Euroleague

Σαν πρωταθλήτρια, σαν… «Σόφο»

Με το δεξί άρχισε την υπεράσπιση του τίτλου της στην Ευρωλίγκα η Μακάμπι νικώντας σχετικά εύκολα τη Λιμόζ στο Τελ Αβίβ με 92-76. Θετικός στην επανεμφάνισή του ο… διοπτροφόρος Σχορτσανίτης.
Google Προσθέστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Δίχως να εντυπωσιάσει, αλλά παίζοντας όσο χρειαζόταν για να μην απειληθεί από τη Λιμόζ, η Μακάμπι μπήκε με το δεξί στην Ευρωλίγκα νικώντας στη Nokia Arena με 92-76. Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης στην πρώτη του φετινή εμφάνιση ήταν ορεξάτος με 11 πόντους (3/5 βολές, 4/7 δίποντα), 1 ριμπάουντ, 1 τάπα και 2 λάθη σε 11:16. Ο Τζέρεμι Πάργκο με 20 πόντους και 9 ασίστ ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του λαού.

Το ματς

Ο αγώνας ήταν ισορροπημένος στο πρώτο δεκάλεπτο, στο οποίο είδηση ήταν η πρώτη φετινή εμφάνιση του Σοφοκλή Σχορτσανίτη, ο οποίος (φορώντας ειδικά γυαλιά λόγω του γλαυκώματος στο μάτι του) πρόλαβε σε τέσσερα λεπτά συμμετοχής να πετύχει έξι πόντους και να γνωρίσει την αποθέωση. Στη δεύτερη περίοδο η άμυνα των γηπεδούχων, ο οίστρος του Σμιθ, αλλά και η αστοχία της Λιμόζ στα τρίποντα (ξεκίνησε με 0/9) έδωσαν την ευκαιρία στη Μακάμπι να ξεφύγει με 34-21. Οι «λιμουζό», παρά την κακή βραδιά του Ραμέλ Κάρι που είχε 1/7 σουτ στο ημίχρονο αντέδρασαν και με ένα σερί 9-0 πλησίασαν στους τρεις (40-37) λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Η αντεπίθεση των πρωταθλητών Γαλλίας συνεχίστηκε στο τρίτο δεκάλεπτο οδηγώντας στην ισοφάριση (48-48), ωστόσο οι πρωταθλητές Ευρώπης κυριάρχησαν στο τελευταίο τετράλεπτο της περιόδου και με ηγέτη τον Χέινς, που πέτυχε τρίποντο με ταμπλό από δέκα μέτρα στην εκπνοή, έφτασαν στο 69-55. Οι παίκτες του Γκάι Γκούντες διαχειρίστηκαν το προβάδισμα αυτό χωρίς δυσκολία μέχρι το τέλος του αγώνα και έφτασαν στη νίκη.

Δεκάλεπτα: 21-19, 44-37, 69-55, 92-76.

Μακάμπι (Γκούντες): Πάργκο 20 (9 ασίστ), Χέινς 15 (5 ασίστ), Σμιθ 13 (12 ριμπ.), Ραντλ 10, Πνίνι 9, Κοέν, Οχαγιόν, Λάντσμπεργκ 8, Σχορτσανίτης 11, Μάριτς 6.

Λιμόζ (Ντουπράζ): Σμιθ 14, Βέστερμαν 10, Καμαρά 3, Μπατίστα 15, Αμαγκού 6, Μερμάν 17 (12 ριμπ.), Κάρι 2, Μπουνγκού-Κολό 4, Πλέιστεντ 3, Ζερμπό 2.

* Εκ των διαιτητών του αγώνα, μαζί με τους Πουκλ (Σλοβενία) και Κόλιενσιτς (Μαυροβούνιο), ήταν ο Έλληνας Γιάννης Φούφης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x