Euroleague

Σερέλης: «Δεν έχω κάτι να πω για Μπέικον, η ομάδα είναι πάνω από όλους»

Oι δηλώσεις του Χρήστου Σερέλη στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ερυθρού Αστέρα.

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες στην Ευρωλίγκα, επικρατώντας του Ερυθρού Αστέρα με σκορ 75-66 με μία πολύ δύσκολη ανατροπή από το -16.

Αυτή η νίκη ήταν η πρώτη «ευρωπαϊκή» για τον Χρήστο Σερέλη στον πράσινο πάγκο. Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για τους παράγοντες που έφεραν αυτό το θετικό αποτέλεσμα, ενώ σχολίασε (ή μάλλον δεν σχολίασε) το γεγονός πως αποφάσισε να κόψει από τη δωδεκάδα τον Μπέικον.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου, επειδή έπαιξαν σκληρά στο δεύτερο μέρος και με τον τρόπο που τους έχω ζητήσει από την πρώτη ημέρα που ήρθα εδώ. Όπως είδατε δεν ξεκινήσαμε καθόλου καλά το παιχνίδι, δεν παίξαμε καλή άμυνα και πήραμε καλές αποφάσεις. Στο ημίχρονο μιλήσαμε και είπαμε ότι πρέπει να κερδίσουμε μέσα από την άμυνα. Στο δεύτερο μέρος δεχτήκαμε μόλις 24 πόντους και πήραμε μια νίκη που μας άξιζε.

Το μπάσκετ είναι πιο ενδιαφέρον από τον Μπέικον ή οποιονδήποτε παίκτη. Στο πρώτο μέρος είχαμε κάποια ξεμαρκάριστα σουτ τα οποία τα χάσαμε και αυτό μας έκανε να είμαστε διστακτικοί. Μετά από αυτά τα χαμένα σουτ σταματήσαμε να παίζουμε και άμυνα, δεν ήμασταν δυναμικοί. Τα σουτ μπαίνουν όταν είσαι δυνατός στην άμυνα. Όταν βγάζεις άμυνα έχει αυτοπεποίθηση και στο σουτ. Αυτό ήταν που άλλαξε στο μυαλό της ομάδας. Βγάλαμε άμυνες και αρχίσαμε να πιστεύουμε ότι μπορούμε να σταματήσουμε να τρώμε εύκολα καλάθια.

Για τον Μπέικον δεν έχω να πω κάτι ιδιαίτερο. Δεν έπαιξε ένα παιχνίδι, όπως άλλες φορές δεν έχουν παίξει άλλοι παίκτες. Αυτό που είναι πιο σημαντικό -και όσοι το καταλαβαίνουν πάντα θα παίζουν- είναι ότι η ομάδα είναι πάνω από όλους και ότι η ομάδα για να κερδίζει πρέπει να παίζει έτσι όπως παίξαμε στο δεύτερο μέρος. Δεν υποβαθμίζω καθόλου το θέμα. Είναι η πρώτη μας νίκη μετά από έξι συνεχόμενες ήττες στην EuroLeague. Υπάρχουν κάποια παιδιά που έπαιξαν και δέχτηκαν μόλις 24 πόντους στο δεύτερο μέρος, για αυτά πρέπει να μιλήσουμε. Δεν αισθάνομαι ούτε δικαιωμένος, ούτε μη δικαιωμένος. Σε όλα τα παιχνίδια έχουμε αντιδράση, απλά αυτή τη φορά η αντίδραση είχε συνέχεια»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x