Euroleague

Τα «πρέπει» της πρόκρισης για τον Ολυμπιακό στο game 4

Ο Ολυμπιακός έχει την πρώτη ευκαιρία να προκριθεί στο Final Four του Βελιγραδίου στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς στο Μονακό και το sportfm.gr καταγράφει αγωνιστικά τα μονοπάτια για να τα καταφέρει.

Αποστολή στο Μονακό για τον bwinΣΠΟΡFM 94,6 και το sportfm.gr, Νίκος Ζέρβας.

«Αν μπορείς να κάνεις κάτι σήμερα, μην το αφήνεις για αύριο», λέει το γνωστό ρητό και στην περίπτωση του Ολυμπιακού θα το χρησιμοποιήσουμε λίγο… παραφρασμένα. Οι «ερυθρόλευκοι», μετά την νίκη τους στο τρίτο παιχνίδι της σειράς των πλέι οφ της Ευρωλίγκας απέναντι στην Μονακό, προηγούνται με 2-1 και απέχουν 40 λεπτά από την συμμετοχή τους στο Final Four για ενδέκατη φορά στην ιστορία τους. Το επόμενο παιχνίδι αύριο στο Πριγκιπάτο είναι η πρώτη τους ευκαιρία, ώστε να μην… μπλέξουν με πέμπτο και τελευταίο, ακόμα και αν αυτό γίνεται στην ασφάλεια της έδρας τους.

Τι θα πρέπει να προσέξουν όμως ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του για να αυξήσουν σημαντικά τις πιθανότητές τους για δεύτερο break (σ.σ. θα γίνει για πρώτη φορά στην ιστορία τους μετά το 1997 και τα παιχνίδια με την Παρτιζάν σε σειρά όμως τριών αγώνων) και μία ιστορική πρόκριση; Αρχικά θα πρέπει να περιορίσουν τα λάθη τους. Τα 15 σφάλματα του τρίτου αγώνα είναι πολλά και ας μην κόστισαν διότι η Μονακό δεν τα εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο. Πνευματικά θα πρέπει να μπουν με την ίδια προσήλωση όπως και την Τετάρτη και να μην θεωρήσουν πως η δουλειά έχει γίνει λόγω της προ μερικών ωρών νίκης.

Η θωράκιση του αμυντικού ριμπάουντ θα παίξει επίσης σημαντικό ρόλο, διότι οι έντεκα έξτρα κατοχές που πήρε η Μονακό ήταν αρκετές, ενώ με αυτό τον τρόπο, μπορεί να βρει περισσότερο παιχνίδι στο ανοικτό γήπεδο για να πάρει εύκολους πόντους. Θα χρειαστεί επίσης το ίδιο καλό ποσοστό στα σουτ τριών πόντων (41%), λιγότερες χαμένες βολές και το ίδιο καλή άμυνα στον Τζέιμς, αλλά και λύση στο μαρκάρισμα του Μπέικον ο οποίος προέρχεται από δύο σούπερ εμφανίσεις.

Όλα τα παραπάνω, έχουν άμεση σχέση και με τις ανάσες και την ενέργεια που θα έχει ο Ολυμπιακός μετά από ένα τόσο απαιτητικό παιχνίδι. Θα πρέπει λοιπόν εκτός από τους βασικούς πρωταγωνιστές Σλούκα, Βεζένκοβ, Γουόκαπ, να τους δώσουν ανάσες οι πιο ξεκούραστοι ΜακΚίσικ, Λούντζης και Πρίντεζης. Σημαντικό είναι να παίξει ακόμα καλύτερα και ο Ντόρσεϊ, ενώ κομβικές είναι και οι ανάσες που θα δώσει ο Ζαν Σαρλ στον Φαλ, καθώς ο Μάρτιν δεν θα αγωνιστεί.

Η λογική λέει πως επειδή η Μονακό θα παίξει το τελευταίο της χαρτί, θα προσπαθήσει να βγάλει τα καλά στοιχεία της στο παρκέ, άρα θα είναι πολύ χρήσιμο να σκοράρει και πάλι ο Ολυμπιακός κοντά ή και περισσότερους από 80 πόντους. Και τα τρία παιχνίδια βέβαια είχαν διαφορετική εξέλιξη, οπότε είναι σημαντικό οι «ερυθρόλευκοι» να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες που θα μπουν στην αναμέτρηση και να έχουν λύσεις και αντίδραση σε ό,τι και αν εφαρμόσει ο Σάσα Ομπράντοβιτς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x