Euroleague

Αγχώθηκε στο φινάλε, αλλά πήρε σπουδαία νίκη δεκάδας κόντρα στην Μπασκόνια η Παρτίζαν

Μια σημαντικότατη νίκη στη μάχη που δίνει για να βρεθεί στη δεκάδα της Ευρωλίγκας πανηγύρισε η Παρτίζαν, επικρατώντας 87-83 της Μπασκόνια στο Βελιγράδι, για την 30ή αγωνιστική!

Επιβλήθηκε της Μπασκόνια στη κατάμεστη «Stark Arena» του Βελιγραδίου και έκανε... άλμα για να βρεθεί στα play in της φετινής Ευρωλίγκας η Παρτίζαν!

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος κατά τη διάρκεια του αγώνα ξεσήκωσε τους οπαδούς των «ασπρόμαυρων» προαναγγέλλοντας την ανανέωση του συμβολαίου του, είχε τον έλεγχο και το προβάδισμα καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, πανηγυρίζοντας τελικά τη νίκη με 87-83, παρότι αγχώθηκε στο φινάλε, όταν είδε τους φιλοξενούμενους να αντεπιτίθενται και να την πλησιάζουν σε «απόσταση βολής».

Έτσι, η Παρτίζαν, η οποία δεν είχε ξανά στη διάθεσή της τον Ζακ ΛεΝτέι, βελτίωσε το ρεκόρ της σε 14-16, ανεβαίνοντας στη 10η θέση της βαθμολογία, ενώ η Μπασκόνια έπεσε στο 16-14, ούσα πλέον μία θέση πάνω από τους Σέρβους.

Κορυφαίοι για τους νικητές, οι οποίοι κάλυψαν και τη διαφορά με την οποία είχαν ηττηθεί στην «Buesa Arena» (84-83), ήταν οι Καμπόκλο (18π, 13 ριμπ), Καμίνσκι (20π με 3/4 τρίποντα) και Πάντερ (18π, 6 ασίστ), ενώ για τους ηττημένους της βραδιάς δεν αρκούσαν οι εμφανίσεις των Χάουαρντ (26π), Μονέκε (13π, 4 ριμπ) και Κοστέλο (13π, 7 ριμπ).

Το ματς


Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους Πάντερ και Καμπόκλο να βάζουν από νωρίς «φωτιά» στην κατάμεστη «Stark Arena», βγάζοντας εντυπωσιακή alley-oop συνεργασία για το πρώτο καλάθι του αγώνα, ενώ ο Καμίνσκι μπήκε «ζεστός», διαμορφώνοντας το 7-2 με πέντε σερί δικούς του πόντους. Η Μπασκόνια αντέδρασε, μειώνοντας σε 9-7 με τον Χάουαρντ και πλησιάζοντας σε 14-12 με τρίποντο του Μαρίνκοβιτς, ωστόσο η Παρτίζαν έκλεισε την πρώτη περίοδο ούσα στο +7 (23-16), με τους Καμπόκλο και Καμίνσκι να έχουν σκοράρει τους 17 από τους πόντους της.

Οι γηπεδούχοι διατήρησαν το προβάδισμά τους και στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, ενώ ο Ρογκαβόπουλος πέτυχε τους πρώτους του πόντους, διαμορφώνοντας το 28-22. Μετά από αντιαθλητικό φάουλ του Σμαΐλιαγκιτς και εύστοχες βολές του Μονέκε, οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στο 28-24, όμως ο Καμπόκλο συνέχισε να «κουβαλάει» την επίθεση της ομάδας του Ομπράντοβιτς, φτάνοντας τους 15 προσωπικούς πόντους και διαμορφώνοντας το 32-24. Με ένα τρίποντο του Άντζουσιτς, η Παρτίζαν ξέφυγε για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (38-27), όμως η Μπασκόνια έκλεισε το πρώτο ημίχρονο φτιάχνοντας σερί 15-6 και πηγαίνοντας στα αποδυτήρια ούσα στο -2 (44-42).

Με μεγαλύτερο «όπλο» την άμυνά της, η Παρτίζαν επέτρεψε στους αντιπάλους της να σκοράρουν μόλις έξι πόντους στα πρώτα 5 λεπτά της τρίτης περιόδου, ξαναπαίρνοντας έτσι «διαφορά ασφαλείας» (58-48). Ο Καμίνσκι έφτασε τους 16 πόντους, συνεχίζοντας να αποτελεί τον… μπροστάρη στις επιθέσεις των γηπεδούχων, ενώ μετά από δικό του επιθετικό ριμπάουντ και καλάθι, η ομάδα του ολοκλήρωσε το τρίτο δεκάλεπτο ούσα στο +9 (69-60).

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με τον Κοστέλο να μειώνει σε 71-64 για χάρη της Μπασκόνια, ενώ ο Πάντερ με πέντε συνεχόμενους πόντους τους επανέφερε την Παρτίζαν στο +12 (78-66). Μπαίνοντας στην «τελική ευθεία» του ματς, οι φιλοξενούμενοι έφτιαξαν σερί 12-5 με πρωταγωνιστή τον Χάουαρντ, μειώνοντας σε 80-75, όμως ένα τρίποντο του Πονίτκα επανέφερε την ηρεμία στους γηπεδούχους, οι οποίοι τελικά επικράτησαν με 87-83 και έκαναν σημαντικότατο βήμα για να βρεθούν στα playo in.

Τα δεκάλεπτα: 23-16, 44-42, 69-60, 87-83

Τα στατιστικά του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x