Euroleague

Βέσελι και Ντε Κολό σόκαραν την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα!

Μαγική εμφάνιση από τους Ντε Κολό και Βέσελι, που οδήγησαν τη Φενέρ σε μεγάλο διπλό στην έδρα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας (83-89).

«Πετάει» η Φενέρμπαχτσε, που πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση στην έδρα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας κι έφτασε σε σπουδαίο διπλό (83-89).

Η ομάδα του Κοκόσκοφ πανηγύρισε την 6η συνεχόμενη νίκη της στην Ευρωλίγκα και ανέβηκε στο 11-10 μπαίνοντας για τα καλά στο κόλπο για την οχτάδα.

Κορυφαίοι για τους Τούρκους οι Ντε Κολό (22 πόντοι, 9 ασίστ) και Βέσελι (24 πόντοι), ενώ η «ομάδα του στρατού» υπέστη 2η διαδοχική ήττα και υποχώρησε στο 15-6.

Το ματς
Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και με τους ψηλούς της να κυριαρχούν, απέκτησε προβάδισμα (7-2 στο 4’), την ώρα που οι παίκτες της Φενέρμπαχτσε δεν είχαν καθόλου καλό ρυθμό επιθετικά. Με τον Σενγκέλια να είναι ασταμάτητος, η «ομάδα του στρατού» έφτασε σε διψήφια διαφορά (16-6 στο 7’).

Κάπου εκεί όμως αφυπνίστηκαν οι Τούρκοι, που βρήκαν λύσεις στα πρόσωπα των Ντε Κολό και Βέσελι, με συνέπεια να μειώσουν με το φινάλε της πρώτης περιόδου στο -6 (21-15).

Στην εκκίνηση της 2ης περιόδου, οι γηπεδούχοι βρήκαν σκορ από την περιφέρεια και απομακρύνθηκαν εκ νέου (29-20 στο 14’). Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Κοκόσκοφ αντέδρασε και πλησίασε (32-28 στο 18’), με τον Έντι να οργιάζει.

Η Φενέρ είχε βρει ρυθμό επιθετικά, ενόσω αποσυντόνισε τους Ρώσους με την πιεστική άμυνα που έπαιξε. Με buzzer beater τρίποντο του Πιέρ, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν (38-38) στο φινάλε του ημιχρόνου.

Ντε Κολό και Βέσελι
κουβάλησαν τους Τούρκους στα πρώτα λεπτά της 3ης περιόδους και με 11 συνολικά πόντους, έφεραν την ομάδα τους στο +3 (46-49 στο 24’). Με τρίποντο του Έντι, οι Τούρκοι απομακρύνθηκαν ακόμα περισσότερο (50-54), αλλά κάπου εκεί ήρθε η αντίδραση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Με Μιλουτίνοφ και Σενγκέλια να κυριαρχούν κάτω από τη ρακέτα και με τον Στρέλνιεκς να συνδράμει από την περιφέρεια, η «ομάδα του στρατού» έφτασε στην ανατροπή του σκηνικού με το φινάλε του 3ου δεκαλέπτου (66-63).

Όπως αναμενόταν, η 4η περίοδος εξελίχθηκε σε ντέρμπι, με τους γηπεδούχους να διατηρούν μικρό προβάδισμα (73-68 στο 34’) παρά την άνοδο στην απόδοση του Μπράουν. Κάπου εκεί όμως η ομάδα του Ιτούδη υπέστη μπλακ άουτ και βραχυκύκλωσε επιθετικά.

Στην αντίπερα όχθη, η Φενέρ βρήκε λύσεις στους Έντι και Γκούντουριτς, που εκτέλεσαν από την περιφέρεια: με επιμέρους σκορ 8-1, το 75-70 μετατράπηκε σε 76-78 με 2,5 λεπτά για το φινάλε του αγώνα.

Το τελευταίο δίλεπτο ήταν μια ραψωδία του Βέσελι, που κυριάρχησε απόλυτα και στις δύο άκρες του παρκέ: πέτυχε 6 πόντους, έβγαλε άμυνες και με την αμέριστη συμπαράσταση του Ντε Κολό, οδήγησε τους Τούρκους στο σπουδαίο διπλό (83-89).

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 38-38, 66-63, 83-89.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x