Euroleague

Δεν χάνει σε clasico η Ρεάλ, λύγισε την Μπαρτσελόνα και έμεινε πρώτη και αήττητη!

Σε ένα ματς χαμηλού σκορ με έμφαση στην άμυνα, η Ρεάλ Μαδρίτης κατόρθωσε να επικρατήσει και πάλι της Μπαρτσελόνα με σκορ 65-64, μένοντας πρώτη και αήττητη στην Ευρωλίγκα!

Της έχει πάρει τον αέρα η Ρεάλ!

Η «βασίλισσα» νίκησε και το τρίτο clasico της φετινής σεζόν, αφού επικράτησε με σκορ 65-64 της Μπαρτσελόνα, μένοντας μόνη και αήττητη στην κορυφή της Ευρωλίγκας, και ρίχνοντας τους «μπλαουγκράνα» στο 4-1! Μάλιστα, οι Μαδριλένοι δεν έχουν ακόμη γνωρίσει ήττα σε επίσημο ματς μέσα στη σεζόν!

Το παιχνίδι ήταν ανατρεπτικό, με την Μπαρτσελόνα να ξεκινάει καλύτερα και να παίρνει διψήφια διαφορά, τη Ρεάλ να απαντάει και να ανεβάζει και αυτή τον δείκτη του σκορ, και τους Καταλανούς να κάνουν τελικά αντεπίθεση στο τέταρτο δεκάλεπτο, η οποία έμεινε στη... μέση!

Κορυφαίος της αναμέτρησης ο απίθανος Γκάμπι Ντεκ, που έβαλε σχεδόν το 1/3 των πόντων της ομάδας του, έχοντας 20 μαζί με 7 ριμπάουντ. Εξαιρετικός με 14 πόντους και 7 ριμπάουντ ο Βενσάν Πουαριέ, ενώ 7 πόντους και 10 ριμπάουντ μέτρησε ο Μάριο Χεζόνια. Από την Μπαρτσελόνα, ξεχώρισε ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ με 13 πόντους και 4 ριμπάουντ, ενώ 12 πόντους με 10 ριμπάουντ σημείωσε ο Γιαν Βέσελι.

Το ματς

Η Μπαρτσελόνα μπήκε απροσδόκητα δυνατά και πολύ γρήγορα με Βέσελι και Αμπρίνες βρέθηκε στο 2-9. Με συνεχόμενους πόντους του Ταβάρες, η Ρεάλ απάντησε και μείωσε σε 6-9, το οποίο όμως χάρη στην απίστευτη κατάσταση του Βέσελι έγινε γρήγορα 6-16, με τους «μπλαουγκράνα» να παίζουν άμυνα για σεμινάριο σε αυτό το διάστημα. H πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 12-19.



Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η Μπαρτσελόνα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, με τους Μαδριλένους να είναι εκτός τόπου και χρόνου επιθετικά και τους «μπλαουγκράνα» να το εκμεταλλεύονται για το 16-30, χάρη στον φοβερό Γουίλι Ερνανγκόμεθ. Κάπου εκεί, οι γηπεδούχοι άρχισαν να... ξεμπουκώνουν, τρέχνοντας ένα επιμέρους 12-0 με πρωταγωνιστή τον Γκάμπι Ντεκ, μέχρι το 28-30 του ημιχρόνου.

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα

Στην τρίτη περίοδο, η κυριαρχία που είχαμε συνηθίσει από τη «βασίλισσα» στην έδρα της, εμφανίστηκε. Με ηγέτες Ντεκ και Πουαριέ, οι γηπεδούχοι πρώτα πέρασαν μπροστά και στη συνέχεια άρχισαν να ξεφεύγουν, με το σκορ να γίνεται 41-37. Οι «μπλαουγκράνα» έπαθαν επιθετικό μπλακ άουτ, με αποτέλεσμα ένα επιμέρους 8-0 με Ντεκ, Πουαριέ και Μούσα, που έφερε τη Ρεάλ στο +10 (49-39), με το οποίο έκλεισε και το τρίτο δεκάλεπτο (51-41).

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα

Στην τελευταία περίοδο, η «βασίλισσα» προσωρινά ανέβασε την υπέρ της διαφορά στο +14 (55-41). Οι «μπλαουγκράνα» έδειξαν ψυχραιμία και προσπάθησαν να αντιδράσουν, μειώνοντας στο 57-49 με κορυφαίο τον Γιοκουμπάιτις, που έβαλε 6 πόντους σε αυτό το διάστημα, ενώ λίγο αργότερα ο Κάλινιτς μείωσε σε 58-52. Ο Αμπρίνες έβαλε δύο βολές, ρίχνοντας τη διαφορά στους 4 και βάζοντας «φωτιά» στο ματς (58-54), πριν η Μπαρτσελόνα ισοφαρίσει σε 59-59 με απίστευτο κρεσέντο του Σατοράνσκι. Ο Καμπάτσο απάντησε με δύο δικές του βολές για το 61-59, ενώ έβαλε άλλη μία για το 62-59, με τον Σατοράνσκι να μην κάνει 2/2 σε κρίσιμο σημείο (62-60). Ο Καμπάτσο γι' άλλη μία φορά δεν τέλειωσε το ματς αστοχώντας σε μία βολή, όμως ο Τσέχος απάντησε με τον ίδιο τρόπο και το ματς έληξε 65-64 χάρη σε τρίποντο του Αμπρίνες στην εκπνοή.

Τα δεκάλεπτα: 12-19, 28-30, 51-41, 65-64

Αναλυτικά στατιστικά του ματς εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x