Euroleague

Την πάτησε και… τρέχει ο Παναθηναϊκός

Άλλαξε χέρια το πλεονέκτημα έδρας. Η Ρεάλ ήταν… μεταμορφωμένη σε σχέση με δυο μέρες πριν, ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε αντίδοτο στα εμπόδια που ύψωσαν οι Ισπανοί και ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ (89-82) για το 1-1.

Από τον προ διήμερου Παράδεισο, στην κόλαση ο Παναθηναϊκός...

Οι πράσινοι ήταν νωχελικοί, αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα σε άμυνα και επίθεση στο set παιχνίδι και η «μεταμορφωμένη» Ρεάλ άλωσε το κατάμεστο ΟΑΚΑ με 89-82, ισοφαρίζοντας τη σειρά σε 1-1 και κάνοντας δικό της το πλεονέκτημα έδρας, ενόψει των δύο επόμενων αγώνων στην Μαδρίτη (Τετάρτη και Παρασκευή).

Πρωτόγνωρη κατάσταση τα… άπειρα χαμένα ριμπάουντ για το τριφύλλι, που ήταν και η μεγαλύτερη πληγή απόψε. Η ομάδα του Πασκουάλ μάζεψε μόλις 24 «σκουπίδια» έναντι… 43 των «μερένχες», εκ των οποίων τα 16 επιθετικά, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να ανανεώνουν… μόνιμα κατοχές και να παραμένουν στο «κόλπο» του ροζ φύλλου.

Πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού ο Τζέιμς με 20 πόντους και 6 ασίστ, προσπαθώντας στο τέλος να φέρει… τούμπα την κατάσταση, αλλά δεν του βγήκε. Μπλοκαρισμένος από τον Λάσο γενικά ο Καλάθης, μένοντας χαμηλά για τα στάνταρ του με 12 πόντους, 5 ασίστ. Διψήφιος ο Πέιν με 13 πόντους, ο οποίος βοήθησε… μπροστά, όμως πίσω αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα. Εκτός κλίματος ο Γκιστ, απλή αναφορά ο Ρίβερς που επέστρεψε από τραυματισμό και δεν πήρε καν προσπάθεια σε 13’(!) που βρέθηκε στο παρκέ, έπαιξαν πολύ λίγο Παππάς, Γκάμπριελ, Βουγιούκας, δεν βοήθησε ιδιαίτερα ο Σίνγκλετον, 8 είχε ο Ντένμον που το… πάλεψε.

Οι πράσινοι εξολόθρευσαν εκ νέου τον Ντόντσιτς, αλλά την… πάτησαν από αλλού. Διαστημικός ο Ρέγες με 18 πόντους (και 2/2 τρίποντα μεταξύ άλλων), 8 είχε ο Αγιόν με 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ, δείγμα του… πάρτι που έστησαν στο low post οι Μαδριλένοι, 17 ο killer Κάρολ που «ζεστάθηκε» στο δεύτερο μέρος, 12 και 6 ριμπάουντ είχε… αθόρυβα ο Τόμπκινς.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 40-36, 61-68, 82-89

inner
inner

Το ματς

Πριν δυο μέρες ξεκίνησε με 20-0. Απόψε ήταν δύσκολο να επαναληφθεί κάτι τέτοιο, αφού η Ρεάλ έδειξε πιο διαβασμένη, ενώ ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε ελαφρώς… παγωμένος επιθετικά, όντας άστοχος στο πρώτο δίλεπτο. Σιγά-σιγά, η ομάδα του Πασκουάλ άρχισε να βρίσκει λύσεις στο σκοράρισμα (και παρά το γεγονός πως ο Τζέιμς φορτώθηκε από πολύ νωρίς με δύο φάουλ) και με αιχμή του δόρατος την ασφυκτική άμυνα στους φιλοξενούμενους, προηγήθηκε με 7-4. Οι πράσινοι είχαν περάσει ξανά… χειροπέδες στον «εκνευρισμένο» Ντόντσιτς (χάρη στον Θανάση και τις συνεχείς αλλαγές), μασούσαν… σίδερα πίσω και ένα μικρό επιθετικό ξέσπασμα, διαμόρφωσε μέσα σε αποθέωση το 15-7! Το παιχνίδι «χάλασε» ως προς την ποιότητά του, με τις δύο ομάδες να κερδίζουν εκατέρωθεν φάουλ και να βρίσκουν πόντους –κυρίως- με βολές. Η Ρεάλ ανανέωνε συνεχώς επιθέσεις με επιθετικά ριμπάουντ, ήταν πιο εύστοχη από τη γραμμή της φιλανθρωπίας και κατάφερε να «επιστρέψει», μειώνοντας γρήγορα-γρήγορα σε 18-16. Στην εκπνοή της πρώτης περιόδου, ο Σίνγκλετον πέτυχε buzzer beater τρίποντο από τη γωνία, διαμορφώνοντας το 21-16 στο 10’, που έδωσε μικρή… ανάσα στον Εξάστερο.

Έκανε… μπαμ πως βλέπαμε διαφορετικό ματς σε σχέση με το προ διημέρου και οι παίκτες του Λάσο κατάφεραν να προκαλέσουν… παγωμάρα στο ΟΑΚΑ, όταν πέρασαν μπροστά με 23-25! Πώς το κατάφεραν αυτό; Κάνοντας… πάρτι κάτω από την πράσινη ρακέτα (με Ρέγες-Ράντολφ), με τον Πασκουάλ να αλλάζει πρόσωπα και σχήματα, αλλά να μην μπορεί να βρει αντίδοτο στο αμυντικό ριμπάουντ, ενώ την ίδια στιγμή η επίθεση… υπολειτουργούσε, με τον Τζέιμς να μην είναι «ζεστός» και γενικά τους πράσινους να εμφανίζονται «άβουλοι». Ο κόουτς του Εξάστερου έριξε στο ματς Ντένμον και Πέιν και –τουλάχιστον- επιθετικά απέδωσαν τα δέοντα, οδηγώντας στο σκοράρισμα με συνεχόμενους πόντους (και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο). Μόνο που δεν ήταν αρκετοί για να χρίσουν «αφεντικό» το τριφύλλι, αφού Ταβάρες-Ρέγες έμοιαζαν σα να παίζουν κόντρα σε… παιδιά στο ζωγραφιστό και ανανεώνοντας… μόνιμα κατοχές, διαμόρφωναν το 29-30, προτού το τρίποντο-ανάσα του Γκάμπριελ «γράψει» το 32-30. Με 5-0 των δύο προαναφερθέντων παικτών του Παναθηναϊκού, φτάσαμε στο 37-32, προτού διαμορφωθεί το 40-36 του ημιχρόνου, με τον Καλάθη να βγάζει εντυπωσιακές άμυνες στο νήμα, τον Ντόντσιτς να είναι «εξαφανισμένο» και το +4 να… κολακεύει τα 7 πράσινα ριμπάουντ έναντι των… 22 των Μαδριλένων (9 επιθετικά!).

Στις πρώτες κατοχές του δεύτερου μέρους, ο Τζέιμς έδειξε… αναγεννημένος και κατάφερε να… σπρώξει τον Παναθηναϊκό στο 46-39, δείχνοντας πως… κάτι αλλάζει. Δυστυχώς, όμως, δεν είχε διάρκεια το τριφύλλι… Παρασύρθηκε σε βιαστικές και κακές επιλογές στην επίθεση, χάθηκε το μέτρημα από τα… ΑΠΕΙΡΑ επιθετικά ριμπάουντ που μάζευαν Ρέγες-Αγιόν και με τον «δολοφόνο» Κάρολ να ζεσταίνεται τη χειρότερη στιγμή, διαμορφώθηκε το 49-52, που υποχρέωσε τον Πασκουάλ να καλέσει εσπευσμένα τάιμ-άουτ για να… ξυπνήσει τους παίκτες του. Η ρακέτα του Εξάστερου ήταν ελεύθερη διάβαση για… όποιον ήθελε από τη Ρεάλ, με το μυαλό των πρασίνων να έχει χαθεί και τη βασίλισσα όχι μόνο να διατηρείται σε θέση ισχύος, αλλά να ξεφεύγει και με 51-57, προκαλώντας έντονο προβληματισμό στο κλειστό του Αμαρουσίου… Δύο σερί αναπάντητες επιθέσεις από Λοτζέσκι-Σίνγκλετον, έδωσαν… σφυγμό στην ελληνική ομάδα (55-57), αλλά η άμυνα έμπαζε… υπερβολικά και ο συγκλονιστικός Ρέγες συνέχιζε το πάρτι του στο ζωγραφιστό, κρατώντας τη Ρεάλ μπροστά στο σκορ, 59-61. Το καταστροφικό τρίτο δεκάλεπτο (και στις δύο άκρες του παρκέ) ολοκληρώθηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο…. Δύο συνεχόμενα τρίποντα των (αφύλαχτων) Κάρολ-Τόμπκινς από τη γωνία, «υπέγραψαν» το 61-68 στο 30’, με τον Παναθηναϊκό να καλείται να αλλάξει τσιπ και να βάλει… φρένο στους παίκτες του Λάσο.

Όσο άσχημα τελείωσε η τρίτη περίοδος, τόσο ιδανικά ξεκίνησε η τέταρτη για τον Εξάστερο. Με τον Τζέιμς να παίρνει το «όπλο» του και τον Ντένμον να βάζει την… πινελιά του από τα 6.75, η ελληνική ομάδα έτρεξε γρήγορα-γρήγορα 7-0 σερί και ισοφάρισε σε 68-68. Ο Πασκουάλ επανέφερε τον Καλάθη για να δώσει… ώθηση, αλλά όσο και να προσπαθούσε ο ηγέτης του Παναθηναϊκού με συνεχόμενα καλάθια να κρατήσει όρθια την ομάδα του, η Ρεάλ έβρισκε τις λύσεις κοντά στη ρακέτα για να διατηρείται σε θέση ισχύος (72-78), με την κλεψύδρα να αδειάζει… Ο Τζέιμς πήρε το «μεγάλο» τρίποντο, ο Πέιν έβαλε μία βολή και οι πράσινοι μείωσαν σε 78-80, παραμένοντας ολοζώντανοι στην ανατροπή, 2:30’ πριν τη λήξη. Ο Τόμπκινς… σίγησε το ΟΑΚΑ από τη γωνία (78-83), ο Τζέιμς μείωσε, αλλά στη συνέχεια έκανε… μεγάλο λάθος και η ψυχραιμία του Ντόντσιτς από τις βολές, διαμόρφωσε το 80-86 στο 39’, με τον Εξάστερο να ψάχνει, ουσιαστικά, ένα θαύμα για να φέρει τα πάνω-κάτω. Αυτό δεν ήρθε, όμως, ποτέ… Ο Τζέιμς έβαλε δύο βολές (82-86), ο Κάρολ αστόχησε σε τρίποντο, ωστόσο ο γκαρντ του Παναθηναϊκού πήρε… μάλλον βιαστικό τρίποντο στα 21’’ πριν τη λήξη, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να μειώσει και ουσιαστικά τα πάντα να τελειώσουν, φτάνοντας στο 82-89 με βολές από πλευράς Ρεάλ…



Παναθηναϊκός Superfoods (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 11 (1), Ρίβερς, Τζέιμς 20 (2), Πέιν 13, Παππάς 1, Ντένμον 8 (2), Γκιστ 5, Βουγιούκας, Γκάμπριελ 3 (1), Λοτζέσκι 4, Καλάθης 12 (1), Αντετοκούνμπο 5

Ρεάλ Μαδρίτης (Πάμπλο Λάσο): Κοζέρ 2, Ραντλ, Ράντολφ 4, Φερνάντεθ 10 (1), Ντόντσιτς 8, Ρέγες 18 (2), Αγιόν 8, Γιούστα, Κάρολ 17 (4), Ταβάρες 2, Τόμπκινς 12 (3), Τέιλορ 8 (1)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x