Euroleague

Τρόμαξε αλλά νίκησε τη Μονακό του τρομερού Τζέιμς η Ρεάλ

Η Ρεάλ επικράτησε 94-86 της Μονακό στη Μαδρίτη, με τον Μάικ Τζέιμς να κάνει επιθετικά όργια και τους γηπεδούχους να προηγούνται ακόμα και με +24!

Αν και η Μονακό κατάφερε να επιστρέψει από το -24, η Ρεάλ Μαδρίτης εκμεταλλευόμενη τη σταθερότητά της στα κρίσιμα σημεία, πήρε σπουδαία εντός έδρας νίκη απέναντι στη φανταστική εμφάνιση του Μάικ Τζέιμς με 94-86 και ξεπέρασε την ήττα στο ΣΕΦ.

Ο Αμερικανός πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού κουβάλησα επιθετικά τη Μονακό με 24 πόντους, όμως η προσπάθειά του δεν ήταν αρκετή, με τον Γιαμπουσέλε να είναι το αντίπαλο δέος στο σκοράρισμα.

Το ματς

Αυτά τα πράγματα που έκανε η Ρεάλ στο πρώτο δεκάλεπτο και αυτά που... δεν έκανε η Μονακό, απλά είναι απίστευτα. Οι Μαδριλένοι ξεκίνησαν με ένα επιμέρους σκορ 11-1, τη στιγμή που ο Μάικ Τζέιμς έκανε νωρίς δύο φάουλ και ο Μίτροβιτς τον έβγαλε αμέσως. Γιαμπουσέλε, Χάνγκα και Κοζέρ έκαναν ό,τι ήθελαν επιθετικά, με τη διαφορά να εκτοξεύεται στο +18 (30-12)!



Πουαριέ μπήκε καυτός στη συνέχεια, οι Φερνάντεθ και Γιούλ έβαλαν τα τρίποντα που πήραν και οι γηπεδούχοι βρέθηκαν κάπως μαγικά στο +25 (44-19). Κάπου εκεί λοιπόν, ο αόρατος μέχρι τότε Μάικ Τζέιμς, ανέλαβε να ξαναβάλει τη Μονακό στο ματς και με 10 πόντους σε ελάχιστο χρόνο, μείωσε στο ημίχρονο σε -12 (51-39).

Το τρίτο δεκάλεπτο είχε και πάλι ξεκάθαρο πρωταγωνιστή τον Αμερικανό πρώην «πράσινο», αφού κατάφερε να ευστοχήσει σε τέσσερα ακόμα τρίποντα, ενώ οι Χολ και Ντιαλό πάλευαν μαζί τους στην επίθεση για να δώσουν την ευκαιρία στη Μονακό να φτάσει στο -7 (72-65).



Τα τρίποντα των Μοτεγιούνας, Άντζουσιτς, Βέστερμαν και Τόμας, έκαναν την ολική ανατροπή ισοφαρίζοντας σε 81-81, με τον Τόμας βάζει την ομάδα του Μίτροβιτς για πρώτη φορά μπροστά (81-83). Ο Γιαμπουσέλε βγήκε μπροστά για τη Ρεάλ και την έβαλε ξανά σε θέση ισχύος (86-83), ενώ ο Φερνάντεθ της έδωσε μεγάλη ανάσα (89-84), για να έρθει ο Γιούλ να το τελειώσει (94-86).

Δεκάλεπτα: 30-12, 51-39, 72-65, 94-86

Ρεάλ Μαδρίτης-Μονακό: 92-84

Ρεάλ Μαδρίτης-Μονακό: 92-84

Δείτε εδώ τα highlights του ματς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x