Euroleague

Ματέο: «Έχουμε δύσκολη αποστολή με τον Ολυμπιακό, έχουν καρδιά πρωταθλητή»

Στο γεγονός πως προέχει πρώτα ο Ολυμπιακός και μετά η κατάκτηση της Euroleague στάθηκε ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Τσους Ματέο στην συνέντευξη Τύπου του Final Four.

Όλα όσα ανέφερε ο Τσους Ματέο:

«Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε σε ένα ακόμη Final 4. Το να είσαι φαβορί ή όχι είναι μια καλή κουβέντα, αλλά εμείς δεν μιλάμε για αυτό. Είναι περισσότερο για τα ΜΜΕ, τους φιλάθλους και τις στοιχηματικές. Εμείς έχουμε ένα μεγάλο παιχνίδι στον ημιτελικό απέναντι σε μια ομάδα με καρδιά πρωταθλητή, είναι τζέντλεμεν στο παρκέ και στον πάγκο. Και για να φτάσουμε στον τελικό θα πρέπει να νικήσουμε μια τόσο καλή ομάδα».

Για το τι σημαίνει να έχει ένα παίκτη επιπέδου Ταβάρες: «Ο Έντι προσφέρει πολλά στην ομάδα μας. Είναι ο καλύτερος σέντερ στην Ευρωλίγκα, ο πιο επιδραστικός κι έχουμε την τύχη να τον έχουμε στην ομάδα μας. Έχουμε, όμως και τον Πουαριέ που είναι πολύ σημαντικός. Παίζουν και οι δύο μεγάλο ρόλο στην επίθεση και την άμυνα».

Για το αν προσφέρει πίεση πως είναι οι κάτοχοι του τίτλου: «Δεν υπερασπιζόμαστε αυτόν τον τίτλο. Τον έχουμε τον τίτλο και θέλουμε να πάρουμε έναν ακόμη. Το ενδέκατο τρόπαιο είναι δικό μας και θέλουμε ένα ακόμη. Τώρα σκεφτόμαστε μόνο τον ημιτελικό, με σεβασμό στον αντίπαλο και θέλουμε τη νίκη».

Για το γεγονός πως καμία ομάδα που τερμάτισε στην πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια, δεν έχει κατακτήσει την διοργάνωση: «Είμαστε ακόμη διψασμένοι. Δεν σκεφτόμαστε ότι κανένας πρώτος της κανονικής περιόδου δεν έχει πάρει τον τίτλο. Οτιδήποτε έχει συμβεί στο παρελθόν δεν καθορίζει τι θα γίνει τώρα. Το μυαλό μας είναι μόνο στον ημιτελικό».


Για την εμπειρία που προσφέρει ο Ρούντι Φερνάντεθ: «Ο Ρούντι έχει έξτρα κίνητρο γιατί είναι το τελευταίο του Final 4, αφού σταματάει το καλοκαίρι. Θα προσπαθήσουμε να του δώσουμε το τελευταίο του τρόπαιο. Είναι ένα ακόμη κίνητρο για μας. Για εκείνον αλλά και για τον Ντεκ που είναι τραυματίας».

Για το αν προσθέτει κάποια πίεση πως η Ρεάλ είναι φαβορί: «Είναι ανόητο να πιστεύεις πως είσαι ο καλύτερος. Στον αθλητισμό δεν μπορείς να υποτιμάς κανέναν. Οι παίκτες μου ξέρουν πολύ καλά αυτό το πράγμα. Πρέπει να παλέψεις για κάθε λεπτό αν θες τον τίτλο. Γι’ αυτό λέω πως για μας η λέξη φαβορί δεν σημαίνει απολύτως τίποτα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x