Euroleague

Σφαιρόπουλος στο Goal Χωρίς Σύνορα: «Σε καλό δρόμο ο Ολυμπιακός»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ και είπε πολλά και ενδιαφέροντα.

Την πρώτη του συνέντευξη σε ελληνικό ΜΜΕ μετά την αποχώρησή του από τον πάγκο του Ολυμπιακού και τη μετακίνησή του στη Μακάμπι έδωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο 51χρονος τεχνικός φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Goal Χωρίς Σύνορα» και αναφέρθηκε στις πρώτες μέρες του στο Τελ Αβίβ, τον μεγάλο ανταγωνισμό στην Ευρωλίγκα, αλλά και στις πορείες Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για:

-τις πρώτες μέρες στο Τελ Αβίβ: «Μαθαίνουμε την ομάδα, τους παίκτες, προσπαθούμε να δούμε πώς λειτουργεί όλος ο οργανισμός. Είναι όμορφο το Τελ Αβίβ, ακόμη δεν έχουμε τακτοποιηθεί, γιατί προέχουν οι υποχρεώσεις, να τακτοποιήσουμε την ομάδα και μετά να δούμε την προσωπική μας ζωή. Η πίεση του κόσμου υπάρχει σε όλες τις μεγάλες ομάδες και η Μακάμπι είναι τέτοια. Είναι μια παραδοσιακή δύναμη, με κόσμο που καταλαβαίνει το μπάσκετ και ξέρει να αντιλαμβάνεται αν γίνεται μια καλή προσπάθεια ή όχι».

-την αποθέωση από τον κόσμο που φώναζε το όνομά του: «Είναι πολύ νωρίς να πανηγυρίζουμε. Όμως η ομάδα μας έκανε μια εκπληκτική εμφάνιση μετά από μεγάλο διάστημα. Είχαμε να κερδίσουμε σχεδόν δέκα μήνες στην έδρα μας στην Ευρωλίγκα και ο κόσμος χάρηκε τη νίκη και την καλή εμφάνιση. Το υλικό είναι πολύ καλό, το πιστεύω και αυτό που είναι το πιο σημαντικό είναι σιγά-σιγά να ανταποκρίνονται στη δική μου φιλοσοφία. Πρέπει ο προπονητής να προσαρμόζεται ανάλογα με το υλικό του. Έχουμε πολλή αθλητικότητα και πρέπει κι εγώ να προσαρμοστώ για να αξιοποιήσω τα θετικά στοιχεία κάθε παίκτη, με τον συνεργάτη μου, Βασίλη Γεραγωτέλλη και όλο το σταφ. Να βάλουμε το ταλέντο που έχει η ομάδα σε κάποιους κανόνες, χωρίς να χάσουμε την ποιότητα των παικτών».

-τη φετινή Ευρωλίγκα: «Είναι μια Ευρωλίγκα με διαφορετικές ταχύτητες, που δεν υπήρχαν μέχρι τώρα. Υπάρχουν τρεις ομάδες που ξεχωρίζουν στην κορυφή, τρεις ομάδες αδύναμες και οι υπόλοιπες είναι πάνω-κάτω στο ίδιο επίπεδο. Θα γίνει μεγάλη μάχη για την πρόκριση και το πλεονέκτημα έδρας. Ότι υπάρχουν διακυμάνσεις κάνει την Ευρωλίγκα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

-την πορεία των «αιωνίων»: «Να ξεκινήσω από την πρώην ομάδα μου. Ο Ολυμπιακός είναι σε καλό δρόμο. Ήδη οι παίκτες ενστερνίζονται τη φιλοσοφία του κ. Μπλατ, όσο περνά ο καιρός θα παίζει καλύτερα και τους εύχομαι καλή επιτυχία, όπως και στον Παναθηναϊκό. Δεν έχει δείξει ακόμη αυτά που μπορεί, αλλά πιστεύω πως ο κόσμος θα τον βοηθήσει να δείξει τις ικανότητές του και μακριά από το ΟΑΚΑ».

-το αν είναι εύκολο να βρεθούν καλοί παίκτες μέσα στη σεζόν: «Για μένα δεν είναι καλό να αλλάζεις παίκτη μέσα στη χρονιά, εκτός κι αν έχεις τραυματισμό. Οι καλοί παίκτες είναι κλεισμένοι από το καλοκαίρι και όσοι έχουν συμβόλαιο δεν τους παραχωρούν εύκολα οι ομάδες τους. Είναι δύσκολο να βρεις παίκτη πρωτοκλασάτο που θα κάνει τη διαφορά μέσα στη σεζόν, παρότι το ζητά ο κόσμος. Πρέπει οι ομάδες να ψάξουν καλά την αγορά, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο».

Δείτε το σχετικό βίντεο

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x