Euroleague

Χάλασε την επιστροφή του Σφαιρόπουλου με… ανατροπή στην ανατροπή η Παρτίζαν!

Μετά από ένα συγκλονιστικό ντέρμπι και μπόλικες ανατροπές, η Παρτίζαν λύγισε με σκορ 88-86 τον Ερυθρό Αστέρα, στην επιστροφή του Γιάννη Σφαιρόπουλου στην Ευρωλίγκα!

Δεν απογοήτευσε γι' ακόμα μια φορά το ντέρμπι του Βελιγραδίου!

Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς, η Παρτίζαν επικράτησε με σκορ 88-86 του Ερυθρού Αστέρα για την 5η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, ανεβαίνοντας στο 2-3 και ρίχνοντας τους «ερυθρόλευκους» στο 1-4, μέσα σε «καυτή» ατμόσφαιρα στη «Stark Arena»!

Στην αναμέτρηση που σηματοδότησε την επιστροφή του Γιάννη Σφαιρόπουλου στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πήρε από νωρίς διαφορά 15 πόντων (17-2), ωστόσο είδε τους φιλοξενούμενους να αντιδρούν και να παίρνουν αυτοί διψήφιο προβάδισμα στο τρίτο δεκάλεπτο (53-65).

Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, και με ηγέτη στο τελευταίο δεκάλεπτο τον Αλέξα Αβράμοβιτς επέστρεψαν στο ματς, είχαν ψυχραιμία στις βολές (σε αντίθεση με τον Τεόντοσιτς) και τελικά πήραν σπουδαία νίκη ψυχολογίας.

Κορυφαίος των νικητών ο κομβικός Αβράμοβιτς, που ξύπνησε στο τέλος και μέτρησε 14 πόντους με 2/5 τρίποντα. Εξαιρετικός με 13 πόντους ο Ζακ ΛεΝτέι, ενώ 12 έβαλε ο Όγκνιεν Γιάραμαζ και 11 ο Φρανκ Καμίνσκι. Κομβική συνεισφορά του Πι Τζέι Ντοζίερ, που έβαλε σπουδαίο τρίποντο προσπέρασης στο 80-79.

Για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, που έμεινε με το... παράπονο, σπουδαίο ματς έκανε ο Τζόελ Μπολομπόι με 16 πόντους, όπως και ο Σαμπάζ Νέιπιερ με 14 πόντους. Μοιραίος ο Μίλος Τεόντοσιτς, που είχε τρεις βολές ισοφάρισης λίγο πριν το φινάλε, όμως έχασε τις δύο, ενώ μέτρησε μόλις 1/6 τρίποντα.

Το ματς

Οι γηπεδούχοι μέσα στην «καυτή» Stark Arena μπήκαν με φόρα και επιμέρους σκορ 10-0, έχοντας σε πολύ καλή κατάσταση τον Φρανκ Καμίνσκι. Ο Αμερικανός σέντερ, μαζί με τον Όγκνιεν Γιάραμαζ, υπέγραψαν την ασύλληπτη εκκίνηση της Παρτίζαν, που βρέθηκε να προηγείται 17-2! Σταδιακά, με πρωτοστάτη τον Άνταμ Χάνγκα και τον Μίλος Τεόντοσιτς, ο Ερυθρός Αστέρας... μπήκε στο παρκέ και κατόρθωσε να μειώσει σε 22-13 στη λήξη της πρώτης περιόδου.

Παρτίζαν-Ερυθρός Αστέρας

Η πολυαναμενόμενη αντίδραση των φιλοξενούμενων ήρθε στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, όταν το σύνολο του Σφαιρόπουλου μείωσε πολύ γρήγορα σε 26-25, χάρη σε μεγάλα σουτ από Τόμπι και Νέιπιερ. O ΛεΝτέι έβαλε τρίποντο-ανάσα για την Παρτίζαν, ωστόσο το καλό διάστημα των «ερυθρόλευκων» συνεχίστηκε, με μεγάλες άμυνες και σουτ από τους Μπολομπόι και Γκεντράιτις (35-33). Με πρωτοστάτη τον Γιάραμαζ οι γηπεδούχοι προσπάθησαν εκ νέου να ξεφύγουν (42-37) όμως ο Νέιπιερ έβαλε 5 σερί πόντους για το 42-42 του ημιχρόνου.

Παρτίζαν-Ερυθρός Αστέρας

Το ασύλληπτο ντέρμπι συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με τους Νέιπιερ και Πάντερ να ανταλλάζουν τρίποντα για το 45-45. Ο Ερυθρός Αστέρας είχε πλέον βρει για τα καλά ρυθμό, με τους Μπολομπόι και Χάνγκα να τον βάζουν μπροστά με +3 (46-49), πριν ο Ούγγρος υπογράψει το 46-52 με τρίποντο. Σε αυτό το διάστημα, οι «ασπρόμαυροι» δεν είχαν απάντηση, με τον Ντος Σάντος να βάζει μπροστά τους φιλοξενούμενους για πρώτη φορά με +10 (50-60). Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 53-65.

Παρτίζαν-Ερυθρός Αστέρας

Εκεί που όλα έδειχναν να έχουν γύρει υπέρ του Ερυθρού Αστέρα, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς άρχισε τη δική της αντεπίθεση με Σμάιλαγκιτς, Ντοζίερ και Πάντερ, μειώνοντας γρήγορα σε 62-68. Οι «ερυθρόλευκοι» ανέβηκαν ξανά με Μίτροβιτς στο 64-75, ωστόσο ένα επιμέρους σκορ 11-2 με πρωταγωνιστή τον Αβράμοβιτς έφερε το ματς στο καλάθι (75-77). Ένα τεράστιο τρίποντο του Πι Τζέι Ντοζίερ, έβαλε μπροστά την Παρτίζαν με σκορ 80-79, με τον Τεόντοσιτς να βάζει μία βολή για το 80-80. O σπουδαίος Αβράμοβιτς πέτυχε μεγάλο τρίποντο για το 83-80. Ο Τεόντοσιτς πήρε τρεις βολές αλλά έχασε δύο, με τον Γιάραμαζ να χάνει κι αυτός μία και το σκορ να πηγαίνει στο 84-81. Αυτή τη φορά, ο Μίλος έβαλε αμφότερες τις προσπάθειές του από τη γραμμή (84-83), όπως και ο ΛεΝτέι (86-83). O χρόνος δεν έφτανε για τους φιλοξενούμενους, που τελικά ηττήθηκαν 88-86

Τα δεκάλεπτα: 22-13, 42-42, 53-65, 88-86

Αναλυτικά στατιστικά του ματς εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x