Euroleague

Υποκλίθηκε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας η Ρεάλ

Στη 17η νίκη της στη φετινή Ευρωλίγκα έφτασε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία επικράτησε της Ρεάλ Μαδρίτης με 93-87, πολύ πιο εύκολα από ότι μαρτυρά το τελικό σκορ.

Το λόγο για τον οποίο βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης και θεωρείται μεγάλο φαβορί της φετινής Ευρωλίγκας επιβεβαίωσε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Οι Μοσχοβίτες κατάφεραν να επικρατήσουν με 93-87 της Ρεάλ Μαδρίτης και να έχουν πλέον ρεκόρ 17-4, σε ένα ματς που για τρία λεπτά αποτέλεσε ρωσικό… μονόλογο.

Η διαφορά έφτασε ακόμα και +26, με τους Ισπανούς (13-8) να καταφέρνουν επί της ουσίας να σώσουν τα προσχήματα και να μειώνουν την απόσταση στο τέλος.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ο Τσάτσο Ροντρίγκεθ, ο οποίος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 18 πόντους και 5 ασίστ. Άξιος συμπαραστάτης του ο Κόρι Χίγκινς με 16 πόντους.

Από την άλλη, πολύ καλό ματς είχε για ακόμα μία φορά τη φετινή σεζόν ο Λούκα Ντόνσιτς έχοντας 21 π., 5 ριμπ. Και 5 ασίστ.

inner

inner

inner

Το ματς



Δαιμονισμένα μπήκε στο ξεκίνημα του ματς η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι Ρώσοι έβλεπαν το καλάθι σαν… βαρέλι και ήδη από το 7:51 η διαφορά είχε ξεφύγει σε διψήφια επίπεδα (15-3). Όσο περνούσε η ώρα, οι μοσχοβίτες δεν έβγαζαν το πόδι από το… γκάζι με την Ρεάλ να αδυνατεί να αντιδράσει και να βρίσκεται ήδη από το τέλος της πρώτης περιόδου στο -22 (33-11)!

Στη δεύτερη περίοδο οι φιλοξενούμενοι βελτίωσαν αρκετά την επιθετική τους εικόνα. Ο Ντόνσιτς πήρε αρκετές μπάλες στα χέρια του, ενώ και ο Ταβάρες έκανε αισθητή την παρουσία του, έχοντας προλάβει από τα μέσα κιόλας της δεύτερης περιόδου να μαζέψει 8 (!) ριμπάουντ. Ωστόσο τα αμυντικά προβλήματα της ισπανικής ομάδας εξακολουθούσαν να υφίστανται. Ο Κλάιμπερν παρέμενε ζεστός, ενώ και ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ αποτελούσε μόνιμη απειλή έξω από τα 6,75. Κάπως έτσι η ανάπαυλα βρήκε τους Ρώσους στο -23 (54-31).

Αισθητά καλύτερη εμφανίστηκε η Ρεάλ στο δεύτερο μέρος του ματς. Ο Ντόνσιτς είχε πάρει μπρος για τα καλά, ενώ σημαντικές λύσεις με σουτ από την περιφέρεια έδινε και ο Καμπάτσο. Η βασίλισσα κατάφερε να ριξει τη διαφορά και να μειώσει στα μέσα της τρίτης στο -14 (66-52). Δύο εύστοχες βολές του Ντε Κολό διαμόρφωσαν το 78-60 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Το προβάδισμα που είχαν οι Ρώσοι έκανε… απαγορευτικές τις όποιες σκέψεις για πιθανή ανατροπή, με τους παίκτες του Πάμπλο Λάσο να κυνηγούν επί της ουσίας ένα «θαύμα». Ωστόσο οι Ισπανοί δεν ήταν διατεθειμένοι να καταθέσουν τα «όπλα». Με πρώτο μέλημα την άμυνα και πραγματοποιώντας επίθεση διαρκείας κατάφεραν να πλησιάσουν στο σκορ και να ρίξουν τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα.

Χαρακτηριστικό είναι πως η ΤΣΣΚΑ έμεινε χωρίς καλάθι στα πρώτα πέντε (!) λεπτά της 4ης περιόδου, με τον Κάρολ να παραμένει ζεστός και με τρίποντο να μειώνει στους οκτώ (78-70) στο 5:51 πριν το τέλος. Τα… φίδια άρχισαν να ζώνουν για τα καλά τον Δημήτρη Ιτούδη, ο οποίος επανέφερε τους «βασικούς» άρον άρον στο ματς. Τελικά η απόλυτη ανατροπή δεν ολοκληρώθηκε, καθώς οι Ισπανοί δεν κατάφεραν να φανούν ουσιαστικά απειλητικοί, με την ΤΣΣΚΑ να είναι τελικά αυτή που έφυγε από το ματς με το ροζ φύλλο αγώνα. Εν τέλει ο Τόμπκινς με λέι απ στα 14’’ διαμόρφωσε το τελικό 93-87.

Αλέξανδρος Ξενικάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x