Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης «υπέγραψε» την πρώτη νίκη της Μακάμπι στο Top 16. Με την καλύτερη φετινή του εμφάνιση (15π., 5 ριμπ.) βοήθησε τη Μακάμπι να επικρατήσει 78-67 του Ερυθρού Αστέρα για τον όμιλο του Παναθηναϊκού.
Το καλό ξεκίνημα του Σχορτσανίτη, που πέτυχε τους οκτώ από τους εννιά πρώτους πόντους της ομάδας του (9-8) δεν έδωσε αρκετή… φόρα στη Μακάμπι για να χτίσει μια διαφορά. Όμως ένα ξέσπασμα του Ραντλ στη δεύτερη περίοδο έφερε τους γηπεδούχους στο 33-24 και λίγο αργότερα στο +10 (37-27). Οι φιλοξενούμενοι δεν κατέθεσαν τα όπλα, αντέδρασαν και με την αφύπνιση του Ουίλιαμς πήραν το πρώτο τους προβάδισμα στο δεύτερο μέρος (40-42). Ο «Σόφο» επιστρέφοντας από τον πάγκο βοήθησε τους πρωταθλητές Ευρώπης να ανακτήσουν τα ηνία του αγώνα και από τα τέλη της τρίτης περιόδου να κυριαρχήσουν. Με τον Ραντλ σε μεγάλα κέφια η Μακάμπι έφτασε στο 72-57 και «καθάρισε» το παιχνίδι.
Δεκάλεπτα: 21-18, 37-33, 56-49, 78-67.
Μακάμπι (Γκούντες): Πάργκο 12, Χέινς, Σμιθ 8, Ραντλ 16, Τάιους 7, Κοέν, Οχαγιόν 10, Λάντσμπεργκ 10, Σχορτσανίτης 15.
Ερυθρός Αστέρας (Ράντονιτς): Ουίλιαμς 13, Ντάνγκουμπιτς 5, Μίτροβιτς 7, Λάζιτς 3, Μπλάζιτς 7, Κάλινιτς 18, Μαριάνοβιτς 10, Τέγιτς, Τζένκινς, Γιόβιτς, Τσίρμπες 4.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






