Euroleague

Άλωσε το Βελιγράδι με τρίποντο «μαχαιριά» στο φινάλε του Φρανσίσκο η Μπάγερν!

Με τον Φρανσίσκο να ευστοχεί σε τρίποντο στο 1 δευτερόλεπτο πριν το τέλος, η Μπάγερν Μονάχου άλωσε το Βελιγράδι, επικρατώντας με σκορ 79-78 της Παρτίζαν στην κατάμεστη «Stark Arena»!

Η Μπάγερν Μονάχου... βύθισε και άλλο την Παρτίζαν που πλέον μπλέκει για τα καλά!

Σε ένα πραγματικό ντέρμπι στην... φλεγόμενη «Stark Arena», οι Βαυαροί έφυγαν με σπουδαίο διπλό από το Βελιγράδι, επικρατώντας με 79-78 των Σέρβων, χάρη στο νικητήριο τρίποντο του Φρανσίσκο στο τελευταίο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης!

Νίκη με την οποία η ομάδα του Πάμπλο Λάσο ανέβηκε στο 11-15 και τη 13η θέση, διατηρώντας «ζωντανές» τις ελπίδες της για πρόκριση στα play-in του θεσμού, την ώρα όπου οι «ασπρόμαυροι» του Βελιγραδίου υπέστησαν την τρίτη σερί ήττα και έχασαν πολύτιμο έδαφος (12-14).

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Φρανσίσκο με 20 πόντους - οι 11 εκ των οποίων ήρθαν στην τελευταία περίοδο - ενώ από κοντά ακολούθησε ο Ιμπάκα με 14 πόντους. Για τους γηπεδούχους πρώτος σκόρερ, αλλά και μοιραίος, αφού αστόχησε στο τέλος σε σουτ νίκης, ήταν ο Κέβιν Πάντερ με 22 πόντους.

Το ματς:



Αρκετά καλός ήταν ο ρυθμός του πρώτου δεκαλέπτου, με την Μπάγερν Μονάχου να βάζει δύσκολα στην Παρτίζαν, κοντράροντας στα ίσα τους Σέρβους. Με σύμμαχο το μακρινό σουτ (4/5 στο δεκάλεπτο) και με μπροστάρη τον Έντουαρντ Κάρσεν, οι Βαυαροί είχαν το πάνω χέρι στο σκορ, κλείνοντας την πρώτη περίοδο στο +3 για το 26-23.


Μάλιστα, με τρίποντο του Ομπστ και μία βολή από τον Φρανσίσκο, οι φιλοξενούμενοι πήγαν στο +7 (23-30) στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου, δείχνοντας να ελέγχουν πλήρως τον ρυθμό του ματς. Κάπου εκεί όμως, ο Φραν Καμίνσκι βγήκε μπροστά για την ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, με τον πρώην ΝΒΑερ να «εκρήγνυται» και με τέσσερα εύστοχα τρίποντα σε ισάριθμες προσπάθειες (!), να οδηγεί την ομάδα του στην ανατροπή, με την Παρτίζαν να πηγαίνει στα αποδυτήρια μπροστά με σκορ 45-41!


Συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησαν, οι Σέρβοι μπήκαν δυναμικά στο παρκέ στο δεύτερο ημίχρονο, φτάνοντας ακόμα και στο +10 (57-47) στα μέσα της τρίτης περιόδου, χάρη κυρίως με τις ενέργειες του Κέβιν Πάντερ. Στο τελευταίο τετράλεπτο, η ομάδα του Πάμπλο Λάσο «έσφιξε» την άμυνά της, με αποτέλεσμα να κρατήσει τους γηπεδούχους μόλις στους 2 πόντους, «ροκανίζοντας» έτσι τη διαφορά στους 4 πόντους (63-59).

Το θρίλερ συνεχίστηκε και στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, εκεί όπου η Παρτίζαν είχε - έστω και οριακά - το πάνω χέρι στο σκορ, προηγούμενη με 78-74, 49'' πριν το φινάλε. Παρ' όλα αυτά, η Μπάγερν έφτασε σε μια απίθανη ανατροπή, με πέντε πόντους τους Φρανσίσκο στα τελευταία 40'', ανάμεσα στα οποία ήταν και το νικητήριο τρίποντο στο 1'' πριν το φινάλε! Στο τέλος, το τρίποντο του Πάντερ βρήκε σίδερο και έτσι η Μπάγερν πήρε τη νίκη με το τελικό 79-78.


Τα δεκάλεπτα: 23-26, 45-41, 63-59, 78-79.

Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x