Euroleague

Τόμας Γουόκαπ: Το step up που οδηγεί τον Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Η εντυπωσιακή αγωνιστική άνοδος του Τόμας Γουόκαπ στα playoffs αποτελεί «κλειδί» για το 2-1 του Ολυμπιακού απέναντι στη Μονακό.

Αν ένας παίκτης του Ολυμπιακού δικαιούται να αποκαλείται «κλειδί» στα τρία πρώτα παιχνίδια της σειράς απέναντι στη Μονακό αυτός είναι ο Τόμας Γουόκαπ.

Ο Αμερικανός γκαρντ είναι κομβικός για τους «ερυθρόλευκους» μέχρι τώρα. Κι αν για τη συμβολή του στο αμυντικό κομμάτι δεν υπήρχε ποτέ αμφιβολία, ο ίδιος έχει φροντίσει να γίνει πολύ επιδραστικός και στην επίθεση. Δεν το λέμε εμείς, αλλά το δείχνουν και οι αριθμοί του, που είναι εντυπωσιακά βελτιωμένοι σε σχέση με την κανονική περίοδο.

Ο Γουόκαπ έχει σχεδόν διπλασιάσει τον μέσο όρο του στο σκοράρισμα, από τους 5,9 πόντους στους 11, ενώ εκτόξευσε και τα ποσοστά του στα σουτ: Στα δίποντα πήγε από το συμπαθητικό 53,6% στο απόλυτο… 100% (έχει 5/5) και στα τρίποντα από το αποκαρδιωτικό 26,9% στο εξαιρετικό 39,5% (5/13).

Παράλληλα, ο 29χρονος άσος είναι καλύτερος στη δημιουργία και από τις 2,8 ασίστ στη regular season έφτασε στις 4 στα playoffs, ενώ συμβάλλει περισσότερο στα ριμπάουντ (από 2,5 στα 3) και στα κλεψίματα 1,1 σε 1,7). Όλα αυτά αποτυπώνονται και στην αξιολόγηση, όπου από το 7,3 της κανονικής περιόδου έχει ανέβει στα 13,7.

Ίσως πάντως ο πιο χαρακτηριστικός δείκτης για την πολυτιμότητά του στο παιχνίδι του Ολυμπιακού στα playoffs είναι πως ο Τόμας Γουόκαπ είναι με διαφορά ο πρώτος παίκτης της ομάδας στον δείκτη +/-. Στο πρώτο ματς οι Πειραιώτες ήταν στο +23 όσο εκείνος ήταν στο παρκέ, στο δεύτερο (που ο Ολυμπιακός έχασε με 96-72) μόλις στο -1 και στο τρίτο στο +8. Συνολικά, δηλαδή, οι «ερυθρόλευκοι» με εκείνον στην πεντάδα είναι στο +30 στη σειρά (ενώ ο Ολυμπιακός είναι στο -3).

Ενδεικτικά, μέχρι τώρα στη σειρά ο Κώστας Σλούκας κι ο Τάιλερ Ντόρσεϊ είναι στο -10, ο Μουστάφα Φαλ στο -6, ο Κώστας Παπανικολάου στο -8 και ο Σάσα Βεζένκοφ σε απόλυτη ισορροπία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x