Euroleague

Πλάις στο sport-fm.gr: «Ο Αταμάν ξέρει πώς να φτάσει μέχρι την κορυφή - Τρελό αυτό που συμβαίνει με την κούραση»

Ο Τίμπορ Πλάις μίλησε στο sport-fm.gr για τις συνθήκες που έφεραν την ήττα της Εφές από τον Παναθηναϊκό AKTOR, το κακό διάστημα που διανύει η ομάδα του, τη μεγάλη κούραση αλλά και τον Εργκίν Αταμάν.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR νίκησε την Εφές με σκορ 83-76 στο ΟΑΚΑ και ανέβηκε στο 12-8 στην Ευρωλίγκα, μετά από μια αναμέτρηση... roller coaster.

Το πρώτο μέρος ήταν για τους «πράσινους» ένα από τα καλύτερα στη σεζόν, στο δεύτερο όμως είδαν τους Τούρκους να αντεπιτίθενται και να πλησιάζουν από το -22 στο -3 (76-73), αν και στο φινάλε οι γηπεδούχοι βρήκαν τις λύσεις που έψαχναν κι επικράτησαν.

Ένας από τους βασικούς λόγους που η Εφές έμεινε στο ματς και πάλεψε μέχρι τέλους ήταν ο Τίμπορ Πλάις. Ο θηριώδης σέντερ ήταν ο κορυφαίος των φιλοξενούμενων με 13 πόντους και 11 ριμπάουντ, πετυχαίνοντας μάλιστα 3/6 σουτ από τα 6,75μ.

Μετά την αναμέτρηση, ο Γερμανός ψηλός μίλησε στο sport-fm.gr για τους λόγους που έφεραν την ήττα της ομάδας του και για το δύσκολο διάστημα που διανύει η Εφές, ενώ έδωσε τη γνώμη του για τον Παναθηναϊκό AKTOR και τον Εργκίν Αταμάν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Αλέξανδρο Τσιριγώτη:

Κάνατε αρνητικό πρώτο ημίχρονο, επιστρέψατε στο δεύτερο, όμως δεν τα καταφέρατε στο τέλος. Θεωρείς ότι το ματς χάθηκε στο πρώτο μέρος ή στο φινάλε;

«Σίγουρα στην αρχή. Μπήκαμε στο παρκέ soft, όχι όσο επιθετικοί θα έπρεπε. Στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε τελείως εικόνα, δεν ήταν πολύ αργά και είχαμε τις ευκαιρίες μας. Όμως, ο Παναθηναϊκός έβαλε τα σουτ, εμείς τα χάσαμε στο κρίσιμο σημείο και τελικά ηττηθήκαμε».

Μετράτε πλέον 7 ήττες στη σειρά στην Ευρωλίγκα. Παρόλα αυτά, στις περισσότερες από αυτές είστε πολύ ανταγωνιστικοί. Τι θεωρείς πως σας λείπει για να πάρετε αυτά τα αμφίρροπα παιχνίδια;

«Έχω την αίσθηση πως γενικότερα δεν είμαστε αρκετά σταθεροί στο παιχνίδι μας για όλα τα 40 λεπτά, κάτι που φάνηκε και σήμερα ειδικά στην αρχή που δυσκολευτήκαμε πολύ. Δείξαμε καλό πρόσωπο και στο ματς με τη Ρεάλ την προηγούμενη εβδομάδα, κερδίσαμε πολλά δεκάλεπτα και πήγαμε στην τέταρτη παράταση. Φυσικά, τέτοιου είδους αγώνες απαιτούν πολλή ενέργεια, όμως μας έδειξε ότι μπορούμε να παίξουμε σε υψηλό επίπεδο και να ανταγωνιστούμε τις καλύτερες ομάδες. Οι 7 σερί ήττες δεν μας αντιπροσωπεύουν».

Το τελευταίο διάστημα έχετε πολλά συνεχόμενα παιχνίδια και γενικότερα αντιμετωπίζετε σαν ομάδα και αρκετούς τραυματισμούς. Θεωρείς ότι αυτή η κούραση έχει επηρεάσει τα αποτελέσματά σας;

«Οπωσδήποτε. Από τη δική μου πλευρά, επέστρεψα πριν από 3 παιχνίδια. Το προηγούμενο διάστημα απουσίαζα δύο μήνες με τραυματισμό, όμως με το που γύρισα έπαιξα 30 λεπτά στο ένα ματς και πάνω από 50 στο άλλο (σ.σ. με τη Ρεάλ), γιατί κάποιοι από τους παίκτες μας ήταν εκτός κι ένας έφυγε (σ.σ. Ζίζιτς). Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση, πήγα από τα 0 λεπτά στα 50 πολύ απότομα, είναι τρελό. Το νιώθω και στο σώμα μου, αλλά η ομάδα μου με χρειάζεται και προσπαθώ να σφίγγω τα δόντια και να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό».

Και μια τελευταία ερώτηση, πώς βλέπεις τον Παναθηναϊκό φέτος; Πιστεύεις ότι είναι μια από τις ομάδες που μπορούν να φτάσουν ψηλά;

«Έχει πολλούς ποιοτικούς παίκτες και σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια. Ο Αταμάν είναι εξαιρετικός προπονητής που έχει κερδίσει ήδη δύο Ευρωλίγκες, οπότε ξέρει πώς να φτάσει μέχρι εκεί. Είναι σε μια πολύ καλή θέση, έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα πάει η σεζόν».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x