Euroleague

Πιέρ: «Ο Καλάθης είναι ο δεύτερος προπονητής μας πάνω στο παρκέ»

Ο Νταϊσόν Πιερ μίλησε για τον ημιτελικό της Φενέρμπαχτσε με τον Παναθηναϊκό ΑΚΤΟR αλλά και για τη μεγάλη σημασία του Νικ Καλάθη για την τουρκική ομάδα.

Το ευρωπαϊκό μπάσκετ έχει στραμμένη την προσοχή του στο Final Four του Βερολίνου, όπου Παναθηναϊκός, Φενέρμπαχτσε, Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης μπαίνουν αύριο (24/05) στη μάχη για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας.

Ο Νταϊσόν Πιερ, λίγο πριν τον ημιτελικό με τους «πράσινους», μίλησε για τα όσα θα χρειαστεί να κάνει η ομάδα του, αλλά και για την τεράστια αξία του Νικ Καλάθη στο σύνολο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το πώς νιώθει για την παρουσία του στο Final Four: «Ήταν ένας στόχος μου από όταν ήρθα στη Φενέρμπαχτσε. Και όχι μόνο δικός μου στόχος, αλλά και της διοίκησης. Θέλαμε να χτίσουμε μια νοοτροπία νικητή. Χαίρομαι που το πετύχαμε. Θα είναι δύσκολο το ματς με τον Παναθηναϊκό και πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Για αυτά που θα πρέπει να προσέξουν οι Τούρκοι απέναντι στο «τριφύλλι»: «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην άμυνά μας και να βρούμε τα ελεύθερα σουτ. Όταν παίζουμε καλή άμυνα βρίσκουμε και τα σουτ. Θέλουμε να επικεντρωθούμε στους εαυτούς μας και να είμαστε έτοιμοι».

Για το αν παίζουν ρόλο οι αγώνες των δύο ομάδων μέσα στη σεζόν: «Πήραμε πράγματα από τα προηγούμενα ματς και θα κάνουμε τις προσαρμογές μας. Νομίζω πως θα πάμε το παιχνίδι εκεί που θεωρούμε πως θα είναι καλύτερα για εμάς. Ο κόουτς και το επιτελείο έχουν κάνει σπουδαία δουλειά όλη τη χρονιά».

Για το αν αποτελεί προσωπικό στόχο για τον ίδιο να περιορίσει τους Κώστα Σλούκα - Κέντρικ Ναν: «Προφανώς είναι δυο πολύ καλοί παίκτες. Έχουμε την τακτική μας. Θα πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας πάνω σε όλους. Ξέρω τι σημαίνει για τον Παναθηναϊκό το σκοράρισμά του. Θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε τη δουλειά ως ομάδα».

Για τη σημασία του Νικ Καλάθη στο ρόστερ της Φενέρμπαχτσε: «Ο Νικ μας έδωσε ώθηση στα πλέι οφ, είναι ένας σπουδαίος ηγέτης. Είναι ο δεύτερος προπονητής μας, ο προπονητής πάνω στο παρκέ. Σημαίνει πολλά για εμάς. Θα χρειαστούμε τον καλύτερό του εαυτό, όπως και τον καλύτερο εαυτό όλων».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x