώνα με τη Βιλερμπάν στο ΟΑΚΑ, κάνοντας λόγο για κομβικό παιχνίδι, ζητώντας παράλληλα την στήριξη του κόσμου.

Δύο 24ωρα μετά την εντυπωσιακή νίκη επί της Εφές (95-69), ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Βιλερμπάν (28/10, 21:00) για την 7η αγωνιστική της Euroleague.

Με δηλώσεις του ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Ιωάννης Παπαπέτρου, στάθηκε στην κρισιμότητα της αυριανής αναμέτρησης, καλώντας τον κόσμο των «πρασίνων» να στηρίξει την ομάδα με την παρουσία του στο ΟΑΚΑ. Επιπλέον, τόνισε πως χρειάζεται χρόνος για να αποκτήσει το «τριφύλλι» την απαραίτητη χημεία, η οποία θα έρθει μέσω των προπονήσεων και των αγώνων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παπαπέτρου:

Για την αναμέτρηση με τη Βιλερμπάν: «Κάναμε μια πολύ καλή και γεμάτη εμφάνιση απέναντι στην Εφές και πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη. Αυτό ανήκει στο παρελθόν, ανήκει ήδη πίσω και σήμερα είναι μια καινούργια ημέρα. Προετοιμαζόμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα για τη Βιλερμπάν. Είναι ένα πολύ σημαντικό και κομβικό παιχνίδι για εμάς. Θέλουμε τη βοήθεια του κόσμου και αν γίνεται να γεμίσει το γήπεδο μέχρι τα επιτρεπόμενα όρια και να δημιουργήσει μια πολύ καλή ατμόσφαιρα».

Για την εικόνα του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ: «Ο απολογισμός μέχρι τώρα και στη Μπασκόνια και στη Μακάμπι όπως τελείωσε το παιχνίδι, θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει το ένα τουλάχιστον. Μένει μια γλυκόπικρη γεύση από τα εκτός έδρας. Στη Μονακό ήταν πρεμιέρα και δεν παίξαμε καλά όπως και με τη Ρεάλ. Από εκεί και πέρα υπερασπιζόμαστε την έδρα μας όσο περισσότερο μπορούμε. Το ΟΑΚΑ είναι μία δυνατή έδρα, ο κόσμος δημιουργεί φοβερή ατμόσφαιρα και αυτό είναι και το δυνατό μας χαρτί όταν παίζουμε εδώ. Να έχουμε τον κόσμο μαζί μας, να δίνει δύναμη και παλμό και να παίζουμε ακόμα πιο σκληρά».

Για την απόδοση του Μέικον και για τη χημεία της ομάδας: «Σίγουρα θέλει χρόνο. Είναι πάντα ωραίο κάποιος να βρίσκεται σε μια τόσο καλή ημέρα και να μπορεί να κουβαλήσει την ομάδα. Ο Μέικον ήταν εξαιρετικός και βοήθησε πάρα πολύ. Εννοείται ότι όταν είναι κάποιος «ζεστός» θέλουμε να του δίνουμε τη μπάλα όσο πιο πολύ γίνεται. Είναι ομαδικό άθλημα και το μόνο που μετράει για την ομάδα είναι να κερδίζει. Ανεξάρτητα ποιος είναι σε καλή και ποιος σε κακή ημέρα. Από εκεί και πέρα κάθε νέα ομάδα θέλει χρόνο να βρει τη χημεία και τις ισορροπίες της. Έρχεται παιχνίδι με το παιχνίδι και προπόνηση με την προπόνηση. Δεν θεωρώ πως ήμασταν κακή ομάδα όταν χάναμε ούτε τώρα που κερδίσαμε η καλύτερη ομάδα της Ευρωλίγκα. Θεωρώ ότι κάνουμε ανοδικά βήματα, βελτιωνόμαστε και παίζουμε καλύτερο μπάσκετ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x