Euroleague

Ξεπέρασε με 100άρα το εμπόδιο της Ρέαλ και έκανε το σημαντικότερο βήμα προς τα playoffs η Παρτίζαν!

Η Παρτίζαν ήθελε περισσότερο τη νίκη από τη Ρεάλ και το έδειξε στην κατάμεστη «Σταρκ Αρίνα» του Βελιγραδίου, επικρατώντας με 104-90 και κάνοντας μεγάλο βήμα οκτάδας.

Νίκησε άνετα (104-90) με επιθετικό ρεσιτάλ τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κατάμεστη «Σταρκ Αρίνα» του Βελιγραδίου και βρίσκεται «μια ανάσα» από το να εξασφαλίσει την πρόκριση στα playoffs της φετινής Ευρωλίγκας η Παρτίζαν!

Η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς πανηγύρισε τη 18η νίκη της στη διοργάνωση και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα της από την Μπαρτσελόνα, έχοντας για κορυφαίους της στην αποψινή αναμέτρηση τους Λεσόρ (16π, 8 ριμπ.), Πάντερ (16π, 6 ασίστ), Έξουμ (15π.) και Νάναλι (14π.). Στα επόμενα δύο παιχνίδια της θα αντιμετωπίσει Μονακό (εκτός) και Παναθηναϊκό (εντός), ψάχνοντας τη μία νίκη που θα της εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση.

Από την άλλη, για τη Ρεάλ, η οποία ηττήθηκε για 10η φορά στη φετινή διοργάνωση και άφησε μόνο πρώτο τον Ολυμπιακό, ξεχώρισαν Μούσα (22π.), Ντεκ (17π.) και Χεζόνια (17π.)



Το ματς


Η αναμέτρηση στην κατάμεστη «Stark Arena» ξεκίνησε με τον Τριφούνοβιτς να σκοράρει με τρίποντο, βάζοντας την Παρτίζαν μπροστά με 6-3, ενώ η Ρεάλ είχε… μπροστάρηδες επιθετικά τους Ταβάρες και Χάνγκα, περνώντας προβάδισμα με 11-9 και 15-11. Ο Παπαπέτρου πέτυχε τους πρώτους πόντους στην βραδιά για το 13-15, ενώ το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τη Ρεάλ να έχει μικρό προβάδισμα δύο πόντων (21-13).

Ντάντε Έξουμ και Ζακ Λεντέι σήκωσαν το επιθετικό βάρος για την Παρτίζαν στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, με την ομάδα του Ομπράντοβιτς να φτιάχνει σερί 10-2, περνώντας μπροστά με 31-27. Με το γήπεδο να… φλέγεται και τα ντεσιμπέλ να χτυπούν κόκκινο, οι γηπεδούχοι αύξησαν τα ποσοστά ευστοχίας τους, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με διψήφιο προβάδισμα (49-38).

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με εύστοχα τρίποντα από Αβράμοβιτς και Ντεκ, πριν ο Μούσα ρίξει τη διαφορά σε μονοψήφιο (59-50) στο 24’. Χεζόνια και Μούσα βοήθησαν τα μέγιστα τη Ρεάλ στο να φτιάξει σερί 10-4 και να πλησιάσει στους πέντε (61-56) , όμως Παπαπέτρου και Έξουμ βρήκαν τις απαντήσεις, επαναφέροντας το διψήφιο προβάδισμα υπέρ της Παρτίζαν (70-60), η οποία είχε μόλις 4 λάθη μέχρι εκείνο το σημείο του αγώνα, ολοκληρώνοντας το δεκάλεπτο ούσα μπροστά με 78-72, παρά τους 34 πόντους που δέχθηκε μετά την επιστροφή της από τα αποδυτήρια.

Παίζοντας με την ψυχολογία στα ύψη, η Παρτίζαν έσφιξε την άμυνά της και επέτρεψε στη Ρεάλ να σκοράρει μόλις 4 πόντους στα 5 πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου, επαναφέροντας το διψήφιό της προβάδισμα (89-76) με τρίποντο του Σμαΐλαγκιτς. Η Ρεάλ δεν κατάφερε να βγάλει περεταίρω αντίδραση, με την Παρτιζάν να ξεπερνάει τους 100 πόντους και τελικά να επικρατεί με το άνετο 104-90.

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 49-38, 78-72, 104-90

Τα στατιστικά του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x