Euroleague

«Τάβλα» at the buzzer! (video)

Τούλσον vs Ερτέλ σημειώσατε… 1! Μπορεί ο δεύτερος να ισοφάρισε στα 5’’ πριν το τέλος, όμως ο Αμερικανός στο... μηδέν χάρισε μεγάλη νίκη στην Μάλαγα (93-90), αφήνοντας στα κρύα του λουτρού την Εφές.

Εδώ είναι ο παράδεισος και η κόλαση εδώ! Την ώρα που ο εκπληκτικός Ερτέλ έδινε το φιλί της ζωής στην Εφές (ισοφαρίζοντας με τρίποντο στα 5’’ πριν τη λήξη), ήρθε ο εξίσου «μαγικός» Τούλσον να σκοράρει με τον ίδιο τρόπο σε… νεκρό χρόνο και να χαρίσει μεγάλη νίκη στην Μάλαγα με σκορ 93-90!

Ένα αποτέλεσμα που… δεν σημαίνει κάτι ιδιαίτερο για τους Ανδαλουσιάνους (2-7), δεδομένου ότι αυτή ήταν μόλις η δεύτερή τους επιτυχία στο Top-16. Απ’ την άλλη, όμως, η ομάδα του Ίβκοβιτς μπλέκει για τα καλά, όσον αφορά την πρόκρισή της στα πλέι οφ, αφού παραμένει οριακά τέταρτη (4-5), μόλις μια νίκη πάνω από Λαμποράλ Κούτσα.

Κορυφαίος για τους νικητές ο… λυτρωτής Τούλσον που είχε 25 πόντους, ενώ ο Στέφανσον είχε 15 και ο Κουζμίνσκας 13, με τον τραυματία Βασιλειάδη να μην αγωνίζεται. Για τους Τούρκους στο δεύτερο μέρος πάλευε σχεδόν μόνος ο Ερτέλ που σταμάτησε στους 23, ενώ 14 προσέθεσε ο Κρστιτς.

Το ματς:

Από νωρίς η Μάλαγα έδειξε τις διαθέσεις της που προηγήθηκε 6-0 και 11-6, εκμεταλλευόμενη την «άγευστη» επιθετική παρουσία της Εφές. Τα λεπτά της πρώτης περιόδου… έφευγαν και οι γηπεδούχοι διατηρούσαν στα ίδια επίπεδα τη διαφορά, εξ’ ου και το 22-15 στο 10’, με τους Τούρκους να ‘χουν σαφές πρόβλημα στη δημιουργία.

Ο Κορκμάζ προσπαθούσε να κρατήσει -μόνος- την Εφές όρθια, αλλά το… αντίπαλο δέος, ο Τούλσον είχε πάρει «φωτιά» και με επτά σερί δικούς του πόντους, οι Ανδαλουσιάνοι ανέβασαν τον δείκτη για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα, 33-22. Η ομάδα του Ίβκοβιτς πήγε το παιχνίδι κοντά στη ρακέτα, βρήκε από εκεί λύσεις (με Κρστιτς κυρίως) και πήρε… ενέργεια, με το τρίποντο του Ερτέλ να γράφει το 46-40. Κι όμως ότι έχτιζαν οι Τούρκοι, το… γκρέμισαν στο τελευταίο λεπτό με τον εξαιρετικό στο πρώτο μέρος Κουζμίνσκας να δίνει εκ νέου… αέρα στους Ισπανούς, για το 52-40 του ημιχρόνου.

Μέχρι και το 24’ η Μάλαγα ήλεγχε απόλυτα την κατάσταση, διατηρώντας άνετα το προβάδισμά της (57-47). Και παρά την προσπάθεια της Εφές να πλησιάσει εκ νέου, κάθε φορά οι γηπεδούχοι έβρισκαν το… αντίδοτο (61-51). Και σε μια δύσκολη καμπή της αναμέτρησης, ο Ερτέλ πήρε το «όπλο» του και επιβεβαίωσε το γιατί έκανε τα πάντα η τουρκική ομάδα για να τον αποκτήσει. Εννιά συνεχόμενοι πόντοι του Γάλλου και σερί 2-9 των φιλοξενούμενων, έδωσε εκ νέου στον αγώνα «άρωμα» ντέρμπι για το 63-60 στο φινάλε της τρίτης περιόδου, με την Εφές να αρνείται να παραδοθεί!

Το παιχνίδι είχε αποκτήσει πλέον «άγρια» ομορφιά, με την Μάλαγα, βέβαια, να κρατάει με νύχια και με… δόντια το υπέρ της σκορ (69-68). Η Μάλαγα είχε σαφές πρόβλημα στο να σκοράρει… κανονικά καλάθια. Και γι’ αυτό πήγαινε το ματς στις επαφές. Και κέρδιζε φάουλ. Και ΜΟΝΟ με βολές έβρισκε το δρόμο για να διατηρείται σε θέση ισχύος, ακόμα κι όταν ο Ντρέιπερ βρήκε «στόχο» απ’ τα 6,75 και μείωσε σε απόσταση… αναπνοής (76-75). Μπορεί ο Τόμας προς στιγμήν να έβαζε το… λιθαράκι του για να φτάσει η ομάδα του στο ροζ φύλλο αγώνα (με το 81-75), όμως κάτι οι βολές, κάτι οι κακές επίθεσης των γηπεδούχων και το… άστρο του Ερτέλ (που έφτασε τους 18 πόντους) έβαλαν για πρώτη φορά(!) μπροστά στο σκορ την Εφές, 82-83, στο 38’.

Και μέσα σε… ελάχιστες στιγμές, ο Σάριτς έγινε από μοιραίος (αστοχώντας σε δύο βολές), ωραίος (βάζοντας καλάθι στα 48’’ για το 86-85) και ξανά μοιραίος, μην μπορώντας να βάλει μπροστά την ομάδα του με λέι-απ στα 15’’. Και ο Γκάμπριελ απ’ τη γραμμή έδωσε… μαξιλαράκι ασφαλείας στην Μάλαγα (90-87). Κι όμως, η λάθος άμυνα του Μάρκοβιτς έδωσε την ευκαιρία στον εκπληκτικό Ερτέλ να ισοφαρίσει στα 5’’ πριν το τέλος. Αμ, δε, που το χάρηκε πολύ όμως! Διότι σε… νεκρό χρόνο, ο εξίσου εκπληκτικός Τούλσον σηκώθηκε απ’ τα 7,5 μέτρα και χάρισε μεγαλειώδη νίκη στην ομάδα του, 93-90.

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 52-40, 63-60, 93-90

Μάλαγα: Γκάμπριελ 8, Μάρκοβιτς 2, Τούλσον 25, Τόμας 8, Σουάρεθ, Γκρέιντζερ 10, Βάσκεθ 2, Κουζμίνσκας 13, Στέφανσον 15, Γκριν 3, Γκολούμποβιτς 7

Αναντολού Εφές: Μπαλμπάι, Οσμάν 3, Περπέρογλου 2, Σάριτς 10, Ντρέιπερ 9, Κρστιτς 14, Λάσμε 8, Κορκμάζ 10, Τζάνινγκ 7, Ερτέλ 23, Μπιέλιτσα 4

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x