Euroleague

Συνάντηση για τα γεγονότα της Πόλης στην Ευρωλίγκα

Με τους επικεφαλής της Γαλατάσαραϊ και του Ερυθρού Αστέρα συναντήθηκε ο ισχυρός άνδρας της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου. Οι δεσμεύσεις όλων των πλευρών και η απόφαση για ενός λεπτού σιγή.

Όσα συνέβησαν στην Κωνσταντινούπολη την Παρασκευή, με τη δολοφονία οπαδού του Ερυθρού Αστέρα στο περιθώριο του αγώνα με τη Γαλατάσαραϊ, έχουν προβληματίσει την Ευρωλίγκα και έχουν προκαλέσει ανησυχία για ενδεχόμενα επακόλουθα.

Ο πρόεδρος της λίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, συναντήθηκε στα γραφεία της διοργανώτριας αρχής στη Βαρκελώνη με τον επικεφαλής του τμήματος μπάσκετ της τουρκικής ομάδας, Μουράτ Οζιέρ, καθώς και τον τζένεραλ μάνατζερ του σερβικού συλλόγου, Νταβόρ Ρίστοβιτς.

Πέρα από τα τετριμμένα, δηλαδή ότι καταδικάζουν όλοι μαζί τα βίαια επεισόδια που συνέβησαν και ότι εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του θύματος, οι τρεις πλευρές συμφώνησαν πως πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα για ψυχραιμία στους φιλάθλους τους. «Οι δύο ομάδες δεσμεύτηκαν ότι θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση μιας ήρεμης και αθλητικής ατμόσφαιρας εντός κι εκτός γηπέδων στο μέλλον», αναφέρει η επίσημη ενημέρωση της Ευρωλίγκας, που προσθέτει πως η ίδια και οι σύλλογοι βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή και διαρκή συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές για να επιτευχθεί ο παραπάνω στόχος.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου Μάρκο Ίβκοβιτς πριν από όλα τα ματς της τρέχουσας εβδομάδας στην Ευρωλίγκα και στο Eurocup.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x