«Δώρο» της Μπασκόνια στον Παναθηναϊκό.
Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνεθ ανέβασε στροφές από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά, επικράτησε εύκολα 87-77 της Χίμκι και παράλληλα «έφτιαξε» τον Εξάστερο.
Κι αυτό γιατί οι, μέχρι πρότινος ισόβαθμοι με το τριφύλλι, Ρώσοι έχασαν έδαφος στη «μάχη» για το πλεονέκτημα έδρας, έχοντας ρεκόρ πλέον 14-10. Αν, λοιπόν, οι παίκτες του Πασκουάλ (14-9) νικήσουν την Παρασκευή τον Ολυμπιακό, έχουν την ευκαιρία να ξεφύγουν με δύο νίκες από την παρέα του Σβεντ, δεδομένου πως την «έχουν» και σε τυχόν ισοβαθμία.
Την ίδια ώρα, οι Βάσκοι ανέβηκαν στο 11-13 και… πιέζουν για να μπουν στην οκτάδα της Ευρωλίγκας.
Η Χίμκι προηγήθηκε με οκτώ στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου (18-26), αλλά από εκεί και πέρα το… χάος. Όσους πόντους έβαλε στην εκκίνηση του αγώνα (26), έβαλε… μαζί στα επόμενα δύο δεκάλεπτα (13+13) και φυσιολογικά η Μπασκόνια όχι μόνο ανέλαβε τα ηνία, αλλά… εξαφανίστηκε μέχρι και με 19 πόντους διαφορά στην τρίτη περίοδο (69-50). Στις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου, η Χίμκι… πλησίασε στους 10 (69-59), αλλά δεν κατάφερε ποτέ να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του ροζ φύλλο αγώνα και σαν σε τυπική διαδικασία, οι γηπεδούχοι επικράτησαν άνετα 87-77.
Πρώτοι σκόρερ για τους νικητές οι Μπομπουά και Σενγκέλια με 16 και 15 πόντους αντίστοιχα, ενώ διψήφιος ήταν και ο Χουέρτας με 13. Από πλευράς ηττημένων, στους 23 σταμάτησε ο Σβεντ αλλά με 3/9 δίποντα και 4/13 τρίποντα(!), ενώ 21 πρόσθεσε ο Γκιλ με 7/10 σουτ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






